Projectmanager

Wil jij als Projectmanager samen met ons Nederland verduurzamen? Gaat jouw hart sneller kloppen van het zelfstandig opzetten van interne verbeterprojecten, de juiste methodiek kiezen en deze vervolgens van start tot finish succesvol aan te sturen? Kun je goed zelfstandig werken, beschik je over een groot verantwoordelijkheidsgevoel en ben je een echte doorzetter? Heb je tenslotte minimaal 5 jaar aantoonbare projectmanagement ervaring in zowel grote/complexe business- als IT-projecten?

Dan zijn we op zoek naar jou!

Ennatuurlijk

Ons doel is de energietransitie in Nederland te versnellen en om te groeien! We sluiten het liefst zoveel mogelijk woningen en gebouwen aan op onze warmtenetten en zijn constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe netten. Daarom zijn we volop in beweging en ben jij als Projectmanager onmisbaar!

Je komt bij Ennatuurlijk in een kleine grote organisatie; klein genoeg voor gezelligheid, korte lijnen, de mogelijkheid voor jou om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken en iedereen te kennen; groot genoeg om een belangrijke speler te zijn in de markt en volop aandacht te besteden aan innovatie en je persoonlijke ontwikkeling.


Jouw verantwoordelijkheid
Je gaat aan de slag op de afdeling Projecten en Transitie, welke verantwoordelijk is voor ‘changing the business’ en het gehele portfolio van interne verbeterprojecten binnen Ennatuurlijk. Deze afdeling is vrij nieuw binnen onze organisatie en heeft een belangrijke rol als het gaat om ondersteuning bij het realiseren van onze (middel)lange termijn strategie. Samen met je twee collega Projectmanagers monitor en begeleid jij het leiderschapsteam van Ennatuurlijk (onze managers en directieleden) ten aanzien van de uitvoering van onze strategie. Daarnaast zorgen jullie er samen voor dat de juiste projecten succesvol worden uitgevoerd.

In jouw rol ben je specifiek verantwoordelijk voor het aansturen en realiseren van interne verbeterprojecten. Als Projectmanager stel je niet alleen projectdoelstellingen op, die je vertaalt naar scenario’s, maar ben je ook verantwoordelijk voor de planning, scope en het budget. Hierbij werk je op basis van Prince2/Agile. Door jouw uitstekende communicatieve vaardigheden zorg jij er op een prettige en overtuigende manier voor dat projecten daagvlak krijgen en alle stakeholders worden meegenomen. Een aantal lopende projecten hieromtrent zijn:

 • upgrades van diverse IT-systemen;
 • Implementatie nieuwe KA leverancier;
 • spin-off projecten m.b.t. de uitrol van slimme warmtemeters voor onze klanten;
 • de implementatie van een onderhoudsbeheer systeem;
 • lean verbetertrajecten.

De projecten hebben altijd impact op informatievoorzieningsvraagstukken (IT), bedrijfsprocessen of gedragsverandering. Het is dus een zeer brede projectmanagementrol, wat de functie bijzonder interessant, uitdagend en afwisselend maakt!

Wie zoeken we?

Een enthousiaste en leuke professional die energie krijgt van:

 • een HBO- of WO-diploma op zak aangevuld met Prince2, Agile, LEAN, IPMA of vergelijkbare gecertificeerde opleidingen/methodieken;
 • minimaal 5 jaar aantoonbare projectmanagement ervaring heeft in zowel grote/complexe business- als IT-projecten;
 • veel affiniteit heeft met IT;
 • een helikopter view heeft en meerdere projecten tegelijkertijd kan managen;
 • projectdoelstellingen kan vertalen naar scenario’s, planning, scope en budget;
 • op alle lagen binnen de organisatie als goede gesprekspartner fungeert en als aanspreekpunt dient bij cruciale besluiten;
 • proactief en analytisch sterk is en gericht is op kwaliteit en resultaat;
 • over sterke communicatieve vaardigheden beschikt en goed draagvlak weet te creëren;
 • bij voorkeur ervaring heeft met diverse applicaties waaronder Salesforce en Office 365, maar dit is niet noodzakelijk!

Jouw werkdag

Binnen Ennatuurlijk zijn maar weinig dagen hetzelfde. Wanneer we Corona achter de rug hebben, zou dit er één kunnen zijn;

Maandagochtend. Je begint je dag op ons prachtige kantoor op Strijp S (Eindhoven) met een projectoverleg met het projectteam. Jullie bespreken de voortgang van de implementatie van een nieuwe planningstool in het salesforce platform waar we binnen Ennatuurlijk mee werken. Wat zijn de resultaten tot op heden? Welke afhankelijkheden zijn er? Na de meeting besluit je tijdens een ommetje in de buurt een softwareleverancier te bellen waar een hardnekkig issue ligt, die de voortgang van het project in gevaar brengt. Je spreekt af dat hij de juiste specialist beschikbaar maakt om samen met het projectteam snel tot een goede oplossing te komen.

Na een gezellige lunch met je collega’s in onze kantine, schuif je aan bij de maandelijkse teammeeting. Op de agenda staat een update op de teamdoelen. Jullie geven elkaar feedback op hoe die doelstellingen te realiseren en hoe het team verder kan verbeteren. Feedback geven staat binnen Ennatuurlijk hoog in het vaandel en we geloven dat we door goede samenwerking onze doelen kunnen bereiken. Vol energie zoek je daarna een rustige stilteruimte uit om een stuk aan de stuurgroep voor te bereiden. De initiatiefase van je project omtrent de uitrol van slimme warmtemeters bij onze particuliere klanten is succesvol afgerond en je wil akkoord krijgen op het projectcontract om de realisatiefase op te kunnen starten. Met dit project gaan we onze klanten blij maken!

Je kijkt met een goed gevoel terug op de behaalde resultaten van vandaag. Voordat je de dag afsluit check je nog even waar je morgenochtend moet zijn. Je hebt je namelijk ingeschreven voor een van de maandelijkse workshops. Dit keer een training storytelling. Daarmee ga je je collega’s later deze week zeker overtuigen!

Jij krijgt
Veel!

 • Arbeidsvoorwaarden en faciliterende zaken, zoals een NS Business Card, iPhone, een laptop en de mogelijkheid om thuis te werken (ook na corona-tijd), zijn bij ons prima geregeld;
 • De functie is ingeschaald in salarisschaal L van ons functiehuis en kent een salarisrange van € 3.400,- tot € 5.300,- bruto fulltime per maand. Er is doorgroei mogelijk naar een senior rol, salarisschaal M, tot maximaal € 5.900,- bruto fulltime per maand;
 • Je ontvangt een bonusregeling van maximaal 10% van het jaarsalaris;
 • We kennen per jaar 31,5 vakantiedagen (bij fulltime werken) toe;
 • Een uitstekende pensioenvoorziening, via ABP;
 • Om je fit te houden mag je voor, tijdens, of na een dag hard werken gratis sporten bij Eindhovengym! Een hippe gym bij ons beneden in het pand in Eindhoven. Mocht dit niet bij jou om de hoek zijn, mag je in plaats hiervan de factuur van je eigen gym fiscaal vriendelijk laten verrekenen.

Daarnaast geven we je alle vertrouwen en mogelijkheden om je te ontwikkelen. Een prachtige kans in een bedrijf dat volop in ontwikkeling is en waar je met ons mee mag bouwen en groeien.


Hoe leren we elkaar kennen?

Bij Ennatuurlijk gaat het er niet alleen om dat wij jou leren kennen. We vinden het ook belangrijk dat jij ons goed kent. Daarom vinden er in het sollicitatieproces twee gesprekken plaats. Ook een rondleiding en een praktijkgerichte casus kunnen deel uitmaken van het proces. Ben je nieuwsgierig geworden naar het werken bij Ennatuurlijk? Ga naar onze website www.Ennatuurlijk.nl voor onder andere testimonials van je toekomstige collega’s! In verband met de huidige maatregelen omtrent COVID-19 zullen de eerste kennismakingsgesprekken op dit moment digitaal plaatsvinden.

Direct vragen stellen en solliciteren

• Solliciteer direct via de button ‘solliciteren’ op onze website.

• Heb je vragen over het sollicitatieproces? Stuur dan een WhatsApp of bel naar Fleur Verdaasdonk (HR-adviseur) op 06-15 32 41 34.

• Je kunt ook contact opnemen met Carel van de Geijn (Manager Projecten & Transitie) als je inhoudelijke vragen hebt over de functie, via 06- 206 10 282.

Als je reageert, doen wij dat ook en wel binnen een week. We respecteren je privacy, daarom verwijderen we jouw sollicitatie uiterlijk na vier weken nadat de vacature gesloten is. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Op jouw lijf geschreven?

Stuur ons je cv en motivatie

Solliciteer