Tekst

Op het voormalige Philips-terrein in Eindhoven wordt de vierde en laatste fase van Strijp-S gebouwd. Daar wordt gewerkt aan de stad van de toekomst. Voor verwarming en verkoeling zitten Park Strijp Energy (VolkerWessels & gemeente Eindhoven) en Ennatuurlijk samen aan de tekentafel voor een duurzame toekomstbestendige gebiedsoplossing.

Aan de Glaslaan/Kastanjelaan moeten in 2030 zo’n 1.400 woningen in alle soorten en maten gerealiseerd zijn. Meer dan de helft van de bestaande oude Philipsgebouwen in het gebied blijft bewaard. Barry Storm en zijn collega Conrad Winkelmolen zijn verantwoordelijk voor het onderdeel Park Strijp Energy (PSE) van de gebiedsontwikkeling.

Tekst

Barry: “Kenmerkend voor onze aanpak is dat we altijd kijken hoe we door combinatie van beproefde technologie een vernieuwend concept kunnen ontwikkelen. Dat past ook bij een technische en creatieve hotspot als Strijp-S. Voor deze laatste fase zoeken we bijvoorbeeld geen oplossing voor warmte en koude per gebouw, maar voor het hele gebied. Een smart gridoplossing waarbij we gebouwen willen laten samenwerken voor onderlinge warmte- en koude-uitwisseling of door gebruik van slimme materialen in de bouw.”

Media
Tekst

Unieke samenwering Park Strijp Energy en Ennatuurlijk 

Conrad: “De expertise van Ennatuurlijk is bij de ontwikkeling onmisbaar. Ennatuurlijk denkt mee in de strategie en deelt kennis om tot een stateof-the-art totaaloplossing te komen waarbij we zo slim mogelijk met energie omgaan en warmte en koude hergebruiken. En waarbij we het liefst een toekomstbestendig concept ontwikkelen, dat ook nog eens flexibel is naar de toekomst en we ook op andere plekken kunnen gebruiken. De engineers van Ennatuurlijk hebben de technische kennis en creativiteit, wij kunnen vanuit ons perspectief met ze sparren, en Barry werkt samen met key accountmanager Mireille Jongen aan de businesscase. Al zoekende en doende krijgt het concept steeds meer vorm. Dat we op deze manier de warmte- en  koudevoorziening binnen de gebiedsontwikkeling kunnen aanvliegen, is uniek.”

Meer over warmte en koude in Eindhoven

Tekst

Meer lezen? Download ons magazine

Dit artikel is onderdeel van de derde editie van ons magazine Doorpakken. Wil je meer lezen over warmte, de warmtetransitie en lokale energie? 

Download ons magazine

Media
Magazine Doorpakkers