Over de functie

Wil jij als Adviseur Vergunningen en Subsidies samen met ons een bijdrage leveren aan de verduurzaming van Nederland middels de uitrol van warmtenetten? Zorg jij voor de juiste insteek voor subsidie- of vergunningstrajecten om projecten succesvol tot ontwikkeling te brengen? Ben je in staat om lastige vraagstukken te tackelen met creatieve en werkbare oplossingen? Kun je andere goed aansturen en richting geven in de uitvoering van jouw oplossingsrichting?

Dan zijn we op zoek naar jou!

Als Adviseur Vergunningen en Subsidies ben je verantwoordelijk voor subsidie en vergunningsvraagstukken die spelen in de projectontwikkelfase. Je bent inhoudelijk goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de energiesector en mogelijkheden op het gebied van vergunningen en subsidies. Op deze manier kun je collega’s binnen en buiten de afdeling Technology & Business Support snel van raad en daad voorzien. Je levert een bijdrage aan de conceptkeuzes door de kennis en ervaring die je hebt over wat mogelijk en onmogelijk is als het gaat over subsidie- en vergunningsaanvragen.

Je hebt ervaring met het aanvragen of begeleiden van vergunningsaanvragen in het kader van omgevingsvergunning of de wet natuurbescherming. Je bent in staat snel kennis te vergaren over specifieke vergunningsvereisten zoals bijvoorbeeld stikstof, ecologie, of werken met bepaalde koude middelen. Je bent in staat een vergunning of subsidieaanvraag voor te bereiden en in te dienen met input van het projectteam. Maar ook heb je een netwerk van professionals of adviesbureaus die je kunt inschakelen om te ondersteunen bij deze werkzaamheden. Je kunt met de ervaring die je zelf hebt opgedaan als geen ander een goede opdracht wegleggen en vervolgens het werk beoordelen op gewenste kwaliteit en resultaat.

Je begrijpt ook het belang van subsidies om duurzame projecten mogelijk te maken. Je bent thuis in de mogelijkheden van SDE++, EIA, ISDE, WIS, VEKI maar ook overige landelijke, provinciale en Europese regelingen. Je geeft een projectteam het juiste advies over hoe in aanmerking te komen bij relevante regelingen. Ook hier zorg je dat de vervolgaanpak helder is en de uiteindelijke aanvraag zelf of in samenwerking met externe in gang te zetten. Hiermee draag jij een belangrijke bijdrage aan het ontwikkelen van duurzame warmtenetten en/of warmtebronnen.

Wat we vragen

Een professional met een afgeronde hbo- of wo-opleiding. Verder:

 • Van nature ben je een resultaatgerichte en verbindende professional;
 • Je hebt minimaal twee jaar ervaring met vergunningen en/of subsidietrajecten;
 • Je bent adviesvaardig en communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk, in de Nederlandse taal;
 • Je bent zelfstandig en leergierig, want je blijft continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied en binnen de energiesector;
 • Je weet een vergunnings- en/of subsidieaanvraag te beoordelen op kwaliteit;
 • Je weet je de uitgebreide en complexe wet- en regelgeving te vertalen naar begrijp en uitvoerbare acties;
 • Je bent ondernemend ingesteld en gaat voor het gezamenlijk eindresultaat;
 • Je kunt meerdere ballen in de lucht houden door werk intern of extern te coördineren

Wat we bieden

Met duurzame relaties kun je samen bouwen aan een duurzame toekomst. Wij geven je daarom graag wat je verdient.

 • Goede arbeidsvoorwaarden en faciliterende zaken zoals een NS Business Card, een iPhone en een laptop;
 • Omdat we hybride werken bepaal jij zelf wanneer en waar je werkt. We zien je graag op kantoor, maar natuurlijk kan je ook thuiswerken. Wij faciliteren een mooie en ergonomisch verantwoorde thuiswerkplek;
 • De functie is ingeschaald in salarisschaal 5 van ons functiehuis en kent een salarisrange tot €5674,- bruto fulltime per maand;
 • Je ontvangt een bonusregeling van maximaal 10% van het jaarsalaris;
 • 31,5 vakantiedagen (bij fulltime werken);
 • Een uitstekende pensioenvoorziening, via ABP;
 • Gratis toegang tijdens of na een dag hard werken bij Eindhoven Gym beneden in ons pand. Zo blijf je lekker fit! Mocht dit niet bij jou om de hoek zijn, dan mag je de factuur van je eigen gym fiscaal vriendelijk laten verrekenen.
 • Wanneer we je een contract aanbieden zullen we je vragen een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overhandigen.

Daarnaast geven we je alle vertrouwen en mogelijkheden om je te ontwikkelen. Een prachtige kans in een bedrijf dat volop in ontwikkeling is en waar je met ons mee mag bouwen en groeien!

Je ontwikkeling

Jouw ontwikkeling

De wereld verandert voortdurend, wat betekent dat er steeds nieuwe uitdagingen en kansen zijn. Je groeipad staat niet vast, maar werk zelf actief aan je ontwikkeling en loopbaan en neem je eigen verantwoordelijkheid en regie. Dit kan je doen door individuele studies en trainingen te volgen, gebruik te maken van het online leerplatform ENN-Vooruit! voor het volgen van online trainingen en cursussen en/of door deel te nemen aan workshops, trainingen of inspiratiesessies die zeer regelmatig worden georganiseerd.

Sollicitatieproces

Mail

Je verstuurt je cv en motivatiebrief. Als wij een match zien nodigen we je uit

Eerste gesprek

Kennismakingsgesprek om te kijken of het van beide kanten klikt

assesment

Tweede gesprek met eventueel een casus en/of assessment

contractvoorstel

We doen je een contractvoorstel. Bij het tekenen van het contract vragen we je om een Verklaring Omtrent Gedrag

welkom

Een warm welkom bij Ennatuurlijk! We zorgen voor een goede en fijne inwerkperiode zodat je lekker aan de slag kunt.

Je werkdag

Binnen Ennatuurlijk is geen dag hetzelfde. Dit zou er een kunnen zijn.

8:30 - 10:00Dagindeling maken, acties uitzetten en opvolgen
10:00 - 11:30Projectmeeting

Voor het onderwerp vergunningen en/of subsidies ben jij het centrale aanspreekpunt en neem je deel aan projecten. Tijdens de projectmeeting zit je met het projectteam en eventuele stakeholders aan tafel. Je coördineert acties, de opvolging van taken en stuurt extern deskundigen aan. Met jouw kennis en adviezen help je het project vooruit.

11:30 - 12:00Bellen met omgevingsdienst/vergunningverlener over een vergunningsaanvraag
12:00 - 13:00Lunch en wandeling met collega's
13:00 - 14:00Overleg met RVO over een subsidieaanvraag
14:00 - 15:00Lezen en reviewen van (milieu)rapportage voor vergunningsaanvraag
15:00 - 16:00Deelnemen aan webinar over nieuwe subsidiemogelijkheden
16:00 - 17:00Werken aan acties en administratie

Je werkzaamheden

Klik op het diagram voor een weergave van je werkzaamheden