Tekst

Wie verzorgt het onderhoud?

Over het algemeen is de afleverset van Ennatuurlijk, de binneninstallatie is van de eigenaar van de woning. Maar wanneer verzorgt Ennatuurlijk het onderhoud en wanneer moet je jouw installateur bellen? We geven graag uitleg.

Tekst

Wat doet Ennatuurlijk?

Ennatuurlijk is verantwoordelijk voor de levering van warmte aan alle klanten die op het warmtenet zijn aangesloten. Dat wil zeggen dat wij de warmteopwekker zijn en het distributienet, de afleverset en de warmtemeter onderhouden. De onderhoudskosten daarvan zijn voor onze rekening. Van de verwarmingsinstallatie in jouw woning vallen de aansluitbeugel, de afleverset en de aansluitleidingen naar het warmtenet onder onze verantwoordelijkheid. Op de afbeelding zie je waar de eigendomsgrens ligt.

 

Veolia

Voor het onderhoud werken wij samen met Veolia. Wanneer er onderhoud gepleegd moet worden dan neemt een medewerker van Veolia hierover contact met je op. Ook de monteur is van Veolia. Vraag gerust zijn naar legitimatie. 

Media
Tekst

Wat doe jijzelf?

De eigenaar, dus jij of de verhuurder, is verantwoordelijk voor de complete binneninstallatie (exclusief de afleverset) achter de leidingen 3 en 4 en afsluiters 5 en 6 (zie afbeelding afleverset en binneninstallatie met eigendomsgrens). Het is aan de eigenaar om ervoor te zorgen dat de radiatoren of vloerverwarming volgens de regels zijn aangelegd en goed werken. Dan kan ook het systeem van Ennatuurlijk goed functioneren. Als je bijvoorbeeld radiatoren wilt vervangen, is een erkend installateur geen overbodige luxe. Jouw binneninstallatie moet namelijk voldoen aan een aantal eisen. Welke dat zijn kan je lezen in onze algemene aansluitvoorwaarden die je samen met het contract ontving.

Het is van belang dat er geen lekkages zijn en dat het water dat van het distributienet wordt gehaald, alleen dient voor het vullen van de binneninstallatie. Als er lekkages zijn aan de afleverset, dan is het belangrijk dat je die bij Ennatuurlijk meldt. Wij kunnen deze zelf namelijk niet detecteren en zijn voor informatie hierover van jou afhankelijk. Zo zorgen we samen voor dat jouw installatie én die van Ennatuurlijk goed blijven werken.

Tekst

Vragen?

Wij helpen je graag. Neem daarvoor contact op met onze klantenservice.

Neem contact op

 

Media