Bedrijfsjurist

Kun jij niet wachten om als Bedrijfsjurist samen met ons Nederland te verduurzamen? Krijg jij energie van complexe juridische casussen, een hoge mate van verantwoordelijkheid en een veelzijdig juridisch takenpakket? Ben je daarnaast pragmatisch, zelfstandig en in staat om als business partner samen te werken met collega’s en partners? Heb jij tenslotte een studie Nederlands recht (WO) op zak en tussen de 6 en 8 jaar ervaring als advocaat bij een middel tot groot advocatenkantoor óf als bedrijfsjurist?

Dan zijn we op zoek naar jou!

Ennatuurlijk

Ons doel is de energietransitie in Nederland te versnellen en om te groeien! We sluiten het liefst zoveel mogelijk woningen en gebouwen aan op onze warmtenetten en zijn constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe netten. Daarom zijn we volop in beweging en ben jij als Bedrijfsjurist onmisbaar!

Je komt bij Ennatuurlijk in een kleine grote organisatie; klein genoeg (ongeveer 200 man) voor gezelligheid, korte lijnen, de mogelijkheid voor jou om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken en iedereen te kennen; groot genoeg om een belangrijke speler te zijn in de markt en volop aandacht te besteden aan innovatie en je persoonlijke ontwikkeling.

Jouw verantwoordelijkheid

Je gaat aan de slag op de afdeling Legal & Regulatory Affairs. Een kleine club van zes collega’s, waarvan drie zich specifiek bezighouden met juridische zaken. De bedrijfsjurist is dé professional binnen Ennatuurlijk op juridisch gebied, waardoor deze rol een grote mate van verantwoordelijkheid kent en je een enorm breed en uitdagend takenpakket hebt. Dit maakt de functie bijzonder interessant; het wordt niet voor niets als een van de topfuncties binnen Ennatuurlijk beschouwd!

De uitdaging zit onder andere in het feit dat Ennatuurlijk een (quasi) ketenverantwoordelijkheid heeft voor productie, transport/distributie en levering van warmte en koude aan zowel zakelijke als particuliere klanten. Deze ketenverantwoordelijkheid brengt met zich mee dat je als Bedrijfsjurist een verscheidenheid aan materiële contracten dient op te stellen, te beoordelen, uit te onderhandelen en daarover dient mee te denken en te adviseren, niet alleen voor Ennatuurlijk, maar ook voor haar dochterondernemingen. Dit heeft o.a. betrekking op:

 • de ontwikkeling en realisatie van ondergrondse infrastructuur, warmte- en/of koude productie-installaties;
 • inkoop van warmte en/of koude van verschillende bronnen (waaronder aardwarmte en restwarmte);
 • het borgen van de eigendommen van zowel de ondergrondse als bovengrondse activa;
 • de samenwerking met gemeenten met betrekking tot de energietransactie en het gebruiken van en werken in de openbare ruimte;
 • het opzetten van samenwerkingsverbanden met gemeenten en marktpartijen voor de ontwikkeling van bronnen, netten en afzet; en
 • de verkoop aan (groot)zakelijke verbruikers;
 • overnames en desinvesteringen


In deze trajecten trek je op met jouw collega’s van verschillende afdelingen en zit je aan tafel met verschillende stakeholders en samenwerkingspartners. In sommige gevallen adviseer je, of escaleer je naar, onze directie. We vertrouwen op jouw juridische inzichten: jij zet deze pragmatisch in met oog voor de onderneming zonder afbreuk te doen aan een juiste risico inventarisatie en afweging. Tenslotte zal je ons Expert Team begeleiden indien een geschil wordt voorgelegd aan de Geschillencommissie of je belegt geschillen bij een advocaat en begeleidt die ingeval een (mogelijke) gerechtelijke procedure aan de hand is.

Wie zoeken we?

Een enthousiaste, proactieve en ervaren professional met een hands-on-mentaliteit, die affiniteit heeft met duurzame energie. Je vindt het een uitdaging om je te verdiepen in nieuwe materie, zoals de Warmtewet, en de ontwikkelingen op dit gebied nauwlettend in de gaten te houden.

Verder ben je iemand die:

 • een studie Nederlands Recht (WO) op zak heeft en over goede (basis)kennis van het Burgerlijk Wetboek (Boeken 2, 3, 5, 6 en 7) beschikt;
 • een gezond gevoel heeft voor het recht om de signaalfunctie te kunnen uitoefenen ten aanzien van overige rechtsgebieden. Het kan zijn dat je hier zelfstandig mee aan de slag gaat en je je zult moeten gaan verdiepen in de materie, of dat we het extern beleggen bij advocaten of adviseurs waar we geregeld mee samenwerken. En uiteraard staat het team en de organisatie voor je klaar;
 • zelfverzekerd is in zijn eigen handelen en die zelfstandig beslissingen durft te maken, maar ook tijdig de noodzaak aan kan geven om bepaalde expertise bij te zetten, want daar is ruimte voor;
 • als stevige gesprekspartner op alle lagen binnen de organisatie fungeert;
 • goed kan samenwerken met collega’s van verschillende afdelingen en externe partners of stakeholders;
 • over uitstekende (Nederlandse) communicatieve vaardigheden beschikt, zowel in woord als geschrift;
 • een echte zelfstarter is, die het fijn vindt om verantwoordelijkheid te dragen;
 • de keten en de impact op de verschillende onderdelen kan overzien en de verschillende belangen aan elkaar kan knopen;
 • zichzelf uitdaagt om constant te blijven ontwikkelen!

Jouw werkdag

Binnen Ennatuurlijk zijn maar weinig dagen hetzelfde. Wanneer we Corona achter de rug hebben zou dit er één kunnen zijn:

Maandagochtend; je begint je dag op ons gloednieuwe kantoor (met dakterras!) op Strijp in Eindhoven. Ennatuurlijk is benaderd door een andere warmteleverancier die haar productie-installaties met netwerken en bijhorende klanten wenst te verkopen. Je sluit aan bij de geplande kick-off meeting voor de juridische ondersteuning. Wanneer je de vergaderzaal verlaat loop je je collega van het Expert Team tegen het lijf. Hij vraagt jouw hulp bij een klacht van een particuliere klant over een defecte warmtemeter. Tijdens een klein wandelingetje in de buurt bespreken jullie de casus verder, waarna je je collega advies geeft en hem op weg helpt.

Na de lunch met je collega’s ga je vol energie aan de slag met een verzoek van de Manager Engineering. De afdeling wenst voor haar werkzaamheden nieuwe software in te kopen waarbij ook gekeken dient te worden naar de privacyaspecten in verband met de eventuele persoonsgegevens die verwerkt gaan worden. Je besluit een rustige stilteplek op te zoeken om dit verder uit te werken.

Zo, op naar het laatste overleg van vandaag: er dient in samenwerking met een gemeente een opstalrecht gevestigd te worden voor een onderstation op gemeentelijke grond. Samen met je collega van de afdeling Realisatie spreek je hierover met de gemeente. Voordat je de dag afsluit check je nog even waar je morgenochtend moet zijn. Je hebt je namelijk ingeschreven voor een van de maandelijkse workshops. Dit keer een training storytelling. Daarmee ga je je collega’s later deze week zeker overtuigen!

Jij krijgt
Veel!

 • Arbeidsvoorwaarden en faciliterende zaken, zoals een NS Business Card, iPhone, een laptop en de mogelijkheid om thuis te werken (ook na corona-tijd), zijn bij ons prima geregeld;
 • De functie is ingeschaald in salarisschaal N van ons functiehuis en kent een salarisrange van € 4.100,- tot € 7.570,- bruto fulltime per maand. Je salaris zal afhankelijk van je kennis en ervaring hier binnen vallen.
 • Je ontvangt een bonusregeling van maximaal 10% van het jaarsalaris;
 • We kennen per jaar 31,5 vakantiedagen (bij fulltime werken) toe;
 • Mogelijkheid om parttime te werken (vanaf 32 uur);
 • Een uitstekende pensioenvoorziening, via ABP;
 • Om je fit te houden mag je voor, tijdens, of na een dag hard werken gratis sporten bij Eindhovengym! Een hippe gym bij ons beneden in het pand in Eindhoven. Mocht dit niet bij jou om de hoek zijn, mag je in plaats hiervan de factuur van je eigen gym fiscaal vriendelijk laten verrekenen.

Daarnaast geven we je alle vertrouwen en mogelijkheden om je te ontwikkelen. Een prachtige kans in een bedrijf dat volop in ontwikkeling is en waar je met ons mee mag bouwen en groeien.


Hoe leren we elkaar kennen?

Bij Ennatuurlijk gaat het er niet alleen om dat wij jou leren kennen. We vinden het ook belangrijk dat jij ons goed kent. Daarom vinden er in het sollicitatieproces meerdere gesprekken plaats. Ook een rondleiding en een praktijkgerichte casus kunnen deel uitmaken van het proces. Ben je nieuwsgierig geworden naar het werken bij Ennatuurlijk? Ga naar onze website www.Ennatuurlijk.nl voor onder andere testimonials van je toekomstige collega’s!

In verband met de huidige maatregelen omtrent COVID-19 zullen de kennismakingsgesprekken op dit moment vooreerst digitaal plaatsvinden.


Direct vragen stellen en solliciteren

 • Solliciteer direct via de sollicitatiebutton!
 • Heb je vragen over het sollicitatieproces? Stuur dan een WhatsApp of bel naar Fleur Verdaasdonk (HR-Adviseur) op 06 - 15 32 41 34.
 • · Als je reageert, doen wij dat ook en wel binnen twee weken. Behalve als het om acquisitie (waaronder ad interim invulling) gaat, want daarin zijn we niet geïnteresseerd.

We respecteren je privacy, daarom verwijderen we jouw sollicitatie uiterlijk na vier weken nadat de vacature gesloten is.

Op jouw lijf geschreven?

Stuur ons je cv en motivatie

Solliciteer