Tekst

In Sittard is woningcorporatie ZOwonen één van de eerste klanten van Het Groene Net. Nieuwbouwprojecten kregen bij de bouw al een aansluiting en ook de eerste bestaande wijken schakelden over van aardgas naar lokale warmte. 

Tekst

Bestuurder Janine Godderij: “Bij nieuwbouw heeft een warmteaansluiting een duidelijke meerwaarde: het kost ongeveer net zoveel als een cv-ketel en de woning is meteen klaar voor de toekomst. Met het aansluiten van ons vastgoed op het warmtenet helpen we bovendien mee aan de verdere groei van Het Groene Net in de stad. Waar mogelijk krijgen onze woningen daarom verwarming en warm water van Het Groene Net.”

Media
Tekst

Beste optie voor huurders

Bij het verduurzamen van bestaande woningen kiest ZOwonen vooralsnog bij voorkeur voor de zogenaamde no-regret-maatregelen. “Dus isolatie en  zonnepanelen. Als woningcorporatie gaan we voor zekerheid en willen we het beste voor onze huurders. Aansluiten op het warmtenet kan lastig zijn omdat bewoners soms nog een vast meerjarig gascontract hebben.” Voor het aardgasvrij maken van enkele collectief verwarmde wooncomplexen in het Noorden van de stad liggen al wel samenwerkingsovereenkomsten met Het Groene Net klaar. “Hier wordt het warmtenet uitgebreid, waardoor we de  gasgestookte cv-ketels in deze gebouwen kunnen vervangen.” 

Tekst

Meer lezen? Download ons magazine

Dit artikel is onderdeel van de derde editie van ons magazine Doorpakken. Wil je meer lezen over warmte, de warmtetransitie en lokale energie? 

Download ons magazine

Media
Magazine Doorpakkers