Warmtenet Deventer

Tekst

In Deventer levert Ennatuurlijk warmte via verschillende kleinere warmtenetten aan zo’n 1.800 huishoudens en ruim 70 bedrijven. De warmte voor de verschillende netten wordt opgewekt via warmtekrachtkoppeling (WKK). Warmtekrachtkoppeling is de productie van warmte en elektriciteit die samen en tegelijk plaatsvinden. Dat is efficiënt, want de verbranding van één soort brandstof zorgt voor warmte en stroom. De WKK’s in Deventer werken op fossiele brandstoffen, maar het is ook mogelijk om hernieuwbare energiebronnen als brandstof te gebruiken.

Media
Tekst

Hoe werkt het warmtenet in Deventer?

Hoe werkt warmtenet deventerEen warmtekrachtkoppeling produceert met een motor warmte én elektriciteit. Deze motor wordt aangedreven door een fossiele of hernieuwbare brandstof. De warmte wordt geleverd aan het warmtenet. De elektriciteit wordt geleverd aan het elektriciteitsnetwerk.

Toekomstplannen voor verduurzaming

Ook in Deventer ligt onze focus op uitbreiding en verduurzaming. Met hernieuwbare energiebronnen als brandstof voor de WKK’s. Het verduurzamen van de losse warmtenetten is echter een complexe puzzel. Daarom onderzoeken we op dit moment meerdere verduurzamingsopties: de levering van biogas van boeren uit de buurt als brandstof voor een van de WKK’s, de mogelijkheid van het plaatsen van een warmtepomp en het invoeden van restwarmte uit een duurzaam energie-project. Maar ook het optimaliseren van de losse netten en een eventuele koppeling daarvan behoren tot de mogelijkheden. Uiteindelijk zal in 2030 de gemiddelde CO2-reductie van de warmtenetten in Deventer minstens 70% bedragen.

Meer weten?

Onder meer Dionne van onze klantenservice helpt je graag verder.

 

085-2734567
klantenservice@ennatuurlijk.nl

Wat vind jij van Warmtenet Deventer

Wat vind jij van Warmtenet Deventer

Bedankt voor het geven van jouw waardering!
Deze staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door een van onze website beheerders.
Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.

Sluit dit venster