Wil jij als HR Officer samen met ons Nederland verduurzamen? Krijg jij energie van een allround HR job met veel afwisseling in je takenpakket? Ben je zelfstandig, projectmatig sterk en een organisatorisch talent? Heb je een afgeronde HBO opleiding met meerdere jaren werkervaring?

Dan zijn we op zoek naar jou!


Aangenaam! Wij zijn Ennatuurlijk. Doorpakkers in lokale energie. Een club van bijna 200 gedreven professionals die de energietransitie willen versnellen. Door onze warmtenetten en koude oplossingen continu te verduurzamen en nieuwe netten aan te leggen zorgen we er samen voor dat iedereen in Nederland snel toegang krijgt tot duurzame energie.

Wij zijn een organisatie die durft te dromen én durft te doen. Die stappen wil maken, die wil leren, zich blijft ontwikkelen en die vol bruisend enthousiasme zit. We hebben altijd plannen en zien wat we beter kunnen en moeten doen. We zijn opportunisten met een missie.

Je komt bij Ennatuurlijk in een kleine grote organisatie; klein genoeg voor gezelligheid, korte lijnen, de mogelijkheid voor jou om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken en iedereen te kennen; groot genoeg om een belangrijke speler te zijn in de markt en volop aandacht te besteden aan innovatie en je persoonlijke ontwikkeling.

Ontdek meer over wat ons drijft, waar we mee bezig zijn en hoe wij werken.

JOUW ROL BIJ ENNATUURLIJK

Als HR Officer help jij Ennatuurlijk bij het doorpakken in allerlei mooie ontwikkelingen die we momenteel doormaken op het gebied van HR. Dit doe je door mee te werken aan diverse HR-projecten en door samen met je collega HR Officer de van A tot Z verantwoordelijkheid te pakken voor de gehele HR-administratie, -processen en rapportages. Je organiseert workshops en trainingen en je faciliteert de onboarding van onze nieuwe collega’s. Kortom; een super allround functie, waarbij geen dag hetzelfde is en snel kunnen schakelen een must is.

Dit vind je leuk om te doen :

 • Het zelfstandig uitvoeren van, en ondersteunen in, diverse HR-projecten op het gebied van bijvoorbeeld: ontwikkeling, arbeidsvoorwaarden en upgrades van verschillende HR-instrumenten.
 • Je monitort en faciliteert verschillende HR-processen rondom personeelsmutaties en salarisadministratie. Denk hierbij aan; in- en uitdienstproces, ziekteverzuim, werkgeversverklaringen, wijzigingen in arbeidsvoorwaarden. Dit gaat bij ons (gelukkig) veelal automatisch;
 • Bovendien initieer je verbetervoorstellen om de HR-administratie en processen nog slimmer in te richten, zodat je meer tijd over hebt voor uitdagende projecten;
 • Je staat klaar voor je collega’s op het gebied van HR gerelateerde vragen en zorgt ervoor dat antwoorden op veel gestelde vragen te vinden zijn op onze HR intranet pagina. Deze houd je tevens up to date;
 • Je plant en organiseert workshops en trainingen en zorgt voor een uitstekende onboarding van nieuwe collega’s;
 • Je coördineert de HR Nieuwsbrieven of andere interne HR communicatie;
 • Je houdt wet- en regelgeving bij en draagt voorstellen aan hoe dit te implementeren;
 • Je zorgt voor juiste rapportages over belangrijke HR cijfers.

JOUW TALENTEN EN KENNIS

Als HR Officer beschik je over een HBO opleiding in de richting van HRM of Bedrijfskunde. Je bent een zelfstandige teamplayer met een talent voor het houden van overzicht en het planmatig te werk gaan. Verder:

 • Heb je enkele jaren ervaring in HRM dienstverlening en projecten;
 • Heb je kennis van wet en regelgeving op het gebied van HR, arbeidsvoorwaarden en Excel. Ervaring met Youforce is een pré;
 • Sta je individueel sterk in je schoenen, maar tegelijkertijd kun je ook uitstekend werken in teamverband;
 • Ben je proactief, een echte aanpakker, resultaat- en actiegericht en durf je je uit te spreken;
 • Ben je communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk, in de Nederlandse taal;
 • Ben je zelfstandig en leergierig, zodat je continu op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied.

WAT JE GEEFT KRIJG JE TERUG

Met duurzame relaties kun je samen bouwen aan een duurzame toekomst. Wij geven je daarom graag wat je verdient.

 • Arbeidsvoorwaarden en faciliterende zaken, zoals een NS Business Card, iPhone en een laptop, zijn bij ons prima geregeld;
 • Omdat we Hybride werken bepaal jij zelf wanneer en waar je werkt. We zien je graag op kantoor, maar natuurlijk kan je ook thuiswerken. Wij faciliteren een mooie en ergonomisch verantwoorde thuiswerkplek;
 • De functie is, afhankelijk van je ervaring, ingeschaald in salarisschaal 3 of 4 van ons functiehuis en kent een salarisrange van € 2.643 tot € 4.399 bruto fulltime per maand;
 • Je ontvangt een bonusregeling van maximaal 10% van het jaarsalaris;
 • 31,5 vakantiedagen (bij fulltime werken);
 • Een uitstekende pensioenvoorziening, via ABP;
 • Gratis toegang tijdens of na een dag hard werken bij Eindhovengym beneden in ons pand. Zo blijf je lekker fit! Mocht dit niet bij jou om de hoek zijn, dan mag je de factuur van je eigen gym fiscaal vriendelijk laten verrekenen.

Jouw werkdag
Binnen Ennatuurlijk zijn maar weinig dagen hetzelfde. Dit zou er één kunnen zijn.

Maandagochtend. Je begint je dag op ons kantoor op Strijp in Eindhoven. Je neemt eerst eens een kijkje in de HR mailbox. Welke vragen hebben collega’s je gesteld? Jij staat bekend om je altijd snelle, persoonlijke en juiste reactie en begint daarom meteen aan het beantwoorden van een vraag over onze fitnessregeling en opleidingsmogelijkheden. Je bent nauwelijks begonnen of je collega van de financiële afdeling staat aan je bureau. Hij heeft geen toegang tot het HR systeem (Youforce). Erg vervelend! Jij denkt direct twee stappen vooruit: we betalen deze week de salarissen uit en daarvoor heeft hij een belangrijke rol in het systeem. Je grijpt meteen je telefoon om dit op te lossen. Daarna log je zelf in om te kijken of er nieuwe mutaties zijn die je kan oppakken of dat je verder kan met de indiensttredingen van de nieuwe collega’s.

De tijd vliegt! Je sluit aan bij het overleg met de HR Business Partner om een plan van aanpak te maken voor de implementatie van een nieuw performancemanagement systeem. Jij licht toe hoe dit qua administratie zo makkelijk en efficiënt mogelijk ingericht kan worden, waardoor jij tijd overhoudt voor andere projectmatige werkzaamheden. Wat een productieve ochtend! Je zoekt je collega’s op om samen te lunchen en maakt daarna nog een lekker ommetje in de omgeving.

Vol energie ga je s ’middags het HR Overleg in met het hele team. Jullie nemen de actie- en besluitenlijst door en je geeft een update over het Online Learning Platform. Jij hebt je de laatste tijd flink ingespannen om dit op te zetten. Je claimt ook 15 minuutjes van de meeting voor de nieuw geïmplementeerde verlofregeling; verschillende vragen van medewerkers hebben je getriggerd het een en ander uit te zoeken. Je oppert een voorstel voor een kleine aanpassing in de regeling om dit soort vragen in de toekomst te voorkomen.

Na het overleg duik je weer achter je laptop om nog wat zaken af te werken; je controleert de salarismutaties en geeft de salarisadministratie de opdracht voor de uitbetaling. Voordat je je laptop dichtklapt check je nog snel in je agenda waar je morgen moet zijn. Je hebt je namelijk ingeschreven voor een workshop ‘onweerstaanbaar overtuigen’. Dit komt goed van pas voor een belangrijke meeting die je binnenkort hebt!


Vragen?

Heb je vragen over het sollicitatieproces of de functie? Neem contact op met Susanne Hairwassers (HR Business Partner) via 06- 21 47 63 61.

We respecteren je privacy, daarom verwijderen we jouw sollicitatie uiterlijk binnen vier weken nadat de vacature gesloten is. Een VOG aanvraag is onderdeel van de procedure.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Op jouw lijf geschreven?

Stuur ons je cv en motivatie

Solliciteer