Wil jij als IT Manager samen met ons Nederland verduurzamen? Krijg jij energie van het samen met je team opstellen en onderhouden van de IT roadmap en deze tot uitvoer laten komen in een resultaatgerichte, ondernemende en commerciële organisatie? Ben je een volwaardig sparringpartner en klankbord voor directie, management en onze IT collega’s? En heb je tot slot een afgeronde WO-opleiding in de richting van IT of bedrijfskunde met 10 jaar werkervaring waarvan minimaal 5 jaar in een leidinggevende IT functie?


Dan zijn we op zoek naar jou!


Aangenaam! Wij zijn Ennatuurlijk. Doorpakkers in lokale energie. Een club van bijna 200 gedreven professionals die de energietransitie willen versnellen. Door onze warmte- en koude oplossingen continu te verduurzamen en nieuwe netten aan te leggen zorgen we er samen voor dat iedereen in Nederland snel toegang krijgt tot duurzame energie.


Wij zijn een organisatie die durft te dromen én durft te doen. Die stappen wil maken, die wil leren, zich blijft ontwikkelen en die vol bruisend enthousiasme zit. We hebben altijd plannen en zien wat we beter kunnen en moeten doen. We zijn opportunisten met een missie.

Je komt bij Ennatuurlijk in een kleine grote organisatie; klein genoeg voor gezelligheid, korte lijnen, de mogelijkheid voor jou om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken en iedereen te kennen; groot genoeg om een belangrijke speler te zijn in de markt en volop aandacht te besteden aan innovatie en je persoonlijke ontwikkeling.


Ontdek meer over wat ons drijft, waar we mee bezig zijn en hoe wij werken.JOUW ROL BIJ ENNATUURLIJK

Als Manager IT ben je lid van het leiderschapsteam en verantwoordelijk voor het IT team van Ennatuurlijk. Het team bestaat momenteel uit drie subteams: IT, Data en OT.


Het IT team houdt zich bezig met het beheer en de ontwikkeling van het volledige IT landschap. Hieronder valt de kantoorautomatisering, applicaties voor front- en backoffice processen, de security van de verschillende systemen, infrastructuur en een landschap voor procesautomatisering. De service desk is belegd bij een externe IT-leverancier. Het Data team richt zich op de digitale transformatie die we als Ennatuurlijk doormaken. Er is veel beweging en dynamiek op de afdeling. We hebben de ketengedachte geïmplementeerd, processen op de schop genomen, zijn gestart met een nieuwe change- en incidentmethodiek, werken in scrumteams en onze data collega’s zorgen ervoor dat we steeds meer data driven worden. Tenslotte is het OT team verantwoordelijk voor alle operationele technologie.


Ennatuurlijk heeft onlangs opnieuw haar strategie en high-level roadmap vastgesteld voor de komende jaren. Jij zorgt dat deze wordt door vertaald naar een IT roadmap voor de komende 3 jaar en wordt geïmplementeerd. Met jouw lange termijn visie blijf je onze strategische organisatieambities toetsen aan het plan en stuurt bij indien nodig. Een belangrijk onderdeel hiervan is de visie rondom de digitalisering van Ennatuurlijk, maar ook het positioneren en ontwikkelen van jouw team binnen Ennatuurlijk.


Dit vind je leuk om te doen:

 • Het enthousiasmeren en aanjagen van de IT strategie en hierin de organisatie en het team meenemen.
 • Het implementeren van het IT-plan, verantwoordelijk voor specifieke IT projecten en de afstemming van de porfolio roadmap.
 • Je begeleidt en ontwikkelt het team; qua rollen, competenties en werkgeluk, zowel op individueel- als op teamniveau.
 • Je streeft naar een verdere professionalisering van de afdeling en zorgt dat de kennis up-to-date is.
 • Je zorgt voor commitment van de business die gewend is aan de huidige oplossingen.
 • Je bent verantwoordelijk voor het contractmanagement met onze IT leveranciers.
 • En je zorgt dat alles binnen het door jou opgestelde IT budget gebeurt.

JOUW TALENTEN EN KENNIS

Als ervaren IT Manager overzie jij het complexe speelveld waarin Ennatuurlijk opereert en weet je hoe je meerwaarde kunt toevoegen vanuit jouw rol.

 • je hebt een duidelijke visie op IT en weet anderen hierin mee te nemen;
 • je bent een zelfstarter met een doorpakkers mentaliteit en gaat resultaatgericht te werk.
 • je durft keuzes te maken en bent een kei in het stellen van prioriteiten en het managen van verwachtingen.
 • je bent een natuurlijke en coachende leider, die het beste uit het team weet te halen en mensen in hun talent zet;
 • je bent een stevige sparringpartner en durft je uit te spreken.


WAT JE GEEFT KRIJG JE TERUG

Met duurzame relaties kun je samen bouwen aan een duurzame toekomst. Wij geven je daarom graag wat je verdient.

 • Goede arbeidsvoorwaarden en faciliterende zaken zoals een NS Business Card, een iPhone en een laptop;
 • Omdat we Hybride werken bepaal jij zelf wanneer en waar je werkt. We zien je graag op kantoor, maar natuurlijk kan je ook thuiswerken. Wij faciliteren een mooie en ergonomisch verantwoorde Thuiswerkplek;
 • De functie is ingeschaald in salarisschaal 9 van ons functiehuis en kent een salarisrange van €6.477,- tot €9.500,- bruto fulltime per maand.
 • Je ontvangt een bonusregeling van maximaal 15% van het jaarsalaris;
 • 31,5 vakantiedagen (bij fulltime werken);
 • Een uitstekende pensioenvoorziening, via ABP;
 • Gratis toegang tijdens of na een dag hard werken bij Eindhovengym beneden in ons pand. Zo blijf je lekker fit! Mocht dit niet bij jou om de hoek zijn, dan mag je de factuur van je eigen gym fiscaal vriendelijk laten verrekenen.

Daarnaast geven we je alle vertrouwen en mogelijkheden om je te ontwikkelen. Een prachtige kans in een bedrijf dat volop in ontwikkeling is en waar je met ons mee mag bouwen en groeien!


Direct vragen stellen en solliciteren


Heb je vragen over de functie of het sollicitatieproces? Neem contact op met Fleur Verdaasdonk (HR Business Partner) via 06 – 15 32 41 34.


We respecteren je privacy, daarom verwijderen we jouw sollicitatie uiterlijk binnen vier weken nadat de vacature gesloten is. Een VOG aanvraag is onderdeel van de procedure.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.


Op jouw lijf geschreven?

Stuur ons je cv en motivatie

Solliciteer