Tekst

Wij bieden lokale en duurzamere oplossingen voor verwarming, warm water en verkoeling van je bedrijfspand, nieuwbouwproject of wijk. Van kleine collectieve oplossingen zoals warmte-koudeopslag (WKO) tot een aansluiting op een warmtenet in de buurt. Samen zetten we de opties op een rij en kijken we naar de beste oplossing voor jouw situatie. Een oplossing die betaalbaar en efficiënt is en waarmee je voldoet aan alle eisen van de toekomst. Wat kunnen we voor jou betekenen?

We laten je graag in feiten en cijfers zien waar we voor gaan en waar we voor staan.

Tekst

Missie van Ennatuurlijk

Sneller naar lokale en duurzame energie voor iedereen in Nederland.

Visie van Ennatuurlijk

De voorkeurspartner worden voor het leveren van duurzame warmte en koude.

Tekst

Op weg naar 100% CO2-neutraal

Op dit moment hebben we ruim 85.000 klanten. Het leeuwendeel krijgt warmte (of koude) van een van de 62 warmtenetten verdeeld over 40 dorpen en steden door heel Nederland. Soms is de warmte die zij ontvangen al heel duurzaam, soms nog niet. Ons doel is 100% CO2-neutrale levering van warmte en koude in 2040. Overal. Wij organiseren deze opgave met minimale impact voor onze klanten. Elk warmtenet maken we zo duurzaam en efficiënt mogelijk. Daarvoor werken we samen met kennispartners en met de slimste en meest creatieve ontwikkelaars in de branche, waarvan er overigens ook een flink stel bij ons werken.

Meer over onze duurzaamheid

Media
Duurzaamheid
Tekst

Kracht van lokale warmte en koude

Iedere oplossing, elke wijk en elke regio vragen een eigen specifieke aanpak. Daarom willen we onze lokale partners en hun omgeving beter leren kennen. Dat doen we door de juiste vragen te stellen en vooral door goed te luisteren. Deze lokale kennis combineren we met landelijke slagkracht. Wat we in Leeuwarden leren over aardwarmte (geothermie), kunnen we bijvoorbeeld ook op andere plekken toepassen. En met de ervaringen die we opdoen met verduurzaming van wijken in Tilburg, kunnen we meters maken in Eindhoven.

Samen verschil maken

Binnen Ennatuurlijk werken we met zo'n 275 collega’s aan lokale oplossingen die het verschil maken in de overgang naar duurzamere energie. Dat doen we voor de klant, maar onze eigen omgeving mag niet achterblijven. Daarom hebben
we een jaarlijks duurzaamheidsbudget, waarmee we de beste verduurzamingsplannen van collega’s kunnen omzetten in actie. En werden we in april 2022 partner van JINC om jongeren een betere start op de arbeidsmarkt te geven. Met alles wat we doen versnellen we de toegang tot duurzame en lokale energie voor iedereen in Nederland.

Tekst

Onze klanten

We leveren warmte en koude aan circa 85.000 consumenten en ruim 1.200 zakelijke klanten. Klanten van Ennatuurlijk zijn klaar voor de toekomst! Zij hoeven de overstap van gas naar een alternatief niet meer te maken. Voor onze klanten leveren wij betrouwbare en comfortabele warmte. 

Voor onze zakelijke partners zoals projectontwikkelaars, gemeentes, bedrijven en woningbouwcorporaties leveren wij duurzamere warmte- en koude-oplossingen!

Lees meer over ons zakelijk aanbod 

Media
zakelijk home
Media
Tekst

Onze zakelijke klantenservice 

Heb je een vraag of kom je ergens niet uit? Onze medewerkers van de zakelijke klantenservice helpen je graag. We zijn bereikbaar via verschillende kanalen.

Naar de contactpagina

Tekst

Magazine Doorpakken

Eens per jaar brengen we ons eigen magazine Doorpakken uit. Een magazine dat in het teken staat van warmte en waarin we je onder andere kunt lezen waar we mee bezig zijn en wat we doen om de duurzaamheid verder te verbeteren. Kortom, in het magazine lees je hoe Ennatuurlijk doorpakt in lokale energie. 
 

Bekijk het magazine 

Media