Samen Nederland verduurzamen begint met Sourcing Managers die ervoor zorgen dat onze warmtenetten over duurzame energie beschikken.

Wil jij als Sourcing manager samen met ons Nederland verduurzamen? Krijg jij er energie van om duurzame energie te sourcen zodat we in staat zijn om toekomstbestendig warmte te leveren aan onze klanten? Ben je een sterke onderhandelaar, een strategisch denker en weet je wat er voor nodig is om een inkooptraject verder te brengen?

Dan zijn we op zoek naar jou!

Aangenaam! Wij zijn Ennatuurlijk. Doorpakkers in lokale energie. Een club van bijna 200 gedreven professionals die de energietransitie willen versnellen. Door onze warmtenetten en koude oplossingen continu te verduurzamen en nieuwe netten aan te leggen zorgen we er samen voor dat iedereen in Nederland snel toegang krijgt tot duurzame energie.

Wij zijn een organisatie die durft te dromen én durft te doen. Die stappen wil maken, die wil leren, zich blijft ontwikkelen en die vol bruisend enthousiasme zit. We hebben altijd plannen en zien wat we beter kunnen en moeten doen. We zijn opportunisten met een missie.

Je komt bij Ennatuurlijk in een kleine grote organisatie; klein genoeg voor gezelligheid, korte lijnen, de mogelijkheid voor jou om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken en iedereen te kennen; groot genoeg om een belangrijke speler te zijn in de markt en volop aandacht te besteden aan innovatie en je persoonlijke ontwikkeling.

Ontdek meer over wat ons drijft, waar we mee bezig zijn en hoe wij werken


JOUW ROL BIJ ENNATUURLIJK

Als Sourcing manager ben jij verantwoordelijk voor het sourcen van energie voor onze bestaande assets en het afsluiten van de inkoopcontracten voor verschillende energie commodities.

Met jouw lange termijn visie breng je in kaart wat de verhouding in vraag en aanbod van warmte is. Je selecteert, in samenwerking met een multidisciplinair team van collega’s, de steden waar nieuwe bronnen ingekoppeld moeten en kunnen worden. Je bent het gezicht van Ennatuurlijk voor (potentiële) partners die vanuit nieuwe bronnen kunnen leveren.

Dit vind je leuk om te doen:

 • Zelfstandig contract onderhandelingen voeren voor (duurzame) energie ten behoeve van onze assets
 • De lead nemen in het inkoopproces voor energie, en hiervoor een multidisciplinair team om je heen verzamelen
 • Contractmanagement voor gas-, elektra- en warmtecontracten
 • Sourcing activiteiten in lijn brengen met de bredere Ennatuurlijk strategie
 • Monitoren van de sourcing kalender en hier op (bij)sturen
 • Vanuit jouw expertise deelnemen aan multidisciplinaire projecten
 • Strategisch uitdenken van leveringsvoorwaarden en pricing van energie gekoppeld aan de gebruikte (nieuwe) bron(nen)
 • Business development en strategic partnership met bedrijven die warmte produceren
 • Verbeteringen in de keten (van inkoop tot verkoop) uitdenken, initiëren, en in samenwerking met collega’s verder brengen


JOUW TALENTEN EN KENNIS

Als Sourcing Manager beschik je over analytische vaardigheden en kun je goed in concepten/processen denken. Je bent een overtuigende en transparante gesprekspartner op alle niveaus. Ook kun je goed omgaan met druk en reageer je scherp op onvoorziene gebeurtenissen. Verder herken je jezelf in het volgende:

 • je hebt een afgeronde economische/bedrijfskundige studie op HBO+/WO niveau
 • je hebt minimaal 5 jaar werkervaring binnen een gelijkwaardige functie met een enorm pluspunt wanneer je die ervaring hebt opgedaan binnen de energiesector
 • Kennis en ervaring op het gebied van techniek en milieu zijn een pre. Hetzelfde geldt voor overzicht en kennis van de Nederlandse energiemarkt (warmte, elektriciteit, gas, CO2 etc.) en de Nederlandse restwarmte markt (vuilverbranding, industrie, datacenters etc.)
 • Je bent een echte zelfstarter en in staat om strategische vragen te concretiseren en om te zetten naar actie
 • je bent een sterke gesprekpartner en weet als geen ander wat nodig is om lange termijn relaties met diverse partijen aan te gaan
 • je bent in staat om de belangen van Ennatuurlijk te behartigen en te borgen in onderhandeling met (potentiële) leveranciers
 • je weet wat er nodig is om een traject van contracteren verder te brengen en neemt je stakeholders hierin mee
 • je bent flexibel, veerkrachtig, beschikt over een ‘can do’ mentaliteit en voelt steeds exact aan waar jouw focus moet liggen in de continu veranderende warmtemarkt
 • je schrijft en spreekt vloeiend Nederlands.


WAT JE GEEFT KRIJG JE TERUG

Met duurzame relaties kun je samen bouwen aan een duurzame toekomst. Wij geven je daarom graag wat je verdient.

 • Goede arbeidsvoorwaarden en faciliterende zaken zoals een NS Business Card, een iPhone en een laptop;
 • Omdat we Hybride werken bepaal jij zelf wanneer en waar je werkt. We zien je graag op kantoor, maar natuurlijk kan je ook thuiswerken. Wij faciliteren een mooie en ergonomisch verantwoorde thuiswerkplek;
 • De functie is ingeschaald in salarisschaal 7 van ons functiehuis en kent een salarisrange van €4.773 tot €7.000 bruto fulltime per maand;
 • Je ontvangt een bonusregeling van maximaal 10% van het jaarsalaris;
 • 31,5 vakantiedagen (bij fulltime werken);
 • Een uitstekende pensioenvoorziening, via ABP;
 • Gratis toegang tijdens of na een dag hard werken bij Eindhovengym beneden in ons pand. Zo blijf je lekker fit! Mocht dit niet bij jou om de hoek zijn, dan mag je de factuur van je eigen gym fiscaal vriendelijk laten verrekenen.

Daarnaast geven we je alle vertrouwen en mogelijkheden om je te ontwikkelen. Een prachtige kans in een bedrijf dat volop in ontwikkeling is en waar je met ons mee mag bouwen en groeien!


JOUW WERKDAG 

Bij Ennatuurlijk zijn maar weinig dagen hetzelfde. Dit zou er één kunnen zijn.

Donderdagochtend. Jouw dag start met een multidisciplinair overleg met collega’s over een specifiek warmtenet. Welke toekomstige assetconfiguratie heeft naar verwachting een goede prestatie in termen van duurzaamheid en kostprijs? Wat zijn de effecten bij veranderingen in de energiemarkten? Hoe vertaalt dat zich naar ons aanbod richting een potentiële leverancier met een oplossing voor warmtelevering aan dit warmtenet? Dit zijn een aantal van de vragen die op tafel liggen. Jij schrijft op basis van dit overleg een korte notitie zodat voor alle stakeholders en collega’s duidelijk is wat de uitgangspunten zijn voor het verder brengen van deze assetcombinatie.

Na de lunch ga je op de koffie bij een leverancier om de invulling van een bestaand inkoopcontract te bespreken. Er is discussie ontstaan over de leveringscondities en hoe deze contractueel zijn overeengekomen. Je legt een voorstel voor een oplossing op tafel die werkbaar is voor Ennatuurlijk. Op de terugweg bespreek je het resultaat met je collega van legal om samen te kijken hoe de afspraak geborgd kan worden. Eenmaal terug op kantoor werk je een gespreksverslag uit.

Aan het eind van de dag beantwoord je nog wat mails. Je kijkt terug op een afwisselende dag en bent blij met het resultaat.

Voordat je de deur uitloopt check je nog snel waar je morgenochtend moet zijn. Je wordt verwacht bij een bijeenkomst waar de lokale aanlanding van Wind op Zee nabij ons warmtenet wordt besproken. Jij ziet koppelkansen en wil die graag onder de aandacht brengen. Daarmee breng jij de energietransitie lokaal verder!


Vragen?

Heb je vragen over de vacature of wil je solliciteren? Neem contact op met Diana Martinez van Mar Recruitment (06- 52 41 23 80). 

We respecteren je privacy, daarom verwijderen we jouw sollicitatie uiterlijk binnen vier weken nadat de vacature gesloten is. Een VOG aanvraag is onderdeel van de procedure.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Op jouw lijf geschreven?

Stuur ons je cv en motivatie

Solliciteer