In Breda wordt er al een tijdje gewerkt aan de Warmtesingel. Inmiddels is er aan de Nijverheidssingel gestart met fase 3 van dit project. Stap voor stap gaat Breda steeds minder aardgas gebruiken. Om je een indruk te geven in hoe het er nu voorstaat en wat je nog kunt verwachten, nemen wij je mee in de werkzaamheden rondom de Warmtesingel in Breda. 

Tekst

Breda stap voor stap over op minder gebruik van aardgas 

Breda is stap voor stap op weg om minder aardgas te gebruiken. Dit is natuurlijk niet in 1-2-3 gedaan, dit begint eerst met de uitbreiding van de Warmtesingel. Aan de Westkant van Breda wordt er hard aan gewerkt om dit te realiseren. Er zijn nu al zo’n 20.000 woningen en 100 bedrijven in Breda die aangesloten zijn op het warmtenet van Ennatuurlijk. Hartstikke mooi, want zo zijn er steeds meer woningen en bedrijven die stap voor stap van het aardgas gaan, want een Warmtesingel is een duurzamer alternatief om te verwarmen.

Om de uitbreiding voor elkaar te krijgen, is het noodzakelijk dat er in een jaar tijd zo nu en dan straten opengebroken worden om het warmtenet aan te leggen. Dit allemaal voor een duurzamere warmte!  

Tekst

Halverwege 2023 aangesloten op de Warmtesingel 

Inmiddels zijn de werkzaamheden rondom de Warmtesingel al gestart aan de Nijverheidssingel. Maar niet alleen hier zijn ze volop bezig met het realiseren van de Warmtesingel in Breda. Ook via de Sluissingel en Chassésingel wordt de Warmtesingel uitgebreid en maakt dit het mogelijk om zo in de wijken Tuinzigt, Schorsmolen, Fellenoord, Haagpoort, Boeimeer, Chassé en Zandberg een duurzamere warmte aan te bieden. De Warmtesingel is een groot project, dat halverwege 2023 afgerond is. Niet alleen de eerdergenoemde wijken zullen dan aan de Warmtesingel aangesloten worden, ook het Zwembad Sonsbeeck en het nieuwbouwproject The Marker krijgen als eerste een aansluiting aan de Warmtesingel. Hoe mooi is dat? 
 

Tekst

Bekijk de serie: Doorpakkers

In deze aflevering van onze serie Doorpakkers vertellen we je meer over de Warmtesingel. 

Tekst

Blijf op de hoogte via de Bouwapp 

Ben jij benieuwd of jij ook te maken krijgt met werkzaamheden rondom de Warmtesingel in Breda? Blijf dan op de hoogte door onze website te raadplegen of download de Bouwapp.  
Zoek in de app naar Warmtesingel Breda fase 3 en hier vind je vervolgens alle informatie!  

Klik hier om naar de Bouwapp te gaan of scan de QR-code hieronder om de app te downloaden.

Tekst

Meer informatie? 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van het warmtenet in Breda?  

Bekijk de brochure

Lees hier meer informatie

Doe de postcodecheck

Meer weten over warmte-oplossingen?

Sjors of een van zijn collega's helpen je graag verder.