(Junior) Business Analist

Wil jij als (Junior) Business Analist samen met ons Nederland verduurzamen? Ben je accuraat, analytisch sterk en gaat je hart sneller kloppen van het analyseren van cijfers en je collega’s hierop uit te dagen? Krijg jij er energie van om financiële modellen te maken zodat Ennatuurlijk de juiste investeringsbeslissing kan nemen? Heb je een afgeronde WO-opleiding met minstens 2 jaar relevante werkervaring?

Dan zijn we op zoek naar jou!

Ennatuurlijk

Aangenaam! Wij zijn Ennatuurlijk. Doorpakkers in lokale energie. Een club van bijna 200 gedreven professionals die de energietransitie willen versnellen door onze warmtenetten en koude oplossingen continu te verduurzamen. En door onze -potentiële- klanten fan te willen maken van onze producten en diensten.

We zijn een organisatie die stappen wil maken, die wil leren, zich blijft ontwikkelen en die vol bruisend enthousiasme zit. We hebben altijd plannen, zien overal wat we beter kunnen en moeten doen. We zijn opportunisten met een missie.

Je komt bij Ennatuurlijk in een kleine grote organisatie; klein genoeg voor gezelligheid, korte lijnen, de mogelijkheid voor jou om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken en iedereen te kennen; groot genoeg om een belangrijke speler te zijn in de markt en volop aandacht te besteden aan innovatie en je persoonlijke ontwikkeling.

Jouw verantwoordelijkheid

Als business analist ben je een belangrijke schakel in nieuwe duurzame projecten. Jij bent in staat om investeringen, acquisities en business initiatieven te challengen en te evalueren. In een financieel model reken je de business case van het project door. Vervolgens zorg je ervoor dat de uitkomsten en jouw visie hierop goed landen bij de verschillende stakeholders. 

Om dit te bereiken:

 • Stel jij de business case van potentiële investeringen op;
 • ben je onderdeel van multidisciplinaire teams met een regionale focus voor verduurzaming en groei;
 • fungeer je als sparringpartner voor zowel interne als externe betrokkenen en kan hen meenemen in jouw financiële analyses en parameters;
 • sta je open om jouw denk- en analysekracht in te zetten bij diverse business vraagstukken;
 • daag je collega’s uit om continu verder te verbeteren.

Loop jij warm voor deze verantwoordelijkheden, maar ben je hierin nog niet ervaren? Geen probleem! We leren het je graag. We verwelkomen je heel graag in het Business Analyse team van 4 collega’s, daarnaast werk je ook veel in multidisciplinaire teams waardoor je midden in het bedrijf staat.

Wie zoeken we?

Een professional met een afgeronde WO-opleiding in een financiële, economische of technische richting, die ons team voor 32-40 uur wil komen versterken. Je bent proactief en neemt verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een gezamenlijk plan waarin verduurzaming, groei en operationele efficiëntie voorop staan. Individueel sta jij je mannetje, maar tegelijkertijd kan je ook uitstekend werken in teamverband. Verder ben je:

 • Een echte topper met minimaal 2 jaar relevante ervaring;
 • Affiniteit met modelleren en analyseren;
 • Communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk, in de Nederlandse taal;
 • Zelfstandig en leergierig, want je blijft daarnaast continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied.

Jouw werkdag
Binnen Ennatuurlijk zijn maar weinig dagen hetzelfde. Dit zou er één kunnen zijn.

Maandagochtend. Op ons prachtige kantoor (met dakterras!) op Strijp in Eindhoven heb je een afspraak met een Accountmanager: een woningcorporatie heeft de wens een bestaande flat van het gas te koppelen en op ons duurzame warmtenetwerk te laten aansluiten. Daar zijn wij voor! Je collega heeft al diverse alternatieven en scenario’s bedacht. Nu heeft hij jouw hulp nodig om deze verschillende opties door te rekenen op financiële haalbaarheid en om te analyseren wat de beste optie is. Welk scenario voldoet aan de rendementseis van Ennatuurlijk? Zijn er nog andere mogelijkheden waar je collega mee aan de slag kan?

Na deze meeting zoek je meteen je technische collega op die bekend is in de desbetreffende regio. Je weet dat hij je aan de info kan helpen die je nodig hebt om accurate kostenramingen te maken. Gelukkig had je hierna tijd gereserveerd om je analyse skills los te laten gaan. Je kan hierdoor de risico’s en mogelijke meevallers goed beoordelen. Je bent nog nauwelijks klaar met je analyse of er loopt een andere collega langs die je vraagt even mee te kijken met het inzichtelijk maken van de voor- en nadelen van een contractvoorstel. Het is een lekker dynamische dag!

Tijd voor een lunch samen met je collega’s in onze kantine. In de middag spreek je met wat commerciële en technische collega’s in één van onze moderne overlegkamers (of op de leuke hangstoelen of wandelend in het park) over de opwekfaciliteiten: kunnen er nieuwe klanten aangesloten worden? Welke kansen zijn er in beeld? Hoe duurzaam zijn onze opwekinstallaties en welke gevolgen heeft dit? Zijn er nog gerelateerde investeringen die op korte termijn moeten worden goedgekeurd?

De tijd vliegt voorbij! Voordat je de deur uitloopt, check je nog snel waar je morgenochtend moet zijn. Je hebt je namelijk ingeschreven voor een maandelijkse workshop. Dit keer is dat ‘onweerstaanbaar overtuigen’. Dat komt je later deze week bij een belangrijke meeting goed van pas. Na deze volle dag aan jou de keus om nog even beneden in het gebouw te gaan sporten of direct met een voldaan gevoel weer richting huis te gaan.

Jij krijgt

Veel!

 • Arbeidsvoorwaarden en faciliterende zaken, zoals een NS Business Card, iPhone, een laptop zijn bij ons prima geregeld;
 • Omdat we Hybride werken bepaal jij zelf wanneer en waar je werkt. We zien je graag op kantoor, maar natuurlijk kan je ook thuiswerken. Wij faciliteren een mooie en ergonomisch verantwoorde Thuiswerkplek;
 • De functie is ingeschaald in salarisschaal L van ons functiehuis en kent een salarisrange van €3.774 tot € 5.391 bruto fulltime per maand. Afhankelijk van je ervaring bestaat er een mogelijkheid dat je start in de junior schaal, startend vanaf €3.150 bruto fulltime per maand;
 • Je ontvangt een bonusregeling van maximaal 10% van het jaarsalaris;
 • We kennen per jaar 31,5 vakantiedagen (bij fulltime werken) toe;
 • Een uitstekende pensioenvoorziening, via ABP;
 • Om je fit te houden mag je voor, tijdens, of na een dag hard werken gratis sporten bij Eindhovengym! Een hippe gym bij ons beneden in het pand in Eindhoven. Mocht dit niet bij jou om de hoek zijn, mag je in plaats hiervan de factuur van je eigen gym fiscaal vriendelijk laten verrekenen.

Daarnaast geven we je alle vertrouwen en mogelijkheden om je te ontwikkelen. Een prachtige kans in een bedrijf dat volop in ontwikkeling is en waar je met ons mee mag bouwen en groeien!

Hoe leren we elkaar kennen?

Bij Ennatuurlijk gaat het er niet alleen om dat wij jou leren kennen. We vinden het ook belangrijk dat jij ons goed kent. Daarom vinden er in het sollicitatieproces meerdere gesprekken plaats. Ook een rondleiding, een assessment en een praktijkgerichte casus kunnen deel uitmaken van het proces. Ben je nieuwsgierig geworden naar het werken bij Ennatuurlijk? Ga naar onze website www.Ennatuurlijk.nl voor onder andere testimonials van je toekomstige collega’s!

Direct vragen stellen en solliciteren

 • Solliciteer direct via de sollicitatiebutton!
 • Heb je vragen over het sollicitatieproces? Stuur dan een WhatsApp of bel naar Lisa van Oosterhout (HR-Officer) op 06 – 25 55 40 85.
 • Vragen over de functie? Bel Bram de Mol (Manager Business Analyse) op 06 – 11 03 13 25.
 • Als je reageert, doen wij dat ook en wel binnen twee weken!

We respecteren je privacy, daarom verwijderen we jouw sollicitatie uiterlijk na vier weken nadat de vacature gesloten is.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Op jouw lijf geschreven?

Stuur ons je cv en motivatie

Solliciteer