Jeroen, Accountmanager

Tekst

“Je voelt je al snel een projectontwikkelaar, met een specifieke focus op duurzame warmte”

Jeroen Heesterbeek EnnatuurlijkCommercieel, lokaal, uitdagend en een bijdrage leveren aan de verduurzaming van Nederland…dat waren mijn ‘zoektermen’ waardoor ik bij Ennatuurlijk terecht kwam en wat ik bij Ennatuurlijk hoopte te vinden. Na een jaar of tien ervaring in sales (IT en energiebranche) zocht ik naast bovenstaande wensen ook nog iets extra’s. Voor mij was dat voornamelijk meer strategische focus.

Als Accountmanager ben ik actief in regio Breda en Helmond. In beide gebieden gebeurt een hoop! Hierdoor moet je de markt scherp volgen en lokaal actief zijn om. Als het moment daar is kan je dan het hele speelveld scherp in kaart brengen en de juiste oplossing bieden.

Ik heb veel contact met vastgoedeigenaren/beheerders en projectontwikkelaars. In mijn werk is het belangrijk dat je de wensen en mogelijkheden goed in beeld hebt of eventueel kan inschatten. ‘Snel even een voorstel maken’ is lastig aangezien er met tientallen zaken rekening gehouden moet worden voordat een investering door zowel de klant als Ennatuurlijk gedaan kan worden. Kortom, het is super belangrijk om overzicht te houden en commercieel vooruit te denken.

Dit doe ik niet alleen. Ik werk samen met een heel team: het metropoolteam. Dit team bestaat o.a. uit key accountmanagers, collega accountmanagers en collega's van de commerciële binnendienst.  Maar ik werk ook nauw samen met (sales) engineering, assetmanagement en realisatie (projectmanagement). Mijn affiniteit met techniek komt hier goed van pas en tevens maakt dat het werk ook extra leuk. Die samenwerking met anderen is ook meteen het uitdagende aan mijn functie. Zowel de (potentiele) klant als de interne afdelingen die je nodig hebt om projecten te kunnen realiseren moeten allemaal de juiste verwachtingen en informatie hebben. Dat is soms lastig, maar ook ontzettend leerzaam en uitdagend. Geen project en prospect is hetzelfde. Je voelt je al snel een projectontwikkelaar, met een specifieke focus op duurzame warmte.

Als accountmanager ben ik ook verantwoordelijk voor de huidige klanten en het contractmanagement binnen Breda en Helmond. Dit betekent dat je een lokale focus hebt. Hierdoor is het belangrijk om snel een netwerk op te bouwen zodat je met dat netwerk een bijdrage kan leveren aan de groei van mijn regio (new business).

Ik krijg veel vrijheid en daarmee ook verantwoordelijkheid. Voor een ondernemend type die altijd opzoek is naar nieuwe kansen en mogelijkheden is dat een 100% match! Qua faciliteiten heb je niets te klagen bij Ennatuurlijk. Van een prachtig en duurzaam kantoor, tot aan maandelijkse workshops, opleidingen en/of elektrische leaseauto, er wordt veel mogelijk gemaakt!

Kortom: mijn wensenlijst die ik eerder noemde heb ik volledig kunnen afvinken.

Wat vind jij van Jeroen, Accountmanager

Wat vind jij van Jeroen, Accountmanager

Bedankt voor het geven van jouw waardering!
Deze staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door een van onze website beheerders.
Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.

Sluit dit venster