Ervaren Engineer Infra - Leeuwarden & Enschede

Heb jij je bewezen als ervaren Engineer binnen de infratechniek? Weet jij wat nodig is om ondergrondse infra succesvol door de markt te laten ontwerpen en realiseren? Heb jij overzicht op meerdere projecten tegelijk en haal je er energie uit om je collega’s te coachen op de projecten binnen jouw metropool? En wil jij samen met ons Nederland verder verduurzamen? Dan zijn we op zoek naar jou! 


Jouw verantwoordelijkheid

Binnen Ennatuurlijk werken we met metropolen (regio’s). Dit zijn groeikernen waar we de komende jaren extra focus op hebben, gezien de enorme groeipotentie. Binnen “jouw metropool” (Leeuwarden) bewaak jij de samenhang van alle projecten. Samen met je collega engineers bespreek je regelmatig de voortgang en de uitdagingen die er liggen. Is er rekening gehouden met het vermogen van de opwek? Zijn de leidingdiameters van de bestaande leidingen groot genoeg om meer vermogen te leveren? Maar ook, zijn er voordelen te behalen door meerdere projecten in de realisatie en onderhoud met elkaar te combineren? Zo vorm jij een visie over de ontwikkeling van het warmtenet, hoe ziet het er over tien jaar uit? We zoeken vooral iemand met kennis van infra voor stadswarmtenetten.

Wat wij van jou vragen:

 • Een afgeronde Hbo-opleiding, bijvoorbeeld in de richting van werktuigbouwkunde of energietechniek;
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie;
 • Kennis van o.a. infrastructuur, (civiele) techniek;
 • Voorkeur voor praktische ervaring in de warmtebranche;
 • Ervaring met projectmanagement.


Jouw werkdag
Binnen Ennatuurlijk zijn maar weinig dagen hetzelfde. Dit zou er één kunnen zijn.
Woensdagochtend. Je start de dag met een overleg met de asset manager over een mogelijke uitbreiding van een bestaande leiding die aan vervanging toe is. Met het groeiende aantal klanten lijkt het er sterk op dat binnen twee jaar meer vermogen gevraagd wordt dan de huidige leiding kan voorzien. Jullie gaan samen brainstormen over mogelijk opties.

Daarna heb je een overleg met het projectteam voor uitbreiding van de backbone door het centrum. Samen met een team van collega’s zijn jullie een business case aan het opstellen voor het verlengen van de bestaande leiding om deze door te trekken naar het noorden van het centrum. Jij bent als engineer de bewaker van de kwaliteit en weet als geen ander wat er technisch nodig is om de leiding aan het bestaande net te koppelen en wat dit gaat kosten. De financiële onderbouwing van alle benodigde materialen en diensten lever je aan bij je collega van de afdeling Finance, die kan berekenen wat het rendement zal zijn van deze investering. We investeren graag in duurzame projecten, maar de business case moet natuurlijk wel positief zijn.

Tijdens de pauze ga je een rondje lopen met de collega’s van de afdeling. Als je terugkomt van de wandeling pak je nog een lekkere kop duurzame koffie en heb je de tijd om wat uit te werken voor het strategisch plan van de metropool waar je mee bezig bent. Steeds meer bronnen willen voeden op ons net. Hoe gaan we als Ennatuurlijk aan deze vraag voldoen?

Aan het eind van de dag heb je nog een overleg met de aannemer over een nieuwe techniek voor het sleuf loos aanleggen van leidingen. Hiermee kunnen we lastige locaties zonder te veel impact op de omgeving toch doorkruisen.

De tijd vliegt voorbij! Voordat je afsluit, check je nog snel waar je morgenochtend moet zijn. Je hebt je namelijk ingeschreven voor de maandelijkse workshop. Dit keer is dat de workshop ‘Alles onder controle’. Dat komt je later deze week bij een belangrijke meeting vast goed van pas!

Jij krijgt

Veel!

 • Arbeidsvoorwaarden en faciliterende zaken als een NS businesscard, iPhone en de mogelijkheid om (structureel) thuis te werken zijn bij ons prima geregeld. Om je fit te houden mag je voor, tijdens of na een dag hard werken zelfs gratis sporten bij Eindhovengym, een super hippe gym bij ons beneden in het pand. Op die manier kun jij je volledig focussen op jouw rol en krijg je alle kansen om te schitteren. Je hoeft ze alleen nog maar te pakken.
 • Een kleine grote organisatie; klein genoeg voor gezelligheid, korte lijnen, de mogelijkheid voor jou om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken en iedereen te kennen; groot genoeg om een belangrijke speler te zijn in de markt en volop aandacht te besteden aan innovatie en je persoonlijke ontwikkeling.
 • We geven je alle vertrouwen, zodat jij jezelf kunt ontwikkelen. Een prachtige kans in een bedrijf dat volop in ontwikkeling is en de mogelijkheid met ons mee te bouwen en te groeien.

Hoe leren we elkaar kennen?

Bij Ennatuurlijk gaat het er niet alleen om dat wij jou leren kennen. We vinden het ook belangrijk dat jij ons goed kent. Daarom vinden er in het sollicitatieproces twee gesprekken plaats. Ook een rondleiding en een praktijkgerichte casus kunnen deel uitmaken van het proces. Ben je nieuwsgierig geworden naar het werken bij Ennatuurlijk? Ga naar onze website www.Ennatuurlijk.nl voor onder andere testimonials van je toekomstige collega’s!

In verband met de huidige maatregelen omtrent COVID-19 zullen de kennismakingsgesprekken op dit moment digitaal plaatsvinden.

Direct vragen stellen en solliciteren

 • Solliciteer direct via de button ‘solliciteren’ op onze website
 • Heb je vragen over het sollicitatieproces? Stuur dan een WhatsApp of bel naar Susanne Hairwassers (HR adviseur) op 06-21 67 87 71.
 • Je kunt ook contact opnemen met Martijn van Vlijmen (Manager Engineering) als je inhoudelijke vragen hebt over de functie, via 06- 11 42 61 58.

Als je reageert, doen wij dat ook en wel binnen een week. Behalve als het om acquisitie gaat, want daarin zijn we niet geïnteresseerd.

We respecteren je privacy, daarom verwijderen we jouw sollicitatie uiterlijk na vier weken nadat de vacature gesloten is.

Op jouw lijf geschreven?

Stuur ons je cv en motivatie

Solliciteer