Stage: Heb jij affiniteit met zowel financiële cijfers als ervaring met Power BI?

Vind je het leuk om jezelf te ontwikkelen, complexe zaken simpel te maken en daarmee waardevolle inzichten te creëren? Heb jij affiniteit met zowel financiële cijfers als IT? Ben je een doorpakker, analytisch sterk en kan je goed zelfstandig werken?

Dan zijn we op zoek naar jou!
Ennatuurlijk

Ons doel is de energietransitie in Nederland te versnellen en om te groeien! We sluiten het liefst zoveel mogelijk woningen en gebouwen aan op onze warmtenetten en zijn constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe netten. Daarom zijn we volop in beweging en hiervoor hebben we de hulp van studenten hard nodig. Met je stage bij Ennatuurlijk lever je dus een belangrijke bijdrage aan de transitie naar schone en duurzamere energie in Nederland!
Je komt bij Ennatuurlijk in een kleine grote organisatie; klein genoeg voor gezelligheid, korte lijnen, de mogelijkheid voor jou om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken en iedereen te kennen; groot genoeg om een belangrijke speler te zijn in de markt en volop aandacht te besteden aan innovatie en je persoonlijke ontwikkeling.


Jouw stage bij team business control
Team Business Control is verantwoordelijk voor de maandelijkse analyse van de financiële cijfers (KPI’s, bruto marge, operationele kosten, cashflow en investeringen). Wij voegen met onze scherpe analyses waarde toe voor Ennatuurlijk en zijn in staat om aan de hand van deze analyses de organisatie te adviseren en samen vooruit te kijken richting de toekomst. Immers liegen cijfers bijna nooit. Jij bevindt jezelf in de cockpit van de organisatie. Een specifiek onderdeel binnen de financiële rapportage is de brutomarge analyse. In deze analyse komen alle financiële prestaties van onze warmtenetten samen tot een geheel. De businesscontroller rapporteert over het hart van onze organisatie.

De wereld om ons heen verandert echter snel en technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Bij Ennatuurlijk zitten wij daarom ook niet stil en zijn wij druk bezig met het ontwikkelen van een eigen datawarehouse waarin al onze bronnen worden ontsloten en wij aan de hand van Power BI allerlei analyses en inzichten kunnen creëren. En precies daarbij kunnen wij jouw hulp goed gebruiken! Er wordt op dit moment hard gewerkt om het brutomarge proces over te brengen naar het datawarehouse. Als die stap is afgerond komen jouw kwaliteiten van pas!

Wij hebben binnen Ennatuurlijk niks aan alleen data in het datawarehouse, tenzij wij in staat zijn om daar zinvolle informatie van de maken middels Power BI rapportages. Jij gaat dan ook samen met de data analist en de business controller aan de slag om deze analyses om te zetten in Power BI. Wij dagen jou graag uit om met jouw analyses waarde toe te voegen aan Ennatuurlijk. Naast deze mooie kans om mee te draaien in het project is dit meteen een uitgelezen mogelijkheid om kennis op te doen over een van de kernprocessen binnen het Finance vakgebied.

We verwelkomen je graag op onze Finance afdeling met in totaal 15 collega’s, waarin jij specifiek zal gaan samenwerken binnen het Business Control team. De lijntjes zijn lekker kort en iedereen wordt uitgedaagd om zijn/haar talent in te brengen als het moment daarom vraagt. We gaan graag met je in gesprek over hoe we van jouw stage voor beide partijen een succes kunnen maken.

We zoeken:

Een enthousiaste student die:

  • ons helpt een stap voorwaarts te zetten in het verbeteren van onze processen;
  • in het 3e of 4e leerjaar zit van zijn/haar studie en die naast heel veel komt leren ook gaat meewerken;
  • een studie volgt in de richting van (technische) bedrijfskunde, bedrijfseconomie of vergelijkbaar;
  • analytisch sterk en zelfstandig is, aanpakt en goed kan samenwerken.
  • Affiniteit met zowel financiële cijfers als Power BI ervaring heeft.

Wanneer je reageert
Reageren wij ook. Want zo doen we dat! Binnen een week hoor je van ons.

Wil je nu al meer weten?
Je kunt direct contact opnemen met Jeroen Metsaars, Manager Business Control. Bel of app hem op 06-11491683 en stel direct je vragen. Of solliciteer direct via recruitment@ennatuurlijk.nl.
We respecteren je privacy, daarom verwijderen we jouw sollicitatie uiterlijk na vier weken nadat de vacature gesloten is.

Op jouw lijf geschreven?

Stuur ons je cv en motivatie

Solliciteer