BI Consultant

Wil jij als BI Consultant samen met ons Nederland verduurzamen? Krijg jij er energie van om met onze visie op data gedreven werken Ennatuurlijk naar een hoger level te tillen? Ben je analytisch sterk, technisch onderlegd, communicatief vaardig en een kei in samenwerken? Heb je een afgeronde HBO- of WO-opleiding, meerdere jaren werkervaring in de wereld van business intelligence en data?

Dan zijn we op zoek naar jou!

Ennatuurlijk

Aangenaam! Wij zijn Ennatuurlijk. Doorpakkers in lokale energie. Een club van bijna 200 gedreven professionals die de energietransitie willen versnellen door onze warmtenetten en koude oplossingen continu te verduurzamen. En door onze -potentiële- klanten fan te willen maken van onze producten en diensten. We zijn een organisatie die stappen wil maken, die wil leren, zich blijft ontwikkelen en die vol bruisend enthousiasme zit. We hebben altijd plannen, zien overal wat we beter kunnen en moeten doen. We zijn opportunisten met een missie.

Je komt bij Ennatuurlijk in een kleine grote organisatie; klein genoeg voor gezelligheid, korte lijnen, de mogelijkheid voor jou om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken en iedereen te kennen; groot genoeg om een belangrijke speler te zijn in de markt en volop aandacht te besteden aan innovatie en je persoonlijke ontwikkeling.

Jouw verantwoordelijkheid

Data gedreven werken is een van de bouwstenen van onze ambitieuze strategie. We geloven namelijk dat we deze strategie samen goed kunnen waarmaken wanneer we (onder andere) sturen op basis van data. En daarvoor ben jij als BI Consultant onmisbaar! Als onderdeel van het data-team van Ennatuurlijk neem je de organisatie mee in deze (nieuwe) manier van werken en in jullie visie op het gebied van data. Om dit te bereiken:

 • ontwikkel je concrete plannen om de organisatie in een data gedreven mindset te krijgen;
 • ben jij het data aanspreekpunt voor de organisatie, waardoor je precies weet waar de behoefte ligt wat betreft het werken met data;
 • vertaal je vraagstukken die in de organisatie spelen naar passende dataoplossingen;
 • pak je de leiding in specifieke data projecten en werk je samen met het team naar een oplossing;
 • draag je inhoudelijk bij aan de missie en doelstellingen van Ennatuurlijk door middel van diverse initiatieven op het gebied van data gedreven werken.

Kortom, een hele uitdagende en verantwoordelijke functie en een mooie kans om de energietransitie te versnellen door middel van slimme dataoplossingen. We verwelkomen je heel graag in ons IT team van 12 collega’s, waarbij jij vooral zult samenwerken met de BI Engineer en BI Analist. Samen vormen jullie het data-team van Ennatuurlijk.  

Wie zoeken we?

Een professional met een afgeronde HBO- of WO-opleiding, die ons team voor 40 uur wil komen versterken. Je bent goed in conceptueel denken en bent daarnaast creatief, analytisch en een echte doorzetter. Verder ben je:

 • een topper met minimaal 4 jaar ervaring in een soortgelijke rol. Je weet wat het betekent om een organisatie mee te nemen in stap voor stap data gedreven te gaan werken;
 • zelfstandig en leergierig, want je blijft daarnaast continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied;
 • ervaren met het ondersteunen en beheren van IT en data gedreven projecten;
 • ervaren in het werken met een Datawarehouse, SQL, Data visualisatie en Data Architectuur. Kennis van de Microsoft stack is een absolute pre;
 • ambitieus en gedreven om 40% van je tijd ook actief bezig te zijn met de techniek en op te treden als sparringpartner en aanspreekpunt voor het data team;
 • iemand die individueel zijn mannetje staat, maar tegelijkertijd ook uitstekend werkt in teamverband;
 • communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk, in de Nederlandse taal;
 • ervaren in het werken binnen een agile omgeving.

Jouw werkdag

Binnen Ennatuurlijk zijn maar weinig dagen hetzelfde. Dit zou er één kunnen zijn.

Maandagochtend, om 09:00 begint jouw dag met de dagstart met je teamgenoten. Samen nemen jullie de items op het scrumboard door en help je je collega’s met vragen. Nadat de prioriteiten voor vandaag bij iedereen bekend zijn en jullie aan de slag kunnen, heb je tijd om het scrumboard bij te werken.

De tijd vliegt! Je sluit aan bij een overleg met de facturatie afdeling. Vanuit de business is een nieuw verzoek binnen gekomen en jij wil graag scherp krijgen wat de vraag achter dit verzoek is. Je hebt een aantal slides voorbereid die je gaat toelichten en probeert op deze manier het team aan het denken te zetten.  Wat een productieve ochtend! Je zoekt je collega’s op om samen te lunchen en maakt daarna nog een lekker ommetje in de omgeving.

Vol energie ga je s ’middags in een werkoverleg voor het programma Joule. Binnen een project ligt een specifiek vraagstuk ten aanzien van netwerk optimalisatie die je met de werkgroep gaat uitdiepen. Je gaat op zoek naar wat er nodig is aan data om leidingverlies in kaart te brengen en waar deze data beschikbaar is.

Na het overleg duik je weer achter je laptop om nog wat zaken af te werken en een aantal e-mails te verwerken. Voordat je je laptop dichtklapt check je nog snel in je agenda waar je morgen moet zijn. Je hebt je namelijk ingeschreven voor een workshop ‘digitaal presenteren’. Dit komt goed van pas voor de meeting die je binnenkort met de directie hebt!

Jij krijgt

Veel!

 • Arbeidsvoorwaarden en faciliterende zaken, zoals een NS Business Card, iPhone, een laptop en de mogelijkheid om thuis te werken (ook na corona-tijd), zijn bij ons prima geregeld;
 • De functie is ingeschaald in salarisschaal L van ons functiehuis en kent een salarisrange van €3.774 tot €5.391 bruto fulltime per maand. Er is doorgroei mogelijk naar een senior rol, salarisschaal M, tot maximaal €5.974 bruto fulltime per maand;
 • Je ontvangt een bonusregeling van maximaal 10% van het jaarsalaris;
 • We kennen per jaar 31,5 vakantiedagen (bij fulltime werken) toe;
 • Een uitstekende pensioenvoorziening, via ABP;
 • Om je fit te houden mag je voor, tijdens, of na een dag hard werken gratis sporten bij Eindhovengym! Een hippe gym bij ons beneden in het pand in Eindhoven. Mocht dit niet bij jou om de hoek zijn, mag je in plaats hiervan de factuur van je eigen gym fiscaal vriendelijk laten verrekenen. 

Daarnaast geven we je alle vertrouwen en mogelijkheden om je te ontwikkelen. Een prachtige kans in een bedrijf dat volop in ontwikkeling is en waar je met ons mee mag bouwen en groeien!

Hoe leren we elkaar kennen?

Bij Ennatuurlijk gaat het er niet alleen om dat wij jou leren kennen. We vinden het ook belangrijk dat jij ons goed kent. Daarom vinden er in het sollicitatieproces meerdere gesprekken plaats. Ook een rondleiding en een praktijkgerichte casus kunnen deel uitmaken van het proces. Ben je nieuwsgierig geworden naar het werken bij Ennatuurlijk? Bekijk hier onder andere testimonials van je toekomstige collega’s!

In verband met de huidige maatregelen omtrent COVID-19 kunnen de kennismakingsgesprekken op dit moment digitaal plaatsvinden. Een vervolggesprek zal wel op ons kantoor in Eindhoven plaatsvinden.

Solliciteren of vragen over de functie?

Neem contact op met Diana Martinez van Mar Recruitment (06-52412380 / diana.martinez@marrecruitment.nl)! Zij helpt ons met de invulling van deze functie.

We respecteren je privacy, daarom verwijderen we jouw sollicitatie uiterlijk na vier weken nadat de vacature gesloten is.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Neem contact op met Diana Martinez van Mar Recruitment: 06- 52 41 23 80