Senior (technische) Projectmanager - Oost Nederland

Heb jij je bewezen als Projectmanager van technische projecten? Weet jij wat nodig is om projecten op te starten, uit te voeren en succesvol op te leveren? Schakel jij makkelijk tussen het aansturen van projectteams en het adviseren van het management over gebiedsontwikkeling en lange termijn ontwikkelingen? En wil jij samen met ons Nederland verder verduurzamen?

Dan zijn we op zoek naar jou!


Ennatuurlijk

Ons doel is de energietransitie in Nederland te versnellen door te groeien! We sluiten het liefst zoveel mogelijk woningen en gebouwen aan op onze duurzame warmtenetten en zijn constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe netten. We zijn echte doorpakkers in lokale energie. Daarom zijn we volop in beweging en ben jij als Senior Projectmanager onmisbaar!

Je komt bij Ennatuurlijk in een kleine grote organisatie; klein genoeg voor gezelligheid, korte lijnen, de mogelijkheid voor jou om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken en iedereen te kennen; groot genoeg om een belangrijke speler te zijn in de markt en volop aandacht te besteden aan innovatie en je persoonlijke ontwikkeling.


Ons hoofdkantoor staat in Eindhoven. Voor deze functie wordt je standplaats Steenwijk, waar we ook een kantoor hebben. Verder bepaal je zelf je agenda en zijn er voldoende mogelijkheden om thuis te werken.


Jouw verantwoordelijkheid

Binnen Ennatuurlijk werken we met metropolen. Dit zijn groeikernen waar we de komende jaren extra focus op hebben, gezien de enorme groeipotentie. Binnen metropool Twente (Enschede en Hengelo) word je onderdeel van het metropoolteam en werk je mee aan de strategische plannen voor de lange termijn.

Daarnaast word je verantwoordelijk voor meerdere projecten buiten de metropolen. Deze projecten bevinden zich voornamelijk in Overijssel, Gelderland en Flevoland. Uiteraard doe je dit allemaal samen met een team van professionals met interne en externe collega’s.

Je bent een ervaren Projectmanager die strak stuurt op de bekende projectbeheersingsaspecten en veel ruimte geeft aan je teamleden. Je zoekt verbinding en coacht je collega’s binnen de projectteams. Je levert plannen aan voor toekomstige ontwikkeling en weet wat nodig is om budget te krijgen om de plannen ook uitgevoerd te krijgen.

Verder heb je:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • 8 jaar ervaring als Projectmanager voor technische projecten;
 • Een afgeronde opleiding op HBO of WO-niveau, bij voorkeur in de Energietechniek of Technische Bedrijfskunde;
 • Jezelf aantoonbaar continue ontwikkeld op het gebied van communicatie, persoonlijk leiderschap en projectmanagement.

Team Realisatie

De Projectmanager maakt onderdeel uit van de afdeling Realisatie. Deze afdeling bestaat uit projectmanagers en projectleiders en is verantwoordelijk voor de projecten aan onze warmtenetten. Er zijn grofweg drie soorten projecten waar je als Projectmanager aan werkt. Voornamelijk zijn het projecten voor het aansluiten van nieuwe klanten, inclusief ondergrondse infra en klantinstallaties. Hier valt het gasloos maken van bestaande wijken ook onder, wat een hoge mate van complexiteit kent op het gebied van stakeholdermanagement. De tweede categorie projecten is het realiseren van de meer technisch complexere duurzame opwekinstallaties, in opdracht van Asset Management. Denk aan Geothermie, Aquathermie en WKO systemen. Als derde categorie hebben we projecten in de gebiedsontwikkeling. Welke wijken en delen van de stad zijn geschikt om aan te sluiten op ons warmtenet? Wat zijn de lange termijn plannen van de gemeente en hoe past dat bij onze visie? Natuurlijk doe je dit niet alleen. Dit doe je samen met een team professionals binnen het metropoolteam van onder andere (key) accountmanagers, engineers, asset managers en business analisten voor het doorrekenen van de businesscase. De projectmanagers hebben een actieve rol in het metropoolteam en werken mee aan strategische plannen voor de regio.


Jouw werkdag
Binnen Ennatuurlijk zijn maar weinig dagen hetzelfde. Dit zou er één kunnen zijn.

Woensdagochtend. Je start de dag met een overleg met de gemeente over een samenwerkingsovereenkomst. Het is belangrijk dat er goede afspraken zijn met de gemeente over de uitvoering van meerdere projecten in de regio. De gemeente wil graag verduurzamen maar wil van jou weten of we ook rekening houden met de maatschappelijke impact van onze werkzaamheden.

Na het overleg rijd je langs een project in uitvoering. Het is een wooncomplex dat we aansluiten op onze warmte. Je hebt afgesproken met de projectleider die de realisatie aanstuurt. Samen maken jullie een rondje langs de werkzaamheden en bespreken de voortgang. Het project heeft wat tegenvallers gekend maar samen met het projectteam hebben jullie de planning toch weten te halen. Het is goed om te weten dat onze klanten voor het stookseizoen kunnen genieten van het comfort van onze warmte.

In de auto terug naar huis bel je nog wat engineers en projectmanagers waar je samen projecten mee doet. Je vraagt of alles volgens verwachting verloopt en waar je ze eventueel nog mee kan helpen.

Na de lunch heb je een afspraak via Teams met bedrijfsleiders en managers van een installateur en aannemer. Je bent van plan om een groot project in bouwteamverband uit te voeren en je bespreekt alvast hoe dit met de drie partijen het beste kan. Welke contractvorm past hier het beste bij, wie dient er bij betrokken te zijn? Hoe gaan we om met de risico’s? En wie neemt welke verantwoordelijkheid. Omdat je goed in verbinding staat met je gesprekspartners liggen alle discussiepunten gelijk op tafel en kun je vervolgens de juiste besluiten nemen met elkaar.

Aan het eind van de dag heb je nog een overleg met het projectteam voor een intern verbeterproject. Namens de afdeling Realisatie help jij mee met het ontwikkelen van een nieuwe calculatiesoftware, die de afdeling Engineering in staat stelt om de juiste kentallen te gebruiken en risico’s goed af te prijzen. Jij let er vooral op dat we met de nieuwe opbouw van de begroting ook tijdens het project in staat zijn om financieel te sturen.

De tijd vliegt voorbij! Voordat je afsluit, check je nog snel waar je morgenochtend moet zijn. Je hebt je namelijk ingeschreven voor de maandelijkse workshop. Dit keer is dat de workshop ‘Alles onder controle’. Dat komt je later deze week bij een belangrijke meeting vast goed van pas!

Jij krijgt

Veel!

 • Arbeidsvoorwaarden en faciliterende zaken, zoals een leaseauto, iPhone, een laptop en de mogelijkheid om thuis te werken (ook na corona-tijd), zijn bij ons prima geregeld;
 • De functie kent een salarisrange van € 6.180,- tot € 7.700,- bruto fulltime per maand, afhankelijk van ervaring;
 • Je ontvangt een bonusregeling van 10-15% van het jaarsalaris;
 • We kennen per jaar 31,5 vakantiedagen (bij fulltime werken) toe;
 • Een uitstekende pensioenvoorziening, via ABP;
 • Om je fit te houden mag je voor, tijdens, of na een dag hard werken gratis sporten! De factuur van je gym mag je bij ons fiscaal vriendelijk laten verrekenen.

Daarnaast geven we je alle vertrouwen en mogelijkheden om je te ontwikkelen. Een prachtige kans in een bedrijf dat volop in ontwikkeling is en waar je met ons mee mag bouwen en groeien.


Hoe leren we elkaar kennen?

Bij Ennatuurlijk gaat het er niet alleen om dat wij jou leren kennen. We vinden het ook belangrijk dat jij ons goed kent. Daarom vinden er in het sollicitatieproces twee gesprekken plaats. Ook een rondleiding en een praktijkgerichte casus kunnen deel uitmaken van het proces. Ben je nieuwsgierig geworden naar het werken bij Ennatuurlijk? Ga naar onze website www.Ennatuurlijk.nl voor onder andere testimonials van je toekomstige collega’s!

In verband met de huidige maatregelen omtrent COVID-19 zullen de kennismakingsgesprekken op dit moment digitaal plaatsvinden.


Direct vragen stellen en solliciteren

 • Solliciteer direct via de button ‘solliciteren’ op onze website
 • Heb je vragen over het sollicitatieproces? Stuur dan een WhatsApp of bel naar Jill Biolek (HR adviseur) op 06-11385017.
 • Je kunt ook contact opnemen met Patrick Scholten (Manager Realisatie) als je inhoudelijke vragen hebt over de functie, via 06- 27032645.

Als je reageert, doen wij dat ook en wel binnen een week. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

We respecteren je privacy, daarom verwijderen we jouw sollicitatie uiterlijk na vier weken nadat de vacature gesloten is.


Op jouw lijf geschreven?

Stuur ons je cv en motivatie

Solliciteer