Financial Controller

Wil jij als Finance Professional samen met ons Nederland verduurzamen? Word je blij van veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte om jezelf te ontwikkelen? Ben je analytisch sterk, nauwkeurig en heb je uitstekende communicatieve vaardigheden?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Ennatuurlijk

Aangenaam! Wij zijn Ennatuurlijk. Doorpakkers in lokale energie. Een club van bijna 200 gedreven professionals die de energietransitie willen versnellen door onze warmtenetten en koude oplossingen continu te verduurzamen. En door onze -potentiële- klanten fan te willen maken van onze producten en diensten.

We zijn een organisatie die stappen wil maken, die wil leren, zich blijft ontwikkelen en die vol bruisend enthousiasme zit. We hebben altijd plannen, zien overal wat we beter kunnen en moeten doen. We zijn opportunisten met een missie.

Je komt bij Ennatuurlijk in een kleine grote organisatie; klein genoeg voor gezelligheid, korte lijnen, de mogelijkheid voor jou om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken en iedereen te kennen; groot genoeg om een belangrijke speler te zijn in de markt en volop aandacht te besteden aan innovatie en je persoonlijke ontwikkeling.

Jouw verantwoordelijkheid

Team Accounting zorgt er voor dat onze administratie en die van onze dochterbedrijven tot in de puntjes klopt! Jij bent verantwoordelijk voor de periodieke financiële verslaglegging. Je werkt nauw samen met verschillende teams en collega’s en ondersteunt ze op het gebied van de administratie, rapporteren, analyseren en bijsturen. Concreet betekent dit dat je o.a. aan de slag gaat met:

 • het tijdig en correct aanleveren van de maandcijfers
 • het aanleveren van balansdossiers
 • de naleving van internal controls
 • het ondersteun bij interne en externe audits
 • het inrichten van de projectadministratie
 • (ad-hoc) analyses en rapportages
 • deelname aan multidisciplinaire projecten

Individueel sta jij dus je mannetje, maar tegelijkertijd kan je ook uitstekend werken in teamverband. Het Accounting Team bestaat uit 6 collega’s, daarnaast zul je veel samenwerken met de Business Controllers.

Jouw werkdag

Binnen Ennatuurlijk zijn maar weinig dagen hetzelfde. Dit zou er één kunnen zijn.

Dinsdagochtend. Op ons kantoor (met dakterras!) op Strijp (in Eindhoven) zoek je een fijne werkplek uit. Je ziet direct in jouw mailbox de reacties van de teammanagers op de maandrapportage. Er zijn nog enkele vragen en opmerkingen: jij draait je hand hier niet voor om en hebt ze binnen no-time beantwoord. Je besluit nog snel wat achterstallige mails weg te werken voordat je naar je eerste afspraak van vandaag gaat.

De tijd vliegt! Je sluit aan bij een overleg met onze Legal Manager en Business Controller over de mogelijke aankoop van een bestaand net. Jouw bijdrage bij dit gesprek is erg waardevol, gezien je direct input kan leveren over de boekhoudkundige mogelijkheden en gevolgen. Ook voor jou is het handig om van deze informatie in een vroeg stadium op de hoogte te zijn: zo kan je alvast beginnen met de voorbereiding voor de juiste verwerking van deze transactie en afstemming met de accountant.

Wat een productieve ochtend! Je zoekt je collega’s op om samen te lunchen en maakt daarna nog een lekker ommetje in de omgeving. Vol energie ga je s ’middags een teamoverleg in waarin je het Accounting team informeert over de bevindingen van de accountant tijdens de interim controle en welke acties hier uit voort komen.

Na het overleg duik je weer achter je laptop om nog wat dingetjes af te werken; de maandafsluiting staat voor de deur en wil alvast wat balansdossiers in orde maken. Voordat je je laptop dichtklapt check je nog snel in je agenda waar je morgen moet zijn. Je hebt je namelijk ingeschreven voor een workshop ‘presenteren’. Dit komt goed van pas voor de presentatie die je binnenkort aan de directie gaat geven!

Wie zoeken we?

Een professional met minimaal een afgeronde HBO-opleiding, of bij voorkeur een WO-opleiding in de richting van Finance of Accounting die het team wil komen versterken. Je bent analytisch sterk, accuraat, denkt procesmatig en gaat proactief op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen in jouw vakgebied.

Verder ben je:

 • Een echte topper met minimaal 5 jaar ervaring
 • Beschikbaar voor 32-40 uur in de week
 • Communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk, in de Nederlandse taal
 • Zelfstandig en leergierig, want je blijft daarnaast continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de accountingsstandaarden
 • Affiniteit met IFRS is een pré

Jij krijgt

Veel!

 • Arbeidsvoorwaarden en faciliterende zaken, zoals een NS Business Card, iPhone, een laptop en de mogelijkheid om thuis te werken is prima geregeld;
 • De functie is ingeschaald in salarisschaal K van ons functiehuis en kent een salarisrange van € 3.467 tot € 4.955 bruto fulltime per maand. Er is doorgroei mogelijk naar een senior rol, salarisschaal L, tot maximaal € 5.391 bruto fulltime per maand;
 • Je ontvangt een bonusregeling van maximaal 10% van het jaarsalaris;
 • 31,5 vakantiedagen (bij fulltime werken);
 • Een uitstekende pensioenvoorziening, via ABP;
 • Om je fit te houden mag je voor, tijdens, of na een dag hard werken gratis sporten bij
 • Eindhovengym! Een hippe gym bij ons beneden in het pand in Eindhoven. Mocht dit niet bij jou om de koek zijn, mag je in plaats hiervan de factuur van je eigen gym fiscaal vriendelijk laten verrekenen.

Hoe leren we elkaar kennen?

Bij Ennatuurlijk gaat het er niet alleen om dat wij jou leren kennen. We vinden het ook belangrijk dat jij ons goed kent. Daarom vinden er in het sollicitatieproces meerdere gesprekken plaats. Ook een rondleiding en een praktijkgerichte casus kunnen deel uitmaken van het proces. Ben je nieuwsgierig geworden naar het werken bij Ennatuurlijk? Ga naar onze website www.Ennatuurlijk.nl voor onder andere testimonials van je toekomstige collega’s!

Direct vragen stellen en solliciteren

Heb je vragen over het sollicitatieproces, over de functie of wil je solliciteren? Neem dan contact op met Remco Schrans van Robert Walters via: 06 38 11 14 30 of Remco.Schrans@robertwalters.com. Hij helpt ons met de werving.


We respecteren je privacy, daarom verwijderen we jouw sollicitatie uiterlijk na vier weken nadat de vacature gesloten is.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Op jouw lijf geschreven?

Stuur ons je cv en motivatie

Solliciteer