Warmtesingel Breda

Tekst

Warmtenet Breda

Om Breda verder te verduurzamen is Ennatuurlijk gestart met de aanleg van Warmtesingel Breda. Dit is een vijf kilometer lange leiding die het warmtenet aan de ene kant van de stad op termijn verbindt met het warmtenet aan de andere kant. Met deze uitbreiding komt duurzame warmte voor zo’n vijfduizend woningen en honderd bedrijven binnen handbereik als alternatief voor het verwarmen met aardgas. De eerste fase van de Warmtesingel is in oktober 2020 afgerond. De werkzaamheden van de eerste fase zijn begonnen in januari 2020 en vonden plaats in de Hoornwerkstraat, de Leuvenaarstraat en de Middellaan. Tijdens deze eerste fase zijn de Brandweer Breda, een VVE en de Koninklijke Militaire Academie aangesloten op de Warmtesingel. Zij ontvangen inmiddels de warmte van Ennatuurlijk. 

In onderstaande video vertellen Ernst Japikse, algemeen directeur bij Ennatuurlijk en Tom Emons, operationeel directeur bij Ennatuurlijk over de werkzaamheden voor de Warmtesingel en de visie voor Breda.


Interesse of meer weten?

Wilt u weten of u ook in de toekomst aangesloten kunt worden op het warmtenet in Breda? Doe dan de postcodecheck.

Doe de postcodecheck


Warmtenet Breda

Bijna twintig procent van de Bredase huishoudens is al aangesloten op het warmtenet van Ennatuurlijk. Het warmtenet in Breda is onderdeel van het warmtenet in Midden- en West-Brabant en wordt op dit moment gevoed door de RWE-centrale in Geertruidenberg. In die centrale wordt elektriciteit opgewekt waarbij veel warmte vrijkomt. Een deel van deze warmte wordt afgetapt en gebruikt voor de verwarming van huizen en bedrijven in Breda, Tilburg, Oosterhout en Made.


Inloopavond warmtesingel Breda 

Op dinsdagavond 7 januari 2020 organiseerden Ennatuurlijk, Heijmans en de gemeente Breda een inloopavond voor omwonenden van de warmtesingel Breda. Bezoekers konden vragen stellen over het project, de rol die de Warmtesingel speelt in de verdere verduurzaming van de stad, de werkzaamheden en de bereikbaarheid. Er was een mooie opkomst en er zijn veel vragen beantwoord.

Het was mooi om te zien hoeveel bezoekers geïnteresseerd waren in de technische realisatie. Heijmans kon daar aan de hand van foto’s en video’s alles over vertellen.​ Daarnaast waren veel bezoekers geïnteresseerd in een aansluiting op het warmtenet. In deze eerste fase wordt de hoofdleiding van het warmtenet (Warmtesingel) aangelegd. Later zal Ennatuurlijk ook met leidingen de wijk in gaan.

Wat vind jij van Warmtesingel Breda

Wat vind jij van Warmtesingel Breda

Bedankt voor het geven van jouw waardering!
Deze staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door een van onze website beheerders.
Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.

Sluit dit venster