Warmtenet Breda

Ons warmtenet (ook bekend als stadsverwarming) in Breda is onderdeel van het grootste warmtenet van Ennatuurlijk: warmtenet Midden- en West-Brabant. Op dit warmtenet zijn in totaal 46.000 woningen en 375 bedrijven in Breda, Tilburg, Oosterhout, Geertruidenberg, Drimmelen en Made aangesloten. In totaal leveren we via dit warmtenet zo’n 2.400.000 GJ warmte per jaar.

Tekst

Waar komt de warmte in Breda vandaan?


Wij geven je graag inzicht in de duurzaamheid van onze warmtenetten. Op het warmte-etiket kan je in één oogopslag zien welke warmtebronnen Ennatuurlijk gebruikt, de toekomstvisie en hoe duurzaam het betreffende warmtenet in 2020 was. Het warmtenet in Breda wordt op dit moment voor 93% gevoed door de RWE-centrale (ook bekend als de Amercentrale). 

Lees meer over het warmtenet Midden- en West-Brabant 

Media
Brabant
Tekst

Aanleg Warmtesingel Breda


Ennatuurlijk is in januari 2020 gestart met de aanleg van Warmtesingel Breda. Dit is een vijf kilometer lange leiding die het warmtenet aan de ene kant van de stad op termijn verbindt met het warmtenet aan de andere kant. Het investeringsbesluit voor fase één van het project, de aanleg van de leiding van Lunnetstraat (NAC stadion) tot Middellaan, is inmiddels genomen. Hiermee kunnen potentieel vijfduizend woningen en honderd bedrijven duurzamere warmte ontvangen. Bijna twintig procent van de Bredase huishoudens is al aangesloten op het warmtenet van Ennatuurlijk. De warmte is afkomstig van de RWE-centrale in Geertruidenberg. In de centrale wordt elektriciteit opgewekt waarbij veel warmte vrijkomt. Een groot deel van die warmte wordt gebruikt voor de verwarming van huizen en bedrijven in Breda, Tilburg, Oosterhout en Made.

Lees verder

Media
Tekst

De toekomst van het warmtenet in Breda

Warmtenet Midden- en West-Brabant ontvangt nog steeds het leeuwendeel van de warmte uit de centrale van RWE, die zowel stroom als warmte opwekt. We werken er hard aan om de warmte steeds duurzamer te maken. Klik op de link om te lezen hoe ver we daar nu mee zijn en wat de toekomst plannen zijn.

Lees verder

Meer weten?

Onder meer Dionne van onze klantenservice helpt je graag verder.

 

085-2734567
klantenservice@ennatuurlijk.nl