Tekst

Hoe werkt een warmtenet?

Op veel plekken is warmte beschikbaar. Een warmtenet wordt verwarmd met warm water dat komt van een warmtebron in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan warmte uit de industrie of biomassa. Het warme water komt uiteindelijk via een afleverset binnen bij woningen en bedrijven en zorgt voor warmte (verwarming) en warm kraanwater om bijvoorbeeld te douchen of schoon te maken. Gebouwen die zijn aangesloten op een warmtenet hebben dus geen c.v. installatie meer en hebben geen gasaansluiting meer nodig. Via een warmtenet kunnen we  dus hele straten en wijken aardgasvrij maken. 

 

Hoe werkt een warmtenet

Media
Kaart Nederland
Tekst

Warmtenetten in jouw buurt

Ennatuurlijk levert op verschillende plekken in Nederland warmte. We werken hard aan het uitbreiden van onze bestaande warmtenetten en het realiseren van nieuwe netten. Warmtenetten kunnen op veel plekken een goede oplossing zijn om meerdere woningen van het gas af te halen. Er wordt daarom geschat dat ongeveer de helft van Nederland voor 2050 aangesloten kan worden op een warmtenet. Kijk of er een warmtenet van Ennatuurlijk bij jou in de buurt ligt. 

Locaties warmtenetten 

Tekst

Voordelen van een warmtenet

We stellen steeds hogere eisen aan comfort. Maar we willen ook het milieu zo min mogelijk belasten. Dat kan. Met duurzamere, energiezuinige en betrouwbare warmte van Ennatuurlijk. Aangesloten zijn op een warmtenet heeft een aantal voordeel: het is comfortabel, er is leveringszekerheid, het is ruimtebesparend, veilig en duurzaam. 

Voordelen van een warmtenet

Tekst

Warmte en de energietransitie

Warmtenetten vormen een belangrijk oplossing voor de verduurzaming van de bebouwde omgeving. In het klimaatakkoord staat dat het doel is om voor 2030 1,5 miljoen woningen van het aardgas af te halen. Ongeveer de helft daarvan moet verwarmd worden door een warmtenet. Warmtenetten zijn dus een belangrijk onderdeel van de energietransitie.

Meer over warmte in de energietransitie

 

Wereldweetjes over warmte

Er zijn veel interessante weetjes over warmtenetten. We hebben er een aantal voor je uitgezocht.

Bekijk de weetjes