Senior Incasso Medewerker

Wil jij als Senior Incasso Medewerker samen met ons Nederland verduurzamen? Krijg jij energie van het bewaken van een zo’n klantgericht mogelijk incassobeleid en het beperken van risico’s voor Ennatuurlijk? Zorg jij voor de groei van het team door het overbrengen van jouw kennis? Ben jij zelfstandig maar zeker ook een teamspeler? En ben je daarnaast analytisch van aard en in het bezit van een afgeronde HBO- of WO-opleiding, met minstens 5 jaar ervaring in Incasso?

Dan zijn we op zoek naar jou!

Ennatuurlijk

Wij zijn doorpakkers in lokale energie! Ons doel is de energietransitie in Nederland te versnellen en om te groeien. We sluiten het liefst zoveel mogelijk woningen en gebouwen aan op onze warmtenetten en zijn constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe netten. Daarom zijn we volop in beweging en ben jij als Senior Incasso Medewerker onmisbaar!

Je komt bij Ennatuurlijk in een kleine grote organisatie; klein genoeg voor gezelligheid, korte lijnen, de mogelijkheid voor jou om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken en iedereen te kennen; groot genoeg om een belangrijke speler te zijn in de markt en volop aandacht te besteden aan innovatie en je persoonlijke ontwikkeling.

Jouw verantwoordelijkheid

Als Senior Incasso Medewerker ben je verantwoordelijk voor de aansturing van onze externe partners, alsmede voor onze interne processen. Samen met ons Incassoteam zorg jij ervoor dat risico’s voor Ennatuurlijk beperkt blijven, maar zorg je tegelijkertijd voor een klantgericht incassobeleid. Door je altijd te verplaatsen in de ander, maak jij de juiste afwegingen voor zowel de klant als voor Ennatuurlijk.

Om dit te bereiken:

 • Onderhoud je contacten met externe partners (deurwaarders/incassobureaus etc) en houd je ze scherp door hun rapportages goed te interpreteren;
 • Stel je zelf rapportages op en deelt deze intern en extern en adviseer je op basis van deze inzichten.
 • Coach je de collega’s van het incassoteam om elke dag een stapje vooruit te zetten en om door te pakken in ons incassoproces;
 • Draag je jouw kennis over op je collega’s van het incassoteam, maar ook richting overige afdelingen;
 • Ben je de aangewezen sparringpartner voor de Manager Klantenservice & Incasso en collega’s van andere afdelingen binnen Ennatuurlijk als het gaat om incasso-risico.

Individueel sta jij dus je mannetje (of uiteraard je vrouwtje), maar tegelijkertijd kan je ook uitstekend werken in teamverband. We verwelkomen je heel graag in een team van 6 incasso collega’s, waarbij jij de enige senior bent. Daarnaast ben je onderdeel van het grotere team Klantenservice & Incasso.

Wie zoeken we?

Een professional met een afgeronde HBO- of WO-opleiding die ons team voor 40 uur wil komen versterken. Je weet wat je doet, bent verantwoordelijk en pragmatisch ingesteld en toont eigenaarschap.

Verder ben je:

 • · Een topper met minimaal 5 jaar ervaring in een senior rol binnen een incassoteam;
 • · In staat om jouw kennis en ervaring te delen binnen het team, waardoor we de afdeling naar een nog hoger niveau kunnen tillen;
 • Van nature iemand die gericht is op het aanmoedigen van collega’s (elkaars talenten benutten en vertrouwen op de expertises van collega’s);
 • Op de hoogte van de actuele incassoprocessen zowel in het B2B als het B2C segment;
 • Communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk, in de Nederlandse taal;
 • Iemand met een groot verantwoordelijkheidsgevoel, gericht op het behalen van resultaten samen met het team;
 • Zelfstandig en leergierig: je blijft daarnaast continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied.

Jouw werkdag

Binnen Ennatuurlijk zijn maar weinig dagen hetzelfde. Dit zou er één kunnen zijn.

Maandagochtend.  Je bent erg nieuwsgierig naar het betaalgedrag van onze B2C klanten van afgelopen week. Onze externe partner belt de klanten die niet op tijd betaald hebben en jij bent benieuwd naar de resultaten van deze belronde. In de rapportages zie je een aantal afwijkingen. Je pakt direct de telefoon en gaat het gesprek aan met onze partner. Je schroomt niet om de geconstateerde afwijkingen op tafel neer te leggen en samen te kijken hoe we deze kunnen oplossen. Sales benadert je voor een credit check voor een grote nieuwe klant. Welke maatregelen moeten we nemen om het risico te beperken? Natuurlijk houd je ook het commerciële doel in de gaten.

Richting het einde van de ochtend staat een van je collega’s aan je bureau met een lastig dossier. Samen bekijken jullie de situatie en doordat jij al ooit eerder in je carrière een soortgelijke casus hebt gehad, kun je je collega goed verder helpen. Jullie besluiten om dit voorbeeld te gaan delen in het volgende teamoverleg, zodat alle collega’s over deze kennis gaan beschikken.

De tijd vliegt! Je zoekt je collega’s op om samen te lunchen en maakt daarna nog een lekker ommetje in de omgeving. Vol energie ga je s ’middags het geplande overleg met de debiteurenbeheerders in. Tijdens deze dagelijkse meeting houden jullie een vinger aan de pols over onze grootste zakelijke klanten. Je bepaalt samen met je collega’s welke klanten extra aandacht verdienen, om het risico voor Ennatuurlijk te beperken.

Na het overleg duik je weer achter je laptop om nog wat zaken af te werken; je manager vraagt input voor een aantal rapportages. Deze gegevens weet je eenvoudig te vinden in onze systemen waarna je ze verwerkt en deelt met het team.
Wat een productieve dag! Voordat je je laptop dichtklapt check je nog snel in je agenda waar je morgen moet zijn. Je hebt je namelijk ingeschreven voor een workshop digitaal presenteren. Dit komt goed van pas voor de meeting die je binnenkort hebt met de afdelingen Finance over de nieuwe credit rapportages.

Jij krijgt

Veel!

 • Arbeidsvoorwaarden en faciliterende zaken, zoals een NS Business Card, iPhone, een laptop en de mogelijkheid om thuis te werken (ook na corona-tijd), zijn bij ons prima geregeld;
 • De functie is ingeschaald in salarisschaal K van ons functiehuis en kent een salarisrange van € 3.467 tot € 4.955 bruto fulltime per maand.
 • Je ontvangt een bonusregeling van maximaal 10% van het jaarsalaris;
 • We kennen per jaar 31,5 vakantiedagen (bij fulltime werken) toe;
 • Een uitstekende pensioenvoorziening, via ABP;
 • Om je fit te houden mag je voor, tijdens, of na een dag hard werken gratis sporten bij Eindhovengym! Een hippe gym bij ons beneden in het pand in Eindhoven. Mocht dit niet bij jou om de hoek zijn, mag je in plaats hiervan de factuur van je eigen gym fiscaal vriendelijk laten verrekenen.

Daarnaast geven we je alle vertrouwen en mogelijkheden om je te ontwikkelen. Een prachtige kans in een bedrijf dat volop in ontwikkeling is en waar je met ons mee mag bouwen en groeien!

Hoe leren we elkaar kennen?

Bij Ennatuurlijk gaat het er niet alleen om dat wij jou leren kennen. We vinden het ook belangrijk dat jij ons goed kent. Daarom vinden er in het sollicitatieproces meerdere gesprekken plaats. Ook een rondleiding en een praktijkgerichte casus kunnen deel uitmaken van het proces. Ben je nieuwsgierig geworden naar het werken bij Ennatuurlijk? Ga naar onze website www.Ennatuurlijk.nl voor onder andere testimonials van je toekomstige collega’s!

In verband met de huidige maatregelen omtrent COVID-19 zullen de kennismakingsgesprekken op dit moment digitaal plaatsvinden. Een vervolggesprek zal wel op ons kantoor in Eindhoven plaatsvinden.

Direct vragen stellen en solliciteren

 • Solliciteer direct via de sollicitatiebutton!
 • Heb je vragen over het sollicitatieproces? Stuur dan een WhatsApp of bel naar Jill Biolek (HR-Adviseur) op 06 - 11385017
 • Vragen over de functie? Bel Jeroen van Helden (Manager Klantenservice & Incasso) op 06 - 21125586.
 • Als je reageert, doen wij dat ook en wel binnen twee weken!

We respecteren je privacy, daarom verwijderen we jouw sollicitatie uiterlijk na vier weken nadat de vacature gesloten is.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Op jouw lijf geschreven?

Stuur ons je cv en motivatie

Solliciteer