Project Engineer, infra warmtenetten Noord-Nederland

Wil jij als Project Engineer samen met ons (Noord) Nederland verduurzamen? Krijg jij er energie van om regie te voeren in het ontwerp van infra uitbreidingen op onze warmtenetten? Ben je ervaren in de ondergrondse infra, in staat om overzicht te bewaren op meerdere projecten en wil je jezelf continue blijven ontwikkelen? Heb je een afgeronde HBO- of WO-opleiding met meerdere jaren werkervaring?

Dan zijn we op zoek naar jou!


Ennatuurlijk

Ons doel is de energietransitie in Nederland te versnellen en om te groeien! Als doorpakkers in de energietransitie sluiten we het liefst zoveel mogelijk woningen en gebouwen aan op onze warmtenetten en zijn constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe netten. Daarom zijn we volop in beweging en ben jij als Project Engineer onmisbaar!

Je komt bij Ennatuurlijk in een kleine grote organisatie; klein genoeg voor gezelligheid, korte lijnen, de mogelijkheid voor jou om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken en iedereen te kennen; groot genoeg om een belangrijke speler te zijn in de markt en volop aandacht te besteden aan innovatie en je persoonlijke ontwikkeling.


Jouw verantwoordelijkheid

Als Project Engineer ben jij voor Noord-Nederland het eerste aanspreekpunt bij projecten met een zware of complexe infra component. Denk hierbij aan een backbone tracé, een lastige boring of een grote aansluiting met complex aanhaaltracé. Daarnaast zul je in jouw rol ook een aantal distributie en klant projecten uitwerken. Hierbij ligt de focus minder op infra en meer op inpandig leidingwerk, afleverset en raakpunten met de binnen installatie.

Onze Engineers zijn het technische geweten van Ennatuurlijk, maar weten ook dat budget en planning belangrijk zijn. Ze bijten zich als verantwoordelijke van de ontwerpfase samen met adviesbureaus, leveranciers en de aannemerij vast in complexe technische vraagstukken. De Project Engineer zorgt dat het voorlopig ontwerp van de infra gemaakt wordt en vervolgens dat onze partners de details uitwerken.

Om dit te bereiken:

 • Doe jij de hydraulische berekeningen;
 • Bewaak jij de (technische) kwaliteit van het project;
 • Bewaak jij de kosten van de ontwerpfase;
 • Zorg jij voor een accurate begroting en risico-inventarisatie;
 • Kritisch controleren en uitdagen van het ontwerp.

Het leuke van Ennatuurlijk is dat je op verschillende vlakken inzetbaar bent. We combineren projectenwerk met werken en meedenken aan technische innovaties. Jij krijgt de vrijheid om kansen te pakken die passen bij jouw kwaliteiten!


Wie zoeken we?

Een professional met minimaal een afgeronde Hbo-opleiding in de richting van Civiele techniek, werktuigbouwkunde of energietechniek, die ons team voor 36-40 uur wil komen versterken.

Verder der ben je:

 • Een echte topper met minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie;
 • Kennis van o.a. infrastructuur, (civiele) techniek;
 • Basiskennis van energietechniek;
 • Communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk, in de Nederlandse taal;
 • Zelfstandig en leergierig, want je blijft daarnaast continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied.


Jouw werkdag

Binnen Ennatuurlijk zijn maar weinig dagen hetzelfde. Dit zou er één kunnen zijn.

Maandagochtend. Je start de dag met een overleg met de asset manager over een mogelijke uitbreiding van een bestaande leiding die aan vervanging toe is. Met het groeiende aantal klanten lijkt het er sterk op dat binnen twee jaar meer vermogen gevraagd wordt dan de huidige leiding kan voorzien. Jullie gaan samen brainstormen over mogelijk opties.

De tijd vliegt! Je sluit aan bij een overleg met het projectteam voor uitbreiding van de backbone door het centrum. Samen met een team van collega’s zijn jullie een business case aan het opstellen voor het verlengen van de bestaande leiding om deze door te trekken naar het noorden van het centrum. Jij bent als Project Engineer de bewaker van de kwaliteit en weet als geen ander wat er technisch nodig is om de leiding aan het bestaande net te koppelen en wat dit gaat kosten. De financiële onderbouwing van alle benodigde materialen en diensten lever je aan bij je collega van de afdeling Finance, die berekent het rendement van deze investeringen en kijkt samen met jou en de afdeling commercie of de business case voldoet aan de gestelde kaders van Ennatuurlijk.

Wat een productieve ochtend! Je zoekt je collega’s op om samen te lunchen en maakt daarna nog een lekker ommetje in de omgeving. Vol energie ga je s ’middags wat uitwerken voor het strategisch plan van de metropool waar je mee bezig bent. Steeds meer bronnen willen voeden op ons net. Hoe gaan we als Ennatuurlijk aan deze vraag voldoen?

Voordat je je laptop dichtklapt check je nog snel in je agenda waar je morgen moet zijn. Je hebt je namelijk ingeschreven voor een workshop ‘Alles onder controle’. Dit past mooi bij de persoonlijke ontwikkeling die jij graag wilt doormaken dit jaar!

Jij krijgt

Veel!

 • Arbeidsvoorwaarden en faciliterende zaken, zoals een NS Business Card, iPhone, een laptop en de mogelijkheid om thuis te werken (ook na corona-tijd), zijn bij ons prima geregeld;
 • De functie is ingeschaald in salarisschaal L van ons functiehuis en kent een salarisrange van € 3.700 tot € 5.285 bruto fulltime per maand. Er is doorgroei mogelijk naar een senior rol, salarisschaal M, tot maximaal € 5.856 bruto fulltime per maand;
 • Je ontvangt een bonusregeling van maximaal 10% van het jaarsalaris;
 • We kennen per jaar 31,5 vakantiedagen (bij fulltime werken) toe;
 • Een uitstekende pensioenvoorziening, via ABP;
 • Om je fit te houden mag je voor, tijdens, of na een dag hard werken gratis sporten bij Eindhovengym! Een hippe gym bij ons beneden in het pand in Eindhoven. Mocht dit niet bij jou om de hoek zijn, mag je in plaats hiervan de factuur van je eigen gym fiscaal vriendelijk laten verrekenen.

Daarnaast geven we je alle vertrouwen en mogelijkheden om je te ontwikkelen. Een prachtige kans in een bedrijf dat volop in ontwikkeling is en waar je met ons mee mag bouwen en groeien!


Hoe leren we elkaar kennen?

Bij Ennatuurlijk gaat het er niet alleen om dat wij jou leren kennen. We vinden het ook belangrijk dat jij ons goed kent. Daarom vinden er in het sollicitatieproces meerdere gesprekken plaats. Ook een rondleiding en een praktijkgerichte casus kunnen deel uitmaken van het proces. Ben je nieuwsgierig geworden naar het werken bij Ennatuurlijk? Ga naar onze website www.Ennatuurlijk.nl voor onder andere testimonials van je toekomstige collega’s!

In verband met de huidige maatregelen omtrent COVID-19 zullen de kennismakingsgesprekken op dit moment digitaal plaatsvinden. Een vervolggesprek zal wel op ons kantoor in Eindhoven plaatsvinden.


Direct vragen stellen en solliciteren

 • Solliciteer direct via de sollicitatiebutton!
 • Heb je vragen over het sollicitatieproces? Stuur dan een WhatsApp of bel naar Jill Biolek (HR-Adviseur) op 06 - 11385017
 • Vragen over de functie? Bel Martijn van Vlijmen (Manager Engineering) op 06 – 11 42 61 58.
 • Als je reageert, doen wij dat ook en wel binnen twee weken!

We respecteren je privacy, daarom verwijderen we jouw sollicitatie uiterlijk na vier weken nadat de vacature gesloten is.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Op jouw lijf geschreven?

Stuur ons je cv en motivatie

Solliciteer