Tekst

"Bij Ennatuurlijk vind ik voldoende uitdaging”

 

Waarom heb je voor Ennatuurlijk gekozen?
“De energiesector met de energietransitie als uitdaging trok me en ik wilde graag in een kleiner bedrijf werken. Ik ben gespecialiseerd inkoop. Bij Ennatuurlijk koop ik de energie in die gebruikt wordt voor de productie van warmte. Denk daarbij aan gas, elektriciteit en warmte uit de industrie. In grote bedrijven is de inkoop al helemaal geregeld en zijn de kaders gezet. Er is weinig ruimte om daarbuiten actief te zijn. Bij Ennatuurlijk is die ruimte er wel en kan ik breder meedenken over de langetermijnvisie en de strategie.”

Wat is je eerste indruk van Ennatuurlijk?
“Het is een leuke ontspannen club, met een ongedwongen sfeer. Een club die vol energie alle uitdagingen aangaat die de energietransitie met zich meebrengt. Ik vind de mensen hier heel vriendelijk en behulpzaam. Op mijn eerste werkdag had mijn directe collega speciaal voor mij zijn kerstvakantie onderbroken om me te ontvangen. Dat vond ik heel bijzonder.”

Wat vind je belangrijk in je werk?
“Ik zoek uitdaging op strategisch vlak en die heb ik hier gevonden. Daarnaast zijn flexibele werktijden een voorwaarde. Ik heb een gezin met vier kinderen van 7 tot 14 jaar. Dus mijn vrouw en ik hebben samen veel te managen. Ennatuurlijk biedt de mogelijkheid om mijn eigen uren in te delen.”

Wat is het allerleukst tot nu toe?
“Ik ben bij een kleiner bedrijf gaan werken omdat ik breder wil meedenken, en ben op mijn wenken bediend. In de tijd tussen mijn sollicitatie en mijn eerste werkdag is de organisatie van Ennatuurlijk geherstructureerd, waardoor rollen en verantwoordelijkheden opnieuw zijn bepaald. Dat geeft mijn collega-sourcingmanager en mij de mogelijkheid om zelf te kijken welke rol we willen en kunnen oppakken. Ik vind het een leuke uitdaging om daar vorm aan te geven.”

Wat is je ambitie?
“Ik werk hier nog maar kort. Mijn eerste ambitie is een langetermijnvisie ontwikkelen voor sourcing. Dus een toekomstvisie voor bronnen en energiedragers waarmee Ennatuurlijk de warmteproductie en dus de warmtelevering kan verduurzamen.”