Wil jij als Portfoliomanager samen met ons Nederland verduurzamen? Krijg jij er energie van om de risico’s in de energiemarkt te managen? Ben je analytisch, denk je in oplossingen en kun jij je hoofd koel houden bij druk? Heb je een afgeronde WO-opleiding met minimaal 5 jaar werkervaring? En heb je affiniteit met data en beschik je over kennis op het vlak van dispatching, hedging en risicomanagement? 

Dan zijn we op zoek naar jou!

Aangenaam! Wij zijn Ennatuurlijk. Doorpakkers in lokale energie. Een club van bijna 200 gedreven professionals die de energietransitie willen versnellen. Door onze warmte- en koude oplossingen continu te verduurzamen en nieuwe netten aan te leggen zorgen we er samen voor dat iedereen in Nederland snel toegang krijgt tot duurzame energie. 


Wij zijn een organisatie die durft te dromen én durft te doen. Die stappen wil maken, die wil leren, zich blijft ontwikkelen en die vol bruisend enthousiasme zit. We hebben altijd plannen en zien wat we beter kunnen en moeten doen. We zijn opportunisten met een missie. 

Je komt bij Ennatuurlijk in een kleine grote organisatie; klein genoeg voor gezelligheid, korte lijnen, de mogelijkheid voor jou om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken en iedereen te kennen; groot genoeg om een belangrijke speler te zijn in de markt en volop aandacht te besteden aan innovatie en je persoonlijke ontwikkeling. 

Ontdek meer over wat ons drijft, waar we mee bezig zijn en hoe wij werken


JOUW ROL BIJ ENNATUURLIJK
Je bent verantwoordelijk voor het beheersen van de marktrisico’s die ontstaan doordat we energiestromen verhandelen tussen producenten en afnemers. Je hebt daarbij extra  aandacht voor de risico’s op de korte termijn.

Dit vind je leuk om te doen;

• Het dagelijks bepalen van de juiste dispatch van assets en dit proces verder optimaliseren;

• Rapporteren over de posities, Mark-to-Market en Profit & Loss van het portfolio;

• Managen van financiële exposure, als gevolg van de energetische exposure, en het uitvoeren van swap deals op basis van onze hedge strategie;

• Het binnen ons risicobeleid en in teamverband verbeteren van de hedge strategie;

• Het beoordelen van nieuwe contractvormen vanuit een risicoperspectief;

We verwelkomen je graag in het Portfoliomanagement team bestaande uit 3 collega’s. Je rapporteert aan de Manager Portfoliomanagement. Naast je teamleden werk je veel samen met onze financiële partners en collega’s van andere afdelingen.


JOUW TALENTEN EN KENNIS

Als ervaren Portfoliomanager overzie jij het complexe speelveld waarin Ennatuurlijk opereert en weet je hoe je meerwaarde kunt toevoegen vanuit jouw rol.

• je bent een zelfstarter, resultaatgericht en hebt een doorpakkers mentaliteit;

• je bent in staat om een vertaalslag te maken van complexe vraagstukken naar begrijpelijke taal voor verschillende doelgroepen;

• je kunt goed schakelen tussen operationele en tactische werkzaamheden;

• je bent een teamspeler die makkelijk verbinding legt. Je gaat voor een optimale samenwerking met alle afdelingen en externe partners;

• je bent een kei in het stellen van prioriteiten en het managen van verwachtingen.

WAT JE GEEFT KRIJG JE TERUG

Met duurzame relaties kun je samen bouwen aan een duurzame toekomst. Wij geven je daarom graag wat je verdient.

• Goede arbeidsvoorwaarden en faciliterende zaken zoals een NS Business Card, een iPhone en een laptop;

• Omdat we Hybride werken bepaal jij zelf wanneer en waar je werkt. We zien je graag op kantoor, maar natuurlijk kan je ook thuiswerken. Wij faciliteren een mooie en ergonomisch verantwoorde Thuiswerkplek;

• De functie is ingeschaald in salarisschaal 7 van ons functiehuis en kent een salarisrange van € 4.773 tot € 7.000 bruto fulltime per maand.

• Je ontvangt een bonusregeling van maximaal 10% van het jaarsalaris;

• 31,5 vakantiedagen (bij fulltime werken);

• Een uitstekende pensioenvoorziening, via ABP;

• Gratis toegang tijdens of na een dag hard werken bij Eindhovengym beneden in ons pand. Zo blijf je lekker fit! Mocht dit niet bij jou om de hoek zijn, dan mag je de factuur van je eigen gym fiscaal vriendelijk laten verrekenen.

Daarnaast geven we je alle vertrouwen en mogelijkheden om je te ontwikkelen. Een prachtige kans in een bedrijf dat volop in ontwikkeling is en waar je met ons mee mag bouwen en groeien!


Jouw werkdag

Bij Ennatuurlijk zijn maar weinig dagen hetzelfde. Dit zou er één kunnen zijn.

Donderdagochtend. De dag start met dispatching: op basis van marktinzicht, historische prestaties en de weersvoorspelling bereken je de gewenste optimale inzet van onze assets voor morgen en deelt deze met het bedrijfsvoeringscentrum. Je bent hier inmiddels handig in geworden en hebt je APX biedingen mooi ruim voor half 11 gedaan.

Dan is het tijd om het risk comité overleg van vanmiddag voor te bereiden. Je bestudeert de ontvangen analyse en het position report van de Market & Risk Analist en maakt samen met je collega Portfoliomanager een voorstel voor het dichtzetten van de nog openstaande posities. Jullie komen tot de conclusie dat over de aanpak nog gediscussieerd moet worden tijdens het overleg.

Na de lunch voorzie je een nieuw concept contract van een collega bij accountmanagement van feedback. Je doel is dat de klant een eerlijke en transparante prijs ontvangt terwijl de risico’s gemitigeerd kunnen worden. De tijd vliegt, je moet snel naar de Teams call voor het risk comité overleg met je collega’s van portfoliomanagement, finance, assetmanagement en commercie. Jullie bespreken de ontwikkelingen in de loads en je start de discussie over je voorstel voor het sluiten van enkele hedge deals. Je krijgt de neuzen dezelfde kant op en zal morgen, samen je collega portfoliomanager, de deals met één van onze financiële partners gaan sluiten.

Je hebt een idee over hoe de dispatching efficiënter én effectiever kan. Daarom zoek je een concentratieplek op om aan een verbetervoorstel te werken en je gedachten op papier te zetten.

Aan het eind van de dag beantwoord je nog wat mails. Je kijkt terug op een afwisselende dag en bent blij met het resultaat! Voordat je de deur uitloopt check je nog snel waar je morgenochtend moet zijn. Je hebt je namelijk ingeschreven voor een maandelijkse workshop. Dit keer een training

presenteren. Daarmee ga je je collega’s nog sneller overtuigen!


Direct vragen stellen en solliciteren

  • Solliciteer direct via de sollicitatiebutton!
  • Heb je vragen over het sollicitatieproces of de functie? Bel Diana Martinez van MAR Recruitment op 06-52 41 23 80. Zij helpt ons met de invulling van deze rol.
  • Als je reageert, doen wij dat ook en wel binnen twee weken!

We respecteren je privacy, daarom verwijderen we jouw sollicitatie uiterlijk na vier weken nadat de vacature gesloten is. Een VOG aanvraag is onderdeel van de procedure.


Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Op jouw lijf geschreven?

Stuur ons je cv en motivatie

Solliciteer