Business Controller

Wil jij als Business Controller samen met ons Nederland verduurzamen? Word je blij van veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte om jezelf te ontwikkelen? Ben je analytisch sterk, nauwkeurig en heb je uitstekende communicatieve vaardigheden die helpen om lekker kort tegen de business aan te bewegen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Ennatuurlijk

Aangenaam! Wij zijn Ennatuurlijk. Doorpakkers in lokale energie. Een club van bijna 200 gedreven professionals die de energietransitie willen versnellen door onze warmtenetten en koude oplossingen continu te verduurzamen. En door onze -potentiële- klanten fan te willen maken van onze producten en diensten.

We zijn een organisatie die stappen wil maken, die wil leren, zich blijft ontwikkelen en die vol bruisend enthousiasme zit. We hebben altijd plannen, zien overal wat we beter kunnen en moeten doen. We zijn opportunisten met een missie.

Je komt bij Ennatuurlijk in een kleine grote organisatie; klein genoeg voor gezelligheid, korte lijnen, de mogelijkheid voor jou om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken en iedereen te kennen; groot genoeg om een belangrijke speler te zijn in de markt en volop aandacht te besteden aan innovatie en je persoonlijke ontwikkeling.


Jouw verantwoordelijkheid

Jij bent dé Business Controller binnen Ennatuurlijk die zicht focust op de financiële verslaglegging en -beheersing van grote lopende projecten uit de business. Hierbij moet je denken aan projecten met betrekking tot de aanleg van nieuwe warmtenetten. Jij levert de organisatie stuurinformatie ten aanzien van de projecten en werkt hierin nauw samen met de business (Afdeling Realisatie en Engineering). Je bent actief binnen het Business Control team en functioneert op het snijvlak van Finance en de business, waarbij je de praktijk van de projecten vertaalt in cijfers en vice versa patronen in de cijfers signaleert richting jouw stakeholders in het veld (afdelingen Realisatie en Engineering). Eventuele afwijkingen van het budget signaleer jij vroegtijdig zodat er tijdig actie ondernomen kan worden. Om dit te bereiken:

 • Ga je aan de slag met de financiële verantwoording van de investeringen in projecten in uitvoering (zowel interne als externe projecten);
 • Challenge je maandelijks alle projectleiders en managers op diverse projecten;
 • Voer je voor- en na calculaties uit, samen met de afdeling Realisatie en Engineering;
 • Voorzie je de manager Realisatie en de Directie van de maandelijkse stuurinformatie;
 • Beheer en Optimaliseer je BI rapportages en de Prognosetool;
 • Challenge je businesscases voor interne verbetertrajecten.

We verwelkomen je heel graag in een Business Control team van 5 collega’s!

Wie zoeken we?

Een professional met minimaal een afgeronde Hbo-opleiding, of bij voorkeur een WO-opleiding in de richting van Finance of Accounting die ons team voor 32-40 uur wil komen versterken. Je bent proactief in het maken van analyses, accuraat en je werk graag zelfstandig. Verder der ben je:

 • Een echte topper met ongeveer 5 jaar ervaring;
 • Communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk, in de Nederlandse taal;
 • Zelfstandig en leergierig, want je wil je graag blijven ontwikkelen en daarnaast houd je jezelf continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied.
 • Bedreven in Power BI en data gedreven werken? Dan is dat een pre!

Jouw werkdag

Binnen Ennatuurlijk zijn maar weinig dagen hetzelfde. Dit zou er één kunnen zijn op ons kantoor in Eindhoven.

Maandagochtend. Je neemt je mail door en bekijkt de planning voor de komende week. Zo meteen staat je eerste afspraak gepland met het team van de metropool Leeuwarden om de laatste status door te spreken ten aanzien van de Geothermie bron en de daarmee samenhangende platforminvestering. De planning is om over 2 weken middels een FID goedkeuring te krijgen bij de RvC. In deze meeting stemmen jullie de laatste zaken af en zorgen voor een goede presentatie.

Op naar je volgende overleg. Samen met een projectleider schrijf je een scope change voor één van zijn projecten. Jij bent goed voorbereid en hebt al even in de Power BI rapportage gekeken naar de laatste status van de financials. Ook heb je de originele business case opgezocht met uitgangspunten en benoemde risico’s van het project. Samen stellen jullie een document op met daarin de aanleiding van de scope change, de nieuwe prognose en de potentiele risico’s die nu nog in het project zitten. Meteen na de meeting zet je acties uit richting de Accountmanager en Engineer, die betrokken zijn bij dit project. Daarna is het tijd om samen met je collega’s te lunchen in de kantine en eventueel nog een rondje te lopen in de omgeving Strijp.

De tijd vliegt! In de middag ga je van start met de voorbereidingen van de maandrapportage, want de maand closing staat weer voor de deur. Komende vrijdag is de eindbespreking voor de Capex Rapportage en jij bent degene die hiervoor de input aanlevert. Het verzamelen van input gebeurt in de challenge sessies met de diverse projectleiders. Op basis van de data in Power BI bereid je de sessies voor, die woensdag en donderdag op de planning staan.

Tot slot volg je aan het einde van de dag nog een interne workshop binnen Ennatuurlijk. Dit keer verzorgd door de afdeling Engineering en geven ze inzicht in de rol van de afdeling in de voorbereidingsfase van projecten. Na deze volle dag ga je met een voldaan gevoel weer richting huis.

Jij krijgt

Veel!

 • Arbeidsvoorwaarden en faciliterende zaken, zoals een NS Business Card, iPhone en een laptop zijn bij ons prima geregeld;
 • Omdat we Hybride werken bepaal jij zelf wanneer en waar je werkt. We zien je graag op kantoor, maar natuurlijk kan je ook thuiswerken. Wij faciliteren een mooie en ergonomisch verantwoorde Thuiswerkplek;
 • Deze functie is ingeschaald in schaal 6 van ons functiehuis en kent een range van €4.148 tot €6.084 bruto per maand bij een fulltime dienstverband. 
 • Je ontvangt een bonusregeling van maximaal 10% van het jaarsalaris;
 • We kennen per jaar 31,5 vakantiedagen (bij fulltime werken) toe;
 • Een uitstekende pensioenvoorziening, via ABP;
 • Om je fit te houden mag je voor, tijdens, of na een dag hard werken gratis sporten bij Eindhovengym! Een hippe gym bij ons beneden in het pand in Eindhoven. Mocht dit niet bij jou om de hoek zijn, mag je in plaats hiervan de factuur van je eigen gym fiscaal vriendelijk laten verrekenen.

Daarnaast geven we je alle vertrouwen en mogelijkheden om je te ontwikkelen. Een prachtige kans in een bedrijf dat volop in ontwikkeling is en waar je met ons mee mag bouwen en groeien!

Hoe leren we elkaar kennen?

Bij Ennatuurlijk gaat het er niet alleen om dat wij jou leren kennen. We vinden het ook belangrijk dat jij ons goed kent. Daarom vinden er in het sollicitatieproces meerdere gesprekken plaats. Ook een rondleiding, een assessment en een praktijkgerichte casus kunnen deel uitmaken van het proces. Ben je nieuwsgierig geworden naar het werken bij Ennatuurlijk? Ga naar onze website www.Ennatuurlijk.nl voor onder andere testimonials van je toekomstige collega’s!

Direct vragen stellen en solliciteren

 • Solliciteer direct via de sollicitatiebutton!
 • Heb je vragen over het sollicitatieproces? Stuur dan een WhatsApp of bel naar Fleur Verdaasdonk (HR adviseur) op 06 – 15 32 41 34.
 • Vragen over de functie? Bel Jeroen Metsaars (Manager Business Control) op 06 - 11 49 16 83.
 • Als je reageert, doen wij dat ook en wel binnen twee weken!

We respecteren je privacy, daarom verwijderen we jouw sollicitatie uiterlijk na vier weken nadat de vacature gesloten is.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.


Op jouw lijf geschreven?

Stuur ons je cv en motivatie

Solliciteer