Warmtesingel Breda

Warmtenet Breda warmtesingel Ennatuurlijk (2).jpgOm Breda verder te verduurzamen is Ennatuurlijk op 13 januari 2020 gestart met de aanleg van Warmtesingel Breda. Dit is een vijf kilometer lange leiding die het warmtenet aan de ene kant van de stad op termijn verbindt met het warmtenet aan de andere kant. Met deze uitbreiding komt duurzame warmte voor zo’n vijfduizend woningen en honderd bedrijven binnen handbereik als alternatief voor het verwarmen met aardgas. De eerste werkzaamheden vinden plaats in de straten: Leuvenaarsstraat, Middellaan en Hoornwerkstraat. 

Inloopavond warmtesingel Breda een succes

Op dinsdagavond 7 januari 2020 organiseerden Ennatuurlijk, Heijmans en de gemeente Breda een inloopavond voor omwonenden van de warmtesingel Breda. Bezoekers konden vragen stellen over het project, de rol die de Warmtesingel speelt in de verdere verduurzaming van de stad, de werkzaamheden en de bereikbaarheid. Er was een mooie opkomst en er zijn veel vragen beantwoord.

Het was mooi om te zien hoeveel bezoekers geïnteresseerd waren in de technische realisatie. Heijmans kon daar aan de hand van foto’s en video’s alles over vertellen.​ Daarnaast waren veel bezoekers geïnteresseerd in een aansluiting op het warmtenet. In deze eerste fase wordt de hoofdleiding van het warmtenet (Warmtesingel) aangelegd. Later zal Ennatuurlijk ook met leidingen de wijk in gaan. 

Interesse of meer weten?

Laat het ons dan weten door uw gegevens hier achter te laten. We houden u dan op de hoogte over de ontwikkelingen en u ontvangt binnenkort alvast een aantal tips over de maatregelen die u nu al kunt nemen om uw woning te verduurzamen.

Warmtenet Breda

Bijna twintig procent van de Bredase huishoudens is al aangesloten op het warmtenet van Ennatuurlijk. Het warmtenet in Breda is onderdeel van het warmtenet in Midden- en West-Brabant en wordt op dit moment gevoed door de RWE-centrale in Geertruidenberg. In die centrale wordt elektriciteit opgewekt waarbij veel warmte vrijkomt. Een groot deel van die warmte, die anders zou worden weggekoeld, wordt gebruikt voor de verwarming van huizen en bedrijven in Breda, Tilburg, Oosterhout en Made.