Projectmanager met ervaring in complexe business- en IT-projecten

Heb jij een HBO- of WO-diploma op zak aangevuld met Prince2, Agile, LEAN, IPMA of vergelijkbare gecertificeerde opleidingen/methodieken? Heb je minimaal 5 jaar aantoonbare projectmanagement ervaring in zowel grote/complexe business als IT-projecten? Kan je goed zelfstandig werken, beschik je over een groot verantwoordelijkheidsgevoel en ben je een echte doorzetter? Kan je tenslotte niet wachten om je steentje bij te dragen aan de energietransitie en samen met ons Nederland te verduurzamen?


Dan zijn we op zoek naar jou!

Jouw verantwoordelijkheid
Ons doel is de energietransitie in Nederland te versnellen en om te groeien. We sluiten het liefst zoveel mogelijk woningen en gebouwen aan op onze warmtenetten en zijn constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe netten. Daarom zijn we volop in beweging en ben jij als Projectmanager onmisbaar!

In eerste instantie ben je als projectmanager verantwoordelijk voor het project OBS en programma Joule. Jij gaat namelijk aan de slag op de afdeling Projecten en Transitie welke verantwoordelijk is voor ‘changing the business’ en het gehele portfortfolio van interne verbeterprojecten binnen Ennatuurlijk. Je zorgt ervoor dat de juiste projecten worden uitgevoerd en natuurlijk op de goede manier. Hierbij werk je op basis van Prince2/ MSP en Agile.

De projecten OBS en Joule hebben zowel impact op informatievoorzieningsvraagstukken, bedrijfsprocessen als gedragsverandering. Het programma Joule heeft als hoofddoelstelling de energie en systeem efficiëntie van onze netwerken uiterlijk 2025 te verbeteren om daarmee een bijdrage te leveren aan de groei- en duurzaamheidsdoelstellingen van Ennatuurlijk door o.a. lagere warmteverliezen, betere integreerbaarheid en inzet van duurzame bronnen en toename transportcapaciteit op netwerken. Het project OBS omhelst het implementeren van een onderhoudsbeheersysteem waarmee we in staat zijn om onze assets op een effectieve manier centraal te beheren.

Jouw werkdag

Binnen Ennatuurlijk zijn maar weinig dagen hetzelfde. Dit zou er één kunnen zijn: Maandagochtend. Je begint je dag op ons prachtige kantoor op Strijp S (Eindhoven) met een projectoverleg met het projectteam. Jullie bespreken de voortgang van de netwerk optimalisatie projecten van programma joule. Wat is de voortgang tot op heden? Welke producten lopen volgens schema, en waar is extra aandacht nodig? Na de meeting besluit je tijdens een ommetje in de buurt een van de stuurgroep-leden te bellen over een potentieel issue dat de voortgang van een project in gevaar kan brengen. Je spreekt af dat hij de juiste specialist beschikbaar stelt om samen met het projectteam met een goede oplossing te komen voordat het issue daadwerkelijk gevolgen heeft voor het project.

Na een gezellige lunch met je collega’s in onze kantine, schuif je aan bij de maandelijkse P&T teammeeting. Op de agenda staat een gezamenlijke update van de lopende projecten binnen Ennatuurlijk. Jullie geven elkaar de laatste status van voortgang van jullie projecten en delen tips uit die andere projectmanagers verder kan verbeteren. Vol energie zoek je daarna een rustige stilteruimte uit om een stuk voor de stuurgroep voor te bereiden. De initiatiefase is afgerond en je wil akkoord krijgen op het projectcontract zodat de realisatiefase eindelijk kan beginnen.

Je kijkt met een goed gevoel terug op de behaalde resultaten van vandaag. Voordat je de dag afsluit, check je nog even waar je morgenochtend moet zijn. Je hebt je namelijk ingeschreven voor een van de maandelijkse workshops. Dit keer een training storytelling. Daarmee ga je je collega’s later deze week zeker overtuigen!

Wie zoeken we?

Een enthousiaste en leuke professional die:

 • in staat is projecten of programma’s zelfstandig op te zetten, de juiste methodiek te kiezen en deze van start tot finish succesvol aan te sturen;
 • een helikopterview heeft en meerdere projecten tegelijkertijd kan managen;
 • bij voorkeur ervaring en affiniteit heeft met IT, maar dit is niet noodzakelijk;
 • projectdoelstellingen kan vertalen naar scenario’s, planning, scope en budget;
 • op alle lagen binnen de organisatie als goede gesprekspartner fungeert en als aanspreekpunt dient bij cruciale besluiten;
 • proactief en analytisch sterk is en gericht is op kwaliteit en resultaat;
 • over sterke communicatieve vaardigheden beschikt en goed draagvlak weet te creëren;
 • bij voorkeur ervaring heeft met diverse applicaties waaronder Office 365, inclusief SharePoint en Teams en externe samenwerkingstools zoals Miro;
 • energie krijgt van wat hierboven beschreven staat!


Jij krijgt

Veel!

 • Arbeidsvoorwaarden en faciliterende zaken, zoals een NS Business Card, IPhone, een laptop en de mogelijkheid om thuis te werken zijn bij ons prima geregeld;
 • De functie is ingeschaald in salarisschaal L van ons functiehuis en kent een salarisrange van € 3.700,- tot € 5.300,- bruto fulltime per maand. Er is doorgroei mogelijk naar een seniorrol, salarisschaal M, tot maximaal € 5.900,- bruto fulltime per maand;
 • Je ontvangt een bonusregeling van maximaal 10% van het jaarsalaris;
 • We kennen per jaar 31,5 vakantiedagen (bij fulltime werken) toe;
 • Een uitstekende pensioenvoorziening, via ABP;
 • Om je fit te houden mag je voor, tijdens, of na een dag hard werken gratis sporten bij Eindhovengym! Een hippe gym bij ons beneden in het pand in Eindhoven. Mocht dit niet bij jou om de hoek zijn, mag je in plaats hiervan de factuur van je eigen gym fiscaal vriendelijk laten verrekenen;
 • Een kleine grote organisatie; klein genoeg voor gezelligheid, korte lijnen, de mogelijkheid voor jou om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken en iedereen te kennen; groot genoeg om een belangrijke speler te zijn in de markt en volop aandacht te besteden aan innovatie en je persoonlijke ontwikkeling.

Ennatuurlijk

Aangenaam! Wij zijn Ennatuurlijk. Doorpakkers in lokale energie. Een club van bijna 200 gedreven professionals die de energietransitie willen versnellen door onze warmtenetten en koude oplossingen continu te verduurzamen. En door onze -potentiële- klanten fan te willen maken van onze producten en diensten. We zijn een organisatie die stappen wil maken, die wil leren, zich blijft ontwikkelen en die vol bruisend enthousiasme zit. We hebben altijd plannen, zien overal wat we beter kunnen en moeten doen. We zijn opportunisten met een missie.

Je komt bij Ennatuurlijk in een kleine grote organisatie; klein genoeg voor gezelligheid, korte lijnen, de mogelijkheid voor jou om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken en iedereen te kennen; groot genoeg om een belangrijke speler te zijn in de markt en volop aandacht te besteden aan innovatie en je persoonlijke ontwikkeling.

Hoe leren we elkaar kennen?

Bij Ennatuurlijk gaat het er niet alleen om dat wij jou leren kennen. We vinden het ook belangrijk dat jij ons goed kent. Daarom vinden er in het sollicitatieproces twee gesprekken plaats. Ook een rondleiding en een praktijkgerichte casus kunnen deel uitmaken van het proces. Ben je nieuwsgierig geworden naar het werken bij Ennatuurlijk? Ga naar onze website www.Ennatuurlijk.nl voor onder andere testimonials van je toekomstige collega’s!

Direct vragen stellen en solliciteren

 • Solliciteer direct via de button ‘solliciteren’ op onze website.
 • Heb je vragen over het sollicitatieproces? Stuur dan een WhatsApp of bel naar Harjan Mols (Manager HR) op 06-11 48 35 14
 • Je kunt ook contact opnemen met Carel van de Geijn (Manager Projecten & Transitie) als je inhoudelijke vragen hebt over de functie, via 06- 206 10 282.
 • Als je reageert, doen wij dat ook en wel binnen twee weken!

We respecteren je privacy, daarom verwijderen we jouw sollicitatie uiterlijk na vier weken nadat de vacature gesloten is.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Op jouw lijf geschreven?

Stuur ons je cv en motivatie

Solliciteer