HR Officer

Wil jij samen met ons Nederland verduurzamen? Krijg jij energie van afwisseling in werken aan verschillende HR-projecten en de verantwoordelijkheid over de gehele HR-administratie? Ben je projectmatig sterk, nauwkeurig, zelfstandig en bovendien een organisatorisch talent? Heb je tenslotte een afgeronde Hbo-opleiding op het gebied van Human Resources Management en circa 3 jaar werkervaring?

Dan zijn we op zoek naar jou!

Ennatuurlijk

Ons doel is de energietransitie in Nederland te versnellen en om te groeien! We sluiten het liefst zoveel mogelijk woningen en gebouwen aan op onze warmtenetten en zijn constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe netten. Daarom zijn we volop in beweging en ben jij als HR Officer onmisbaar!

Je komt bij Ennatuurlijk in een kleine grote organisatie; klein genoeg voor gezelligheid, korte lijnen, de mogelijkheid voor jou om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken en iedereen te kennen; groot genoeg om een belangrijke speler te zijn in de markt en volop aandacht te besteden aan innovatie en je persoonlijke ontwikkeling.

Jouw verantwoordelijkheid

Is enorm divers! Je bent namelijk van A tot Z verantwoordelijk voor de HR-administratie en processen. Daardoor is het een enorme allround functie, waarin je constant met diverse HR onderwerpen bezig bent. Snel kunnen schakelen is hierbij een must. Daarnaast ondersteun je het HR team in zowel hun reguliere werkzaamheden als in projecten én voer je zelfstandig projectmatige werkzaamheden uit. Een greep uit de belangrijkste werkzaamheden die je kan verwachten:

 • het zelfstandig uitvoeren van, en ondersteunen in, diverse HR-projecten op het gebied van: een medewerker betrokkenheidsonderzoek, online learning platform, onboarding of upgrades van diverse HR-instrumenten (Functiehuis, Performancemanagement etc.);
 • je bent vraagbaak voor de medewerkers op het gebied van HR gerelateerde vragen;
 • je plant en organiseert workshops en trainingen;
 • je coördineert de HR Nieuwsbrieven of andere interne HR communicatie;
 • je zorgt ervoor dat onze HR intranet pagina up to date blijft;
 • je monitort en faciliteert verschillende HR-processen rondom personeelsmutaties. Denk hierbij aan; in- en uitdienstproces, ziekteverzuim, werkgeversverklaringen, wijzigingen in arbeidsvoorwaarden. Dit gaat bij ons (gelukkig) veelal automatisch;
 • je initieert verbetervoorstellen om de HR-administratie nog slimmer in te richten, zodat je meer tijd over hebt voor uitdagende projecten;
 • je voert de regie op het verwerken van mutaties en de salarisronde;
 • je houdt wet- en regelgeving bij en draagt voorstellen aan hoe dit te implementeren;
 • je bent het aanspreekpunt voor de externe salarisadministratie;
 • je zorgt voor juiste rapportages over belangrijke HR cijfers.

We verwelkomen je heel graag in een team van 4 collega’s, waarbij je vooral zal samenwerken met de twee HR adviseurs en de HR Manager. Vaak hebben we ook versterking van een stagiair.

Wie zoeken we?

Een leuke en gedreven professional met een afgeronde HBO in de richting van HRM, die ons team voor 40 (of tenminste 36) uur wil komen versterken. Je bent een zelfstandige teamplayer met een talent in het houden van overzicht. Verder:

 • · ben je in het bezit van een Hbo diploma in de richting van HRM en heb je 3 jaar ervaring in HRM dienstverlening en projecten;
 • heb je kennis van arbeidsrecht, arbeidsvoorwaarden en Excel;
 • sta je individueel sta je mannetje/vrouwtje, maar tegelijkertijd kun je ook uitstekend werken in teamverband;
 • ben je proactief, een echte aanpakker en durf je je uit te spreken;
 • ben je communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk, in de Nederlandse taal;
 • ben je zelfstandig en leergierig, zodat je continu op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied.

Jouw werkdag

Binnen Ennatuurlijk zijn maar weinig dagen hetzelfde. Dit zou er één kunnen zijn.

Maandagochtend. Je begint je dag op ons kantoor (met dakterras!) op Strijp in Eindhoven. Je neemt eerst eens een kijkje in de HR mailbox. Welke vragen hebben collega’s je gesteld? Jij staat bekend om je altijd snelle, persoonlijke en juiste reactie en begint daarom meteen aan het beantwoorden van een vraag over onze fitnessregeling en opleidingsmogelijkheden. Je bent nauwelijks begonnen of je collega van de financiële afdeling staat aan je bureau. Hij heeft geen toegang tot het HR systeem (Youforce). Erg vervelend! Jij denkt direct twee stappen vooruit: we betalen deze week de salarissen uit en daarvoor heeft hij een belangrijke rol in het systeem. Je grijpt meteen je telefoon om dit op te lossen. Daarna log je zelf in om te kijken of er nieuwe mutaties zijn die je kan oppakken of dat je verder kan met de indiensttredingen van de nieuwe collega’s.

De tijd vliegt! Je sluit aan bij het overleg met de HR adviseur om een plan van aanpak te maken voor de het verder automatiseren van een aantal HR processen. Jij licht toe welke processen makkelijk en efficiënter uitgevoerd kunnen worden, waardoor jij tijd overhoudt voor andere projectmatige werkzaamheden. Wat een productieve ochtend! Je zoekt je collega’s op om samen te lunchen en maakt daarna nog een lekker ommetje in de omgeving.

Vol energie ga je s ’middags het HR Overleg in met het hele team. Jullie nemen de actie- en besluitenlijst door en je geeft een update over het Online Learning Platform. Jij hebt je de laatste tijd flink ingespannen om dit op te zetten. Je claimt ook 15 minuutjes van de meeting voor de nieuw geïmplementeerde verlofregeling; verschillende vragen van medewerkers hebben je getriggerd het een en ander uit te zoeken. Je oppert een voorstel voor een kleine aanpassing in de regeling om dit soort vragen in de toekomst te voorkomen.

Na het overleg duik je weer achter je laptop om nog wat zaken af te werken; je controleert de salarismutaties en geeft de salarisadministratie de opdracht voor de uitbetaling. Voordat je je laptop dichtklapt check je nog snel in je agenda waar je morgen moet zijn. Je hebt je namelijk ingeschreven voor een workshop ‘onweerstaanbaar overtuigen’. Dit komt goed van pas voor een belangrijke meeting die je binnenkort hebt!

Jij krijgt

Veel!

 • Arbeidsvoorwaarden en faciliterende zaken, zoals een NS Business Card, iPhone, een laptop en de mogelijkheid om thuis te werken (ook na corona-tijd), zijn bij ons prima geregeld;
 • De functie is ingeschaald in salarisschaal I en J van ons functiehuis en kent een salarisrange van € 2.800,- tot € 4.400,- bruto fulltime per maand.
 • Je ontvangt een bonusregeling van maximaal 10% van het jaarsalaris;
 • We kennen per jaar 31,5 vakantiedagen (bij fulltime werken) toe;
 • Een uitstekende pensioenvoorziening, via ABP; Korting op je ziektekostenverzekering en op een arbeidsongeschiktheidsverzekering.
 • Om je fit te houden mag je voor, tijdens, of na een dag hard werken gratis sporten bij Eindhovengym! Een hippe gym bij ons beneden in het pand in Eindhoven. Mocht dit niet bij jou om de hoek zijn, mag je in plaats hiervan de factuur van je eigen gym fiscaal vriendelijk laten verrekenen.
 • Jaarlijks is er de ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Dus wij geven je alle vertrouwen en mogelijkheden om je te ontwikkelen. Een prachtige kans in een bedrijf dat volop in ontwikkeling is en waar je met ons mee mag bouwen en groeien!

Hoe leren we elkaar kennen?

Bij Ennatuurlijk gaat het er niet alleen om dat wij jou leren kennen. We vinden het ook belangrijk dat jij ons goed kent. Daarom vinden er in het sollicitatieproces meerdere gesprekken plaats. Ook een rondleiding en een praktijkgerichte casus kunnen deel uitmaken van het proces. Ben je nieuwsgierig geworden naar het werken bij Ennatuurlijk? Ga naar onze website www.Ennatuurlijk.nl voor onder andere testimonials van je toekomstige collega’s!

In verband met de huidige maatregelen omtrent COVID-19 zullen de kennismakingsgesprekken op dit moment digitaal plaatsvinden. Een vervolggesprek zal wel op ons kantoor in Eindhoven plaatsvinden.

Direct vragen stellen en solliciteren

 • Solliciteer direct via de sollicitatiebutton!
 • Heb je vragen over het sollicitatieproces? Stuur dan een WhatsApp of bel naar Ilse Quinten (HR Officer op 06 21 38 36 39)
 • Vragen over de functie? Bel Harjan Mols (HR Manager) op 06 -11 48 35 14.
 • Als je reageert, doen wij dat ook en wel binnen twee weken!

We respecteren je privacy, daarom verwijderen we jouw sollicitatie uiterlijk na vier weken nadat de vacature gesloten is.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Op jouw lijf geschreven?

Stuur ons je cv en motivatie

Solliciteer