Wil jij als Beheerder Operationele techniek samen met ons Nederland verduurzamen? Word jij graag dé specialist in het beheer en onderhoud van de proces automatisering van Ennatuurlijk? Heb jij een afgeronde HBO opleiding in Industriële Automatisering met 3 tot 5 jaar werkervaring en ben je bekend met regelsystemen en besturingstechniek?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Ennatuurlijk

Aangenaam! Wij zijn Ennatuurlijk. Doorpakkers in lokale energie. Een club van zo'n 275 gedreven professionals die de energietransitie willen versnellen door onze warmtenetten en koude oplossingen continu te verduurzamen. En door onze -potentiële- klanten fan te willen maken van onze producten en diensten.

We zijn een organisatie die stappen wil maken, die wil leren, zich blijft ontwikkelen en die vol bruisend enthousiasme zit. We hebben altijd plannen en zien wat we beter kunnen en moeten doen. We zijn doorpakkers met een missie.

Je komt bij Ennatuurlijk in een kleine grote organisatie; klein genoeg voor gezelligheid, korte lijnen, de mogelijkheid voor jou om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken en iedereen te kennen; groot genoeg om een belangrijke speler te zijn in de markt en volop aandacht te besteden aan innovatie en je persoonlijke ontwikkeling.

Jouw verantwoordelijkheid

Jouw primaire taak is het beheren en onderhouden van de proces automatisering van onze organisatie. Dat is een enorme verzameling. Ga maar na: we hebben honderden locaties en een groot distributienet. Als Beheerder Operationele techniek ben je in de rol van “ketenregisseur” het koppelstuk tussen onze partners, OT leveranciers en in- en externe key-users. Je bent verantwoordelijk voor het beschikbaar houden van de verschillende OT systemen; zowel reactief als preventief. SCADA-PLC en DCS systemen hebben daarom geen geheimen voor je. Je concrete taken zijn: 
 

 • het beheren en onderhouden van de huidige OT Standaarden;
 • het applicatiebeheer van OT applicaties;
 • het optimaliseren van de operationele techniek;
 • het bijdragen aan het (door)ontwikkelen van de huidige OT Standaarden
 • de werkvoorbereiding en regie van het onderhoud, samen met de verantwoordelijke partners en key-users;
 • het ondersteunen en adviseren van collega's in verschillende afdelingen en disciplines;
 • het meewerken aan het oplossen van storingen en vertalen van beleid naar de praktijk;

We verwelkomen je heel graag in ons IT & OT team van 12 collega’s, waarbij jij vooral zult samenwerken met locatieverantwoordelijken, system integrators en andere collega's van zowel operatie als engineering en asset management van Ennatuurlijk.

Jouw werkdag

Binnen Ennatuurlijk zijn maar weinig dagen hetzelfde. Dit zou er één kunnen zijn.

Dinsdag 09:00 uur, je start met een belangrijke afspraak op een van onze locaties. Voor een project staat er een change gepland die je gaat begeleiden samen met een leverancier. Het betreft een verbetering in de connectiviteit richting de centrale beheer omgeving die we uiteindelijk op alle locaties gaan doorvoeren. Nadat de leverancier zijn taken heeft uitgevoerd, kan je beginnen met testen. Je schakelt met de engineers die op afstand zaken kunnen controleren en je werkt een gestructureerd testplan af wat je vooraf hebt opgesteld en afgestemd met je collega. Om 11:30 zie je dat alles naar behoren werkt en ga je onderweg richting ons kantoor in Eindhoven. Na een korte lunch in de kantine ga je een rondje lopen met je collega's. Lekker uitwaaien op het inspirerende terrein van Strijp-S, langs leuke restaurantjes die verstopt zijn in de vroegere fabrieken van Philips.


Om 13:30 staat er een afspraak gepland om de uitrol van de change van die ochtend na te bespreken met je collega en de planning te maken voor de andere locaties. De leverancier belt in via Teams en gezamenlijk bespreken en plannen jullie verschillende activiteiten. Alles kan voor de gestelde deadline afgerond worden, en daarmee zetten we een cruciale stap in de verdere professionalisering van het OT landschap van Ennatuurlijk. Mooi! Je pakt een vrije werkplek op kantoor en beantwoordt nog wat e-mails voordat je werkdag er op zit.


Voordat je de dag afsluit check je nog snel waar je morgenochtend moet zijn. Je hebt je namelijk ingeschreven voor een van de maandelijkse workshops. Dit keer een training persoonlijk leiderschap. Daarmee ga je je collega’s later deze week zeker overtuigen!

Wie zoeken we?

Een professional met een HBO opleiding in Industriële Automatisering of vergelijkbaar, die ons team voor 40 uur wil komen versterken. Je bent bekend met regelsystemen en besturingstechniek en je hebt kennis van ICT netwerken, industriële automatiseringssystemen, cybersecurity en machine veiligheid. Verder ben je:

 • sterk in het analyseren van problemen en creatief in het bedenken van mogelijke oplossingen; je bent een zelfstarter
 • scherp en analytisch, oog voor kansen op simpeler en slimmer werken, maar ook voor eventuele risico's;
 • precies, proactief, zelfstandig en communicatief zeer sterk, ook schriftelijk;
 • ervaren met technieken om de bedrijfszekerheid van systemen en software te borgen;
 • klant- en samenwerkingsgericht en beschikt daarom over goede communicatieve vaardigheden.

Jij krijgt

Veel!

 • Arbeidsvoorwaarden en faciliterende zaken, zoals een NS Business Card, iPhone, een laptop zijn bij ons prima geregeld;
 • Omdat we Hybride werken bepaal jij zelf wanneer en waar je werkt. We zien je graag op kantoor, maar natuurlijk kan je ook thuiswerken. Wij faciliteren een mooie en ergonomisch verantwoorde Thuiswerkplek;
 • De functie is ingeschaald in salarisschaal 5 van ons functiehuis en kent een salarisrange van €3.578 - €5.248 bruto fulltime per maand.
 • Je ontvangt een bonusregeling van maximaal 10% van het jaarsalaris;
 • 31,5 vakantiedagen (bij fulltime werken);
 • Een uitstekende pensioenvoorziening, via ABP;
 • Om je fit te houden mag je voor, tijdens, of na een dag hard werken gratis sporten bij
 • Eindhovengym! Een hippe gym bij ons beneden in het pand in Eindhoven. Mocht dit niet bij jou om de koek zijn, mag je in plaats hiervan de factuur van je eigen gym fiscaal vriendelijk laten verrekenen.

Hoe leren we elkaar kennen?

Bij Ennatuurlijk gaat het er niet alleen om dat wij jou leren kennen. We vinden het ook belangrijk dat jij ons goed kent. Daarom vinden er in het sollicitatieproces meerdere gesprekken plaats. Ook een rondleiding, een praktijkgerichte casus en een assessment kunnen deel uitmaken van het proces. Bij indiensttreding vragen we je om een VOG te overleggen. Ben je nieuwsgierig geworden naar het werken bij Ennatuurlijk? Ga naar onze website www.Ennatuurlijk.nl voor onder andere testimonials van je toekomstige collega’s!

Direct vragen stellen en solliciteren

 • Solliciteer direct via de sollicitatiebutton!
 • Heb je vragen over de functie of het sollicitatieproces? Stuur dan een WhatsApp of bel naar Lisa van Oosterhout (HR Officer) op 06 – 25 55 40 85.
 • Als je reageert, doen wij dat ook en wel binnen twee weken!

We respecteren je privacy, daarom verwijderen we jouw sollicitatie uiterlijk na vier weken nadat de vacature gesloten is.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Op jouw lijf geschreven?

Stuur ons je cv en motivatie

Solliciteer