Wil jij als Opwek Engineer samen met ons Nederland verduurzamen? Haal je er energie uit om je collega’s te coachen op de projecten binnen jouw regio en weet jij wat nodig is om een uitkoppeling van restwarmte, een biomassacentrale, industriële warmtepompinstallatie of een boosterpomp succesvol door de markt te laten ontwerpen en realiseren? Heb jij overzicht op meerdere projecten tegelijk?

Dan zijn we op zoek naar jou!

Aangenaam! Wij zijn Ennatuurlijk. Doorpakkers in lokale energie. Een club van zo'n 275 gedreven professionals die de energietransitie willen versnellen. Door onze warmtenetten en koude oplossingen continu te verduurzamen en nieuwe netten aan te leggen zorgen we er samen voor dat iedereen in Nederland snel toegang krijgt tot duurzame energie.

Wij zijn een organisatie die durft te dromen én durft te doen. Die stappen wil maken, die wil leren, zich blijft ontwikkelen en die vol bruisend enthousiasme zit. We hebben altijd plannen en zien wat we beter kunnen en moeten doen. We zijn doorpakkers met een missie.

Je komt bij Ennatuurlijk in een kleine grote organisatie; klein genoeg voor gezelligheid, korte lijnen, de mogelijkheid voor jou om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken en iedereen te kennen; groot genoeg om een belangrijke speler te zijn in de markt en volop aandacht te besteden aan innovatie en je persoonlijke ontwikkeling. 

Ontdek meer over wat ons drijft, waar we mee bezig zijn en hoe wij werken.

JOUW ROL BIJ ENNATUURLIJK
 

Onze Engineers zijn het technisch geweten van Ennatuurlijk, maar weten ook dat budget en planning belangrijk zijn. Ze bijten zich samen met adviesbureau’s, leveranciers en aannemers vast in complexe technische vraagstukken, zoals: hoe kunnen we bestaande woningen op warmte aansluiten zodat ze van het gas af kunnen zonder overlast voor de bewoners? Waar halen we duurzame warmte vandaan en hoe koppelen we LT bronnen aan HT netten? De engineer zorgt dat het concept van de installatie klopt en vervolgens dat onze partners de details uitwerken.

Het leuke van Ennatuurlijk is dat je op verschillende vlakken inzetbaar bent. We combineren projecten met meedenken aan technische innovaties. Je krijgt de vrijheid om kansen te pakken die passen bij jouw kwaliteiten!

Dit vind je leuk om te doen :
 

 • Je komt met (nieuwe) concepten voor duurzame warmte;
 • Je bewaakt de (technische) kwaliteit van het project;
 • Jij zorgt voor een accurate begroting en risico-inventarisatie en bewaak je de kosten;
 • Jij controleert het ontwerp kritisch en blijf je anderen uitdagen het beste eruit te halen.
   

JOUW TALENTEN EN KENNIS
 

Een professional met een afgeronde HBO opleiding in de richting van proces techniek of energietechniek, met minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie.

Verder ben je:

 • Communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk, in de Nederlandse taal;
 • Zelfstandig en leergierig, je blijft altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied.
 • Blij met veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte om jezelf te ontwikkelen.

En heb je:

 • Kennis van opwek installaties WKO’s en warmtepompen;
 • Basiskennis van energietechniek;

WAT JE GEEFT KRIJG JE TERUG

Met duurzame relaties kun je samen bouwen aan een duurzame toekomst. Wij geven je daarom graag wat je verdient.

 • Goede arbeidsvoorwaarden en faciliterende zaken zoals een NS Business Card, een iPhone, een laptop en de mogelijkheid om thuis te werken inclusief een volledig ingerichte thuiswerkplek;
 • De functie is ingeschaald in salarisschaal 6 van ons functiehuis en kent een salarisrange van € 4.148 tot € 6.084 bruto fulltime per maand. Het is mogelijk om door te groeien naar een senior rol, salarisschaal 7, tot maximaal € 7.000 bruto fulltime per maand;
 • Je ontvangt een bonusregeling van maximaal 10% van het jaarsalaris;
 • 31,5 vakantiedagen (bij fulltime werken);
 • Een uitstekende pensioenvoorziening, via ABP;
 • Gratis toegang tijdens of na een dag hard werken bij Eindhovengym beneden in ons pand. Zo blijf je lekker fit! Mocht dit niet bij jou om de hoek zijn, dan mag je de factuur van je eigen gym fiscaal vriendelijk laten verrekenen.
   

Jouw werkdag
 

Bij Ennatuurlijk zijn maar weinig dagen hetzelfde. Dit zou er één kunnen zijn. 

Maandagochtend. Je start de dag in overleg met de asset manager over een mogelijke uitbreiding van een bestaande opwekinstallatie. Met het groeiende aantal klanten wordt er binnen twee jaar meer vermogen gevraagd dan de huidige opwek kan voorzien. Samen brainstormen jullie over mogelijke opties.

De tijd vliegt! Je sluit aan bij het projectteam voor uitbreiding op het net met een lage temperatuur (LT) bron. Samen met je collega’s ben je een business case aan het opstellen zodat er ook naar het noorden van het centrum geleverd kan worden. Jij bent als Engineer de bewaker van de kwaliteit en weet als geen ander wat er technisch nodig is om het allemaal op elkaar te laten aansluiten. De financiële onderbouwing van de benodigde materialen en diensten lever je aan bij je Finance collega, die berekent het rendement van de investering en kijkt samen met jou en de afdeling Commercie of de business case voldoet aan de gestelde kaders.

Wat een productieve ochtend! Je zoekt je collega’s op om samen te lunchen en maakt daarna nog een lekker ommetje. Vol energie ga je daarna het strategisch plan van de metropool (regio), waar jij bij betrokken bent, verder uitwerken. Steeds meer bronnen willen voeden op ons net. Hoe gaan we als Ennatuurlijk aan deze vraag voldoen?

Voordat je je laptop dichtklapt check je nog snel in je agenda waar je morgen moet zijn. Je hebt je namelijk ingeschreven voor een workshop ‘Alles onder controle’. Dit past mooi bij de persoonlijke ontwikkeling die jij graag wilt doormaken dit jaar!

Hoe leren we elkaar kennen?

Bij Ennatuurlijk gaat het er niet alleen om dat wij jou leren kennen. We vinden het ook belangrijk dat jij ons goed kent. Daarom vinden er in het sollicitatieproces meerdere gesprekken plaats. Ook een rondleiding, een assessment en een praktijkgerichte casus kunnen deel uitmaken van het proces. Bij indiensttreding vragen we je om een VOG te overleggen. Ben je nieuwsgierig geworden naar het werken bij Ennatuurlijk? Ga naar www.Ennatuurlijk.nl/werkenbij voor onder andere testimonials van je toekomstige collega’s!

Vragen?

Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem contact op met Carly Zwezerijnen (HR-Business Partner) via 06- 11 13 35 96. Met vragen over de functie kan je terecht bij Martijn van Vlijmen (Manager Engineering) via 06- 11 42 61 58.


 

We respecteren je privacy, daarom verwijderen we jouw sollicitatie uiterlijk binnen vier weken nadat de vacature gesloten is.
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Op jouw lijf geschreven?

Stuur ons je cv en motivatie

Solliciteer