Architect Operationele Techniek gezocht!

 • Heb jij een afgeronde HBO- of WO-opleiding op zak in de richting van industriële automatisering, mechatronica of elektrotechniek en minimaal 10 jaar ervaring in architectuur- en ontwerp vaardigheden? En heb je dit bij voorkeur opgedaan in een geografisch gedistribueerd productieproces?
 • Ben je bekend met bedrijfssystemen (IT) en de operationele omgeving (OT) van productiefaciliteiten, maar zeker ook met ontwerp en integratie van industriële datanetwerken (OPC UA, ModBus, Ethernet Powerlink, Siemens S7comm, PROFIbus, PROFInet)?
 • Zijn geldende wetten en richtlijnen op het gebied van security binnen het OT-domein als ISA99/IEC 62443 en Wbni bekende materie voor je?
 • Ben je gedreven, communicatief sterk (ook schriftelijk), vindingrijk en heb je goede nieuwe inzichten?
 • Gaat jouw hart tenslotte sneller kloppen van het motiveren en beïnvloeden van teams bestaande uit zowel collega’s, leveranciers als klanten?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw verantwoordelijkheid

Ons doel is de energietransitie in Nederland te versnellen en om te groeien! We sluiten het liefst zoveel mogelijk woningen en gebouwen aan op onze warmtenetten en zijn constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe netten. Daarom zijn we volop in beweging en ben jij als Architect Operationele Techniek onmisbaar! Jij bent namelijk dé specialist voor de optimale werking en beveiliging van de Operationele Techniek (OT) van Ennatuurlijk. Als sterk onderlegde kennishouder op het gebied van OT help je Ennatuurlijk om te ontwerpen en adviseer je op tactisch niveau. Hiermee voorzie je interne klanten als Engineering, Asset Management, Realisatie en Operations van architectuur- en ontwerpkennis bij het aanleggen of verbouwen van warmtenetten. Technische beslissingen die wij elke dag nemen, werken lange tijd door. Vandaag gekozen materialen en processen bepalen ook in de toekomst de kwaliteit van onze dienstverlening. Samen met de Strategisch Adviseur OT en de Beheerder OT zijn jullie verantwoordelijk voor dit soort belangrijke keuzes.


Jouw werkdag


Binnen Ennatuurlijk zijn maar weinig dagen hetzelfde. Dit zou er één kunnen zijn.

Woensdagochtend. Je start je dag thuis met een overleg met je OT-collega’s via Teams. Jullie bundelen jullie krachten door zowel de strategische, tactische en operationele zaken te bespreken. Fijn om via het digitale planningsboard samen te kunnen werken en lijnen uit te kunnen zetten. 

Om 10:00 begeef je je naar een centrale voor een afspraak met de daarvoor verantwoordelijke Asset Manager en onderhoudspartner. Jullie nemen de geplande werkzaamheden door die noodzakelijk zijn voor de professionalisering en verduurzaming van deze centrale. Je neemt ze mee in de keuzes vanuit de architectuur en de stappen die te nemen zijn. Uiteraard vertaal je deze naar de voordelen voor onze klanten en voor Ennatuurlijk op zowel de korte als de lange termijn. Je ontvangt goede feedback, maar nog belangrijker: ze zijn enthousiast over de aanpak en plannen die je hebt toegelicht!  

Dan is het tijd voor een ritje naar ons prachtige (en gloednieuwe) kantoor. Je belt je collega-Architect om de eerder ontvangen positieve feedback over te dragen. Toevallig is hij net onderweg naar kantoor. Waarom niet samen lunchen? Je ontmoet elkaar in de kantine en hebt zo een onverwachtse maar zeer productieve werklunch, waardoor jullie de geplande meeting die middag besluiten te skippen. Mooi wat tijd gewonnen voor het wegwerken van een aantal mailtjes!

Om 15:00 staat er een laatste overleg met twee collega’s van Engineering gepland. Aan jullie de keuze om te overleggen in een van onze mooie vergaderzalen, de moderne hangstoelen of tijdens een rondje in het park. Je collega’s zijn bezig met het herontwerpen van een warmtenet en hebben op diverse vlakken je advies nodig. Al snel zie je verbeterpunten en ben je in staat om een eerste advies en richting te geven om het net ter verduurzamen en te optimaliseren.

Gezien de productieve lunch besluit je je werkdag op tijd af te sluiten. Je klapt je laptop dicht, pakt je spullen en vertrekt richting Eindhoven Gym onder in het pand om (op kosten van Ennatuurlijk) nog even lekker wat te bewegen. Veel bereikt vandaag! 

Jij krijgt

Veel!

 • Arbeidsvoorwaarden en faciliterende zaken zoals een iPhone en een laptop zijn bij ons prima geregeld.
 • Mogelijkheid om thuis te werken (ook buiten Corona-tijden om).
 • Om je fit te houden mag je voor, tijdens, of na een dag hard werken zelfs gratis sporten bij Eindhovengym! Een hippe gym bij ons beneden in het pand.
 • We geven je alle vertrouwen en mogelijkheden om je te ontwikkelen. Een prachtige kans in een bedrijf dat volop in ontwikkeling is en waar je met ons mee mag bouwen en groeien.
 • Een kleine grote organisatie; klein genoeg voor gezelligheid, korte lijnen, de mogelijkheid voor jou om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken en iedereen te kennen; groot genoeg om een belangrijke speler te zijn in de markt en volop aandacht te besteden aan innovatie en je persoonlijke ontwikkeling.

Hoe leren we elkaar kennen?

Bij Ennatuurlijk gaat het er niet alleen om dat wij jou leren kennen. We vinden het ook belangrijk dat jij ons goed kent. Daarom vinden er in het sollicitatieproces meerdere gesprekken plaats. Ook een rondleiding en een praktijkgerichte casus kunnen deel uitmaken van het proces. Ben je nieuwsgierig geworden naar het werken bij Ennatuurlijk? Bekijk dan hier onder andere testimonials van je toekomstige collega’s!

Direct vragen stellen en solliciteren

 

 • Solliciteer direct via de sollicitatiebutton!
 • Heb je vragen over het sollicitatieproces of over de functie? Neem dan contact op met Diana Martinez van Mar Recruitment op 06- 52 41 23 80. Zij helpt ons met het vinden van de ideale kandidaat.
 • Als je reageert, doen wij dat ook en wel binnen twee weken. Behalve als het om acquisitie gaat, want daarin zijn we niet geïnteresseerd.

We respecteren je privacy, daarom verwijderen we jouw sollicitatie uiterlijk na vier weken nadat de vacature gesloten is.

Op jouw lijf geschreven?

Stuur ons je cv en motivatie

Solliciteer