Warmtenet Breda

Warmtenet Breda warmtesingel Ennatuurlijk (2).jpgOns warmtenet (ook bekend als stadsverwarming) in Breda is onderdeel van het grootste warmtenet van Ennatuurlijk: warmtenet Midden- en West-Brabant. Op dit warmtenet zijn in totaal 46.000 woningen en 375 bedrijven in Breda, Tilburg, Oosterhout, Geertruidenberg, Drimmelen en Made aangesloten. In totaal leveren we via dit warmtenet zo’n 2.700.000 GJ warmte per jaar.

 

Waar komt de warmte in Breda vandaan?

Het warmtenet / de stadsverwarming in Breda wordt op dit moment gevoed door de RWE-centrale. De centrale wordt primair ingezet om elektriciteit op te wekken. Bij de productie van elektriciteit komt veel warmte vrij. Een groot deel van die warmte - die anders zou worden weggekoeld - wordt door ons ingezet voor verwarming.

Lees meer over het warmtenet Midden- en West-Brabant 

Aanleg Warmtesingel Breda

Ennatuurlijk start in januari 2020 met de aanleg van Warmtesingel Breda. Dit is een vijf kilometer lange leiding die het warmtenet aan de ene kant van de stad op termijn verbindt met het warmtenet aan de andere kant. Het investeringsbesluit voor fase één van het project, de aanleg van de leiding van Lunnetstraat (NAC stadion) tot Middellaan, is afgelopen maand genomen. Hiermee kunnen potentieel vijfduizend woningen en honderd bedrijven duurzame warmte ontvangen. Bijna twintig procent van de Bredase huishoudens is al aangesloten op het warmtenet van Ennatuurlijk. De warmte is afkomstig van de RWE-centrale in Geertruidenberg. In de centrale wordt elektriciteit opgewekt waarbij veel warmte vrijkomt. Een groot deel van die warmte, die anders zou worden weggekoeld, wordt gebruikt voor de verwarming van huizen en bedrijven in Breda, Tilburg, Oosterhout en Made.

Lees verder

De toekomst van het warmtenet in Breda

Toekomst van het warmtenet in Midden-West-Brabant_LinkedIn_Tekengebied 1.pngHet warmtenet (stadsverwarming) in Breda vervoert warmte, die afkomstig is van de RWE-centrale, voor ruimteverwarming en warm kraanwater. De Rijksoverheid werkt op dit moment aan wetgeving die van invloed kan zijn op de levering vanuit de RWE-centrale. Afhankelijk van de invloed die deze wetgeving heeft, zijn er verschillende alternatieven voorhanden om de levering van warmte aan onze klanten te waarborgen.  Ennatuurlijk deelt graag haar toekomstvisie op het warmtenet in de regio.

Download de notitie

 

Vragen of contact

Heeft u vragen over warmte, uw aansluiting of andere zaken. Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice . Bent u een zakelijke klant of heeft u interesse in een aansluiting op ons warmtenet? Neem dan contact op met onze zakelijke klantenservice. Zij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur via 085-2734559 of zakelijke-klantenservice@ennatuurlijk.nl.