Warmtenet Breda

Ook Breda maakt de overstap naar aardgasvrij wonen en werken. Samen met bewoners, ondernemers en woningcorporaties maakt zij per gebied een transitieplan met de beste route naar aardgasvrij. Warmtenetten spelen hierin een belangrijke rol. 

In Breda ligt een van de oudste warmtenetten van Nederland. Zo’n 20.000 woningen (ca. 22% van alle huishoudens) en 100 bedrijven in Breda zijn op het net aangesloten voor verwarming en warm water, waarvan het leeuwendeel direct bij de bouw. Ook voor veel bestaande woningen en bedrijven die nu nog verwarmen met aardgas, is een aansluiting op een warmtenet een goed alternatief.

 

Serie: Doorpakkers in Breda

Tekst

In onze serie Doorpakkers vertellen we over het warmtenet in Midden- en West-Brabant. Bekijk de eerste aflevering.

Bekijk hier de overige afleveringen

Media
Tekst

De Warmtesingel

De Warmtesingel is een vijf kilometer lange leiding die de ring van warmtenetten in Breda compleet maakt. De leiding loopt onder het centrum langs, langs de singels, en maakt het voor huishoudens en bedrijven makkelijker om over te stappen op een alternatief voor verwarmen op aardgas. De uitbreiding van het warmtenet met de warmtesingel maakt verdere groei van het Bredase netwerk mogelijk, zodat duurzamere warmte beschikbaar komt voor de helft van Breda. Het warmtenet levert lokale warmte van de RWE-centrale in Geertruidenberg. Door de warmtesingel wordt een overstap van aardgas naar duurzamere warmte via een warmtenet mogelijk voor zo’n 7.000 bestaande woningen en 100 bedrijven. Uiteindelijk wil Ennatuurlijk duurzamere warmte beschikbaar maken voor zo’n 50% van de huishoudens.

Lees meer over de warmtesingel

Onderdeel van het grote warmtenet in Midden- en West-Brabant

Het warmtenet (ook bekend als stadsverwarming) in Breda is onderdeel van het grootste warmtenet van Ennatuurlijk: warmtenet Midden- en West-Brabant. Op dit warmtenet zijn in totaal 51.000 huishoudens en 355 bedrijven in Breda, Tilburg, Oosterhout, Geertruidenberg, Drimmelen en Made aangesloten. In totaal leveren we via dit warmtenet zo’n 2.400.000 GJ warmte per jaar.

Lees meer over het warmtenet Midden- en West-Brabant 

Meer weten?

Onder meer Dionne van onze klantenservice helpt je graag verder.

 

085-2734567
klantenservice@ennatuurlijk.nl