BI Engineer gezocht!

 • Heb jij een afgeronde HBO- of WO-opleiding op zak en heb je minimaal 5 jaar ervaring in het bouwen en onderhouden van data warehouses en ga jij Ennatuurlijk helpen om meer met data te gaan werken?
 • Ben jij de technisch onderlegde expert in Azure Data Factory die we zoeken en ben je ook ervaren in SQL, data architectuur en het ontsluiten van brondata? Heb je daarnaast algemene programmeerkennis en affiniteit met API’s en integraties?
 • Ben je analytisch sterk en kan je goed denken in concepten, snel schakelen en accuraat werken? 
 • Gaat jouw hart tenslotte sneller kloppen van technische uitdagingen op het gebied van data en ben je in staat de technische lijnen ten aanzien van data architectuur en ontwikkeling uit te zetten voor de lange termijn?

Dan zijn we op zoek naar jou! 

Jouw verantwoordelijkheid

Ons doel is de energietransitie in Nederland te versnellen en om te groeien! We sluiten het liefst zoveel mogelijk woningen en gebouwen aan op onze warmtenetten en zijn constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe netten. Daarom zijn we volop in beweging en ben jij als BI Engineer onmisbaar! We geloven namelijk dat we de beoogde groei alleen kunnen realiseren als we (onder andere) sturen door data. Vandaar dat data gedreven werken een hele belangrijke bouwsteen is in de strategie van Ennatuurlijk. 
Je bent onderdeel van het data-team van Ennatuurlijk op de afdeling IT. Samen met je collega’s bouw je aan de data gedreven strategie en neem je de organisatie mee in deze nieuwe manier van werken. Als BI Engineer zorg je voor een betrouwbaar data fundament wat klaar is voor toekomstige ontwikkelingen. Daarnaast vervul je ook de rol van ontwikkelaar waarin je meedenkt met andere IT-vraagstukken op gebied van software architectuur en integratie. Kortom, een hele uitdagende en verantwoordelijke functie en een mooie kans om de energietransitie te versnellen door middel van het werken met data!

Jouw werkdag

Binnen Ennatuurlijk zijn maar weinig dagen hetzelfde. Dit zou er één kunnen zijn.

Woensdagochtend. Je dag begint goed; je hebt een afspraak met je data-collega’s op ons prachtige (en gloednieuwe) kantoor op Strijp-T in Eindhoven (uiteraard wanneer Corona achter de rug is, want op dit moment werken we allemaal thuis). Jullie bespreken tijdens de daily standup de werkzaamheden van die dag. Met de Data Analist spreek je af om direct na de scrum meeting samen te kijken naar het ontsluiten van meetdata vanuit een belangrijk project. Jullie zoeken een geschikte plek op om te sparren over hoe jullie dit gaan aanpakken. Na het in kaart brengen van de verschillende opties zie je al snel een ideale oplossing. Yes! Je besluit dit deze ochtend in een van de stilteruimtes verder uit te werken.

Wat een productieve ochtend! Tijd voor de lunch. Je zoekt je collega’s op om samen in de kantine te eten en daarna een lekker ommetje te maken in de omgeving. Vol energie ga je s ’middags een overleg in met collega’s van verschillende afdelingen en brainstormt over de samenhang van de business applicatie architectuur en hoe deze op het gebied van integratie kan vereenvoudigen. Daarna duik je weer achter je laptop om nog wat dingetjes af te werken; even wat mailtjes beantwoorden en wat administratie op het planningsboard bijwerken betreft de onderhoudstaken die binnenkort uitgevoerd worden binnen het datawarehouse. 

Voordat je je laptop dichtklapt check je nog snel in je agenda waar je morgen moet zijn. Je hebt je namelijk ingeschreven voor een workshop ‘persoonlijk leiderschap’. Hiermee ga je zeker weten de organisatie en het team helpen om mensen mee te nemen in het data gedreven werken. Tenslotte pak je je spullen en vertrekt richting Eindhoven Gym onder in het pand om (op kosten van Ennatuurlijk) nog even lekker wat te bewegen. Veel bereikt vandaag! 

Jij krijgt

Veel!

 • Arbeidsvoorwaarden en faciliterende zaken zoals een iPhone en een laptop zijn bij ons prima geregeld. 
 • Mogelijkheid om thuis te werken (ook buiten Corona-tijden om). 
 • Om je fit te houden mag je voor, tijdens, of na een dag hard werken zelfs gratis sporten bij Eindhovengym! Een hippe gym bij ons beneden in het pand. 
 • We geven je alle vertrouwen en mogelijkheden om je te ontwikkelen. Een prachtige kans in een bedrijf dat volop in ontwikkeling is en waar je met ons mee mag bouwen en groeien. 
 • Een kleine grote organisatie; klein genoeg voor gezelligheid, korte lijnen, de mogelijkheid voor jou om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken en iedereen te kennen; groot genoeg om een belangrijke speler te zijn in de markt en volop aandacht te besteden aan innovatie en je persoonlijke ontwikkeling.

Hoe leren we elkaar kennen? 

Bij Ennatuurlijk gaat het er niet alleen om dat wij jou leren kennen. We vinden het ook belangrijk dat jij ons goed kent. Daarom vinden er in het sollicitatieproces meerdere gesprekken plaats. Ook een rondleiding en een praktijkgerichte casus kunnen deel uitmaken van het proces. Ben je nieuwsgierig geworden naar het werken bij Ennatuurlijk? Kijk hier voor onder andere testimonials van je toekomstige collega’s! 

Direct vragen stellen en solliciteren

 • Solliciteer direct via de sollicitatiebutton! 
 • Heb je vragen over het sollicitatieproces of over de functie? Neem dan contact op met Diana Martinez van Mar Recruitment op 06- 52 41 23 80. Zij helpt ons met het vinden van de ideale kandidaat.
 • Als je reageert, doen wij dat ook en wel binnen twee weken. Behalve als het om acquisitie gaat, want daarin zijn we niet geïnteresseerd. 

We respecteren je privacy, daarom verwijderen we jouw sollicitatie uiterlijk na vier weken nadat de vacature gesloten is.

Op jouw lijf geschreven?

Stuur ons je cv en motivatie

Solliciteer