Vonnis rechtbank periodieke aansluitbijdrage

Tekst

Twee klant-collectieven uit Eindhoven en Tilburg hebben een rechtszaak tegen Ennatuurlijk aangespannen omdat zij van mening zijn dat klanten onterecht een periodieke aansluitbijdrage betalen. Tegen onze verwachting in heeft de rechter deze beide klant-collectieven in het gelijk gesteld. We zijn het niet eens met deze uitspraak en gaan daarom in hoger beroep.

Deze zaak betreft uitsluitend klanten die in Eindhoven, Tilburg, Breda, Geertruidenberg en Bergen op Zoom wonen. In andere steden is de periodieke aansluitbijdrage nooit door ons in rekening gebracht. Feitelijk betalen ongeveer 3.000 van onze huidige klanten nog een periodieke aansluitbijdrage. Bij onze overige ruim 85.000 klanten speelt deze situatie niet.

We hebben er vrijwillig voor gekozen om de periodieke aansluitbijdrage voorlopig uit te stellen in het belang van de 3.000 klanten die het betreft, ongeacht of ze zijn aangesloten bij de eerdergenoemde klant-collectieven. 

Dit voorlopig uitstel geldt in ieder geval tijdens onze beoordeling van de zaak en tijdens het eventuele verdere verloop van de gerechtelijke procedure. Als dit voor jouw situatie van toepassing is dan krijg je hier een persoonlijk bericht over.

Overigens hebben wij in 2016 met een groot aantal klanten in Breda, Tilburg, Eindhoven, Geertruidenberg en Bergen op Zoom deze zaak afgesloten door een regeling met hen overeen te komen.

Laat je gegevens achter

Hieronder kan je jouw gegevens achterlaten als je op de hoogte gehouden wilt worden over het verdere verloop.

Laat hier je gegevens achter als:

  1. Je aangesloten bent (of bent geweest) op het warmtenet van Ennatuurlijk in Eindhoven, Breda, Tilburg, Geertruidenberg of Bergen op Zoom.
  2. Je op dit moment (periodieke) aansluitbijdrage betaalt of in het verleden hebt betaald. (Dit is terug te vinden op je jaarafrekening, voorschotnota en op je persoonlijke pagina van Mijn Warmte).
  3. Je in 2016 geen vaststellingsovereenkomst hebt getekend met Ennatuurlijk.

Ennatuurlijk verwerkt je gegevens in overeenstemming met de AVG.  Wil je meer weten over Ennatuurlijk en jouw gegevens? Bekijk dan ons Privacybeleid op: https://ennatuurlijk.nl/privacy-en-cookieverklaring

Wat vind jij van Vonnis rechtbank periodieke aansluitbijdrage

Wat vind jij van Vonnis rechtbank periodieke aansluitbijdrage

Bedankt voor het geven van jouw waardering!
Deze staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door een van onze website beheerders.
Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.

Sluit dit venster