Tekst

Sinds maart verwarmen de bewoners van de 210 appartementen in zorgcomplex Ariënsstaete in Enschede hun woning met duurzamere warmte van Ennatuurlijk. Deze vestiging van Liberein is nu aardgasvrij. De overstap werd mogelijk gemaakt dankzij een nauwe samenwerking tussen zorginstelling Liberein, vastgoedeigenaar Ons Huis, de bewoners en Ennatuurlijk.

Tekst

Yolanda Winkelhorst van Ons Huis: “Woningcorporaties hebben een aanjagersrol binnen de energietransitie. Bij renovatie- en verduurzamingsprojecten maken we ons vastgoed daarom direct aardgasvrij, als dat mogelijk is. Wij kiezen daarbij voor alternatieven die degelijk en betaalbaar zijn, zoals collectieve warmte. Bij meerdere projecten werken we al samen met Ennatuurlijk. Bij Ariënsstaete hadden we een leuk  voordeel. Ennatuurlijk had een nieuwe transportleiding gepland die precies langs het zorgcomplex zou lopen. Onze aansluiting kon in de bouwplanning worden meegenomen. Dat scheelde in de kosten.”

Media
ariensstaete enschede
Tekst

Buitenkans

“Het was een buitenkans die we niet mochten laten liggen”, vertelt Martin Bijker, directeur Bedrijfsvoering bij Liberein. “We zijn druk bezig met het verduurzamen van onze zeven vestigingen. In Ariënsstaete hebben we nu een fl inke klapper gemaakt. Voor de overstap naar duurzamere warmte hadden we toestemming nodig van onze bewoners. Toen we konden garanderen dat de maandlasten en het comfort gelijk zouden blijven, was de
beslissing snel gemaakt. Voor verdere verduurzaming gaan we ons focussen op bewustwording van bewoners en medewerkers. Daar valt nog veel winst mee te behalen.”

 

Meer weten over het warmtenet in Enschede?

Klik hier

 

Tekst

Meer lezen? Download ons magazine

Dit artikel is onderdeel van de derde editie van ons magazine Doorpakken. Wil je meer lezen over warmte, de warmtetransitie en lokale energie? 

Download ons magazine

Media
Magazine Doorpakkers