Marketing Manager

Wil jij als Marketing Manager samen met ons Nederland verduurzamen? Krijg jij energie van het werken in een dynamische omgeving en heb je ervaring in een complex maatschappelijk stakeholderveld? Ben je ondernemend, resultaatgericht en een echte verbinder? En heb je een afgeronde HBO- of WO-opleiding met minimaal 15 jaar ervaring op het gebied van Marketing, waarvan minimaal 5 jaar als leidinggevende?

Dan zijn we op zoek naar jou!

Ennatuurlijk

Aangenaam! Wij zijn Ennatuurlijk. Doorpakkers in lokale energie. Een club van bijna 200 gedreven professionals die de energietransitie willen versnellen door onze warmtenetten en koude oplossingen continu te verduurzamen. En door onze -potentiële- klanten fan te willen maken van onze producten en diensten.

We zijn een organisatie die stappen wil maken, die wil leren, zich blijft ontwikkelen en die vol bruisend enthousiasme zit. We hebben altijd plannen, zien overal wat we beter kunnen en moeten doen. We zijn opportunisten met een missie.

Je komt bij Ennatuurlijk in een kleine grote organisatie; klein genoeg voor gezelligheid, korte lijnen, de mogelijkheid voor jou om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken en iedereen te kennen; groot genoeg om een belangrijke speler te zijn in de markt en volop aandacht te besteden aan innovatie en je persoonlijke ontwikkeling.


Jouw verantwoordelijkheid

Als Marketing Manager ben je verantwoordelijk voor alle Marketingactiviteiten van Ennatuurlijk. Jouw voornaamste uitdagingen zijn het aanjagen van marktontwikkeling en groei en bovendien het versterken en aantrekkelijker maken van het merk ‘Ennatuurlijk’ via de juiste product- en prijsproposities en een aantrekkelijke positionering en klantcommunicatie. Zo laat je de afdeling Marketing doorgroeien naar een strategisch en operationeel sterke afdeling. Een afdeling die een leidende discipline vormt binnen de organisatie, die het venster van buiten naar binnen vormt en waarbij de klant en de klantbeleving centraal staan. Om dit te bereiken:

 • Benut je de talenten in je team optimaal en laat je ze bovendien groeien!
 • Ben je verantwoordelijk voor de Marketing Strategie, het jaarplan, de team- en persoonlijke doelen van jouw teamleden, het budget etc.
 • Ben je een overtuigende sparringpartner voor onze managers en directie, lid van het MT en woon je diverse leiderschaps- en strategiesessies bij.
 • Ontwikkelt je team vanuit de klantbehoefte aansprekende producten, diensten en bijbehorende proposities en content. Natuurlijk inclusief een helder prijsbeleid. Dit doe je in nauwe samenwerking met Sales en o.a. door pilotproposities in de praktijk te ontwikkelen en verbeteren in sleutelprojecten in de Sales Funnel.
 • Zorg je met je team voor onze on- en offlinecommunicatie, het verder uitbouwen van het onderscheidend vermogen en genereer je leads met on- en offline tools. Het werken vanuit data en het vormen van een nauw koppel met sales zijn essentiële ingrediënten van je aanpak.

We verwelkomen je heel graag in een team van 9 Marketing collega’s. Naast je eigen team werk je ook nauw samen met de Commercieel Directeur en andere teammanagers zoals de Sales Manager en de Manager Key Accountmanagement.

Wie zoeken we?

Een professional met een afgeronde HBO- of WO-opleiding, die ons team bij voorkeur voor 40 uur wil komen versterken. Je bent een teamplayer, besluitvaardig en niet terughoudend in het maken van keuzes. Verder ben je:

 • Van nature een coachende, inspirerende en mens- en resultaatgerichte leidinggevende.
 • Een echte topper met minimaal 15 jaar Marketing ervaring, bij voorkeur in zowel een B2B- als B2C- omgeving
 • Ervaren op het gebied van marktanalyse, het ontwikkelen en introduceren van nieuwe producten, segmentatie en portfoliomanagement, en bij voorkeur affiniteit in een omgeving met langlopende technische sales- en marketingprojecten.
 • Meer dan bekend met zaken als Agile werken en goed in het behouden van overzicht.
 • Communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk, in de Nederlandse taal.
 • Zelfstandig en leergierig, want je blijft daarnaast continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied.

Jij krijgt

Veel!

Daarnaast geven we je alle vertrouwen en mogelijkheden om je te ontwikkelen. Een prachtige kans in een bedrijf dat volop in ontwikkeling is en waar je met ons mee mag bouwen en groeien!

Hoe leren we elkaar kennen?

Bij Ennatuurlijk gaat het er niet alleen om dat wij jou leren kennen. We vinden het ook belangrijk dat jij ons goed kent. Daarom vinden er in het sollicitatieproces meerdere gesprekken plaats. Ook een rondleiding, een praktijkgerichte casus en een assessment kunnen deel uitmaken van het proces. Ben je nieuwsgierig geworden naar het werken bij Ennatuurlijk? Klik hier voor onder andere testimonials van je toekomstige collega’s!

Direct vragen stellen en solliciteren

 • Wil je solliciteren of heb je vragen over het sollicitatieproces of de functie? Neem dan contact op met Angélique Kleemans van Meussen Executive Search. Zij helpt ons met het invullen van deze vacature. Bel naar 06-28515065 of mail naar angelique@meussensearch.nl
 • Als je reageert, doen wij dat ook en wel binnen twee weken!

We respecteren je privacy, daarom verwijderen we jouw sollicitatie uiterlijk na vier weken nadat de vacature gesloten is. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Is deze functie is voor jou? Bel dan naar 06-28515065