Tekst

Van collectieve lucht/water-warmtepomp tot warmtenet

Onze experts regelen het voor je, met plezier. We kennen alle mogelijkheden en uitdagingen van lokale energievoorziening. En zetten al die kennis en ervaring in om jouw project te begeleiden, van advies tot exploitatie. Met jouw persoonlijke adviseur nemen we je mee langs alle keuzes op weg naar het beste resultaat - met het beste rendement. .

Tekst

Collectieve lucht/water-warmtepomp

Bij een collectieve lucht-warmtepomp zijn verschillende appartementen aangesloten op één of meerdere warmtepompen. De warmte in de leidingen wordt door deze warmtepompen op de gewenste temperatuur verwarmd en naar de appartementen getransporteerd. Deze techniek kan al interessant zijn vanaf 50 woningen!

Tekst

Warmte-koudeopslag (WKO)

De basis van een warmte- en koudeopslagsysteem bestaat uit een aantal warme en koude grondwaterbronnen. Deze bronnen bevinden zich op een diepte van ongeveer 80 meter onder de grond. In de zomer pompt het systeem het water uit de koude bron op en geeft het water de koude af aan het gebouw. Vervolgens gaat dat water de warme bron in. In de winter werkt het systeem de andere kant op. Dan wordt het warme water opgepompt om zijn warmte af te geven, en wordt het weer naar de koude waterbron geleid. Het water uit de warme bron wordt met een warmtepomp opgewarmd tot 55 °C en eventueel met een ketel bijverwarmd, zodat ruimteverwarming en warm kraanwater in de woningen en bedrijven mogelijk zijn. 

Tekst

Warmtenet

Op veel plekken is warmte beschikbaar. Een warmtenet wordt verwarmd met warm water dat komt van een warmtebron in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan warmte uit de industrie of biomassa. Het warme water komt uiteindelijk via een afleverset binnen bij woningen en bedrijven en zorgt voor warmte (verwarming) en warm kraanwater om bijvoorbeeld te douchen of schoon te maken. Gebouwen die zijn aangesloten op een warmtenet hebben dus geen c.v. installatie meer en hebben geen gasaansluiting meer nodig. Via een warmtenet kunnen we  dus hele straten en wijken aardgasvrij maken. 

Bekijk hier al onze warmtebronnen en technieken

 

Tekst

Wij leveren maatwerk 

Wij bieden maatwerk energieconcepten met bewezen warmte- en koudetechnologie. Concepten die het beste passen bij jouw situatie. En die jou en de eindklant de meeste voordelen bieden. Nog comfortabeler, nog duurzamer, nog betaalbaarder, nog geruislozer en met de beste service.

Lees hier hoe wij dit stap voor stap aanpakken 

Media
Tekst

Voordelen van koude- en warmteconcepten van Ennatuurlijk

  • We denken met je mee en leveren maatwerk
  • Bewezen en betrouwbare energieconcepten
  • Voordeel door efficiënte samenwerking
  • De eindklanten houden we voor ogen in alles wat doen
Tekst

Al vanaf 50 woningen hebben wij een interessante oplossing

Nieuwe woningen bouwen kent vele uitdagingen in deze tijd. Kiezen voor een toekomstbestendig energieconcept voor je project is er daar één van. In dit blog vertelt Key Accountmanager Ijen Kiekebosch over de dilemma’s van projectontwikkelaars, hun zoektocht naar het beste energieconcept voor hun project en wat Ennatuurlijk daarin kan betekenen.

Lees verder

Media

Meer weten over warmte- en koude-oplossingen?

Ijen of een van zijn collega's helpen je graag verder.