Tekst

Hoe je de beste keuze maakt voor een collectief warmte- en koudesysteem? Met een doortastende en volledige inventarisering stelden we twee maatwerkoplossingen voor. Zo kiest de Duinwachter voor zekerheid.

Samenvatting

Linker kolom
  • Hoogwaardig warmte- en koudesysteem met een goed rendement 
  • Geen onvoorziene kosten voor 30 jaar
  • Geen extra ruimte nodig voor installatie met behoud van origineel bouwplan
  • Slimme inkoppeling indirect lucht/water-warmtepompen t.b.v. hoge temperatuursprongen
  • Geluidsoverlast voor bewoners en omgeving blijft beperkt
  • Volledige begeleiding in de ontwerpfase, van tweedimensionaal tot BIM
Rechter kolom

Locatie: Zandvoort
Aantal: 103 appartementen
Oplossing: Collectieve lucht/waterwarmtepomp + aansluiting op warmtenet voor pieken

 

Tekst

De uitdaging

De Duinwachter is een uniek nieuwbouwproject met 103 appartementen op een steenworp afstand van het strand, het gezellige centrum van Zandvoort en het F1-circuit. Remco Lust (Regievoerder projectontwikkelaar SBB): “De wens ging uit naar een collectief warmte- en koudesysteem. Andere belangen waren: voldoen aan BENG, betaalbaarheid voor de bewoners, onderhoudsvriendelijk voor lange termijn en ruimtebesparing.” Om te voldoen aan alle wensen is de samenwerking tussen projectontwikkelaar SBB, het adviesbureau en de bewoners essentieel.

Tekst

Maatwerkoplossing van Ennatuurlijk


Een uitgebreid wensenpakket vraagt om maatwerk. Ijen Kiekebosch (Key Accountmanager Ennatuurlijk): “Precies waar wij goed in zijn. We inventariseerden alle mogelijkheden en toetsten deze aan de haalbaarheid. Met onze lucht naar water machines halen we temperatuursprongen van 0°C tot 65°C.” De onderhoudsfilosofie van Ennatuurlijk zorgt voor een lange exploitatieperiode waardoor onvoorziene kosten uitblijven, en het hoog industriële karakter van de techniek zorgt voor een goed rendement en geen inlevering van ruimte. Ijen: “Alle parkeerplekken bleven bespaard.”

Media
Tekst

Zekerheid en service

Naast een goede investering is onze oplossing een zekerheid voor de toekomst. Ons warmtenet dat in de buurt ligt zorgt dat piekbelastingen worden opgevangen. Ijen: “Bij Ennatuurlijk staat de eindklant centraal. We staan voor duurzaamheid en dus voor lange termijn. En dan wil je te allen tijde zorgen dat bewoners betaalbaar van koude en warmte kunnen blijven genieten. Onze goede klantenservice doet de rest.

Tekst

De match!

Remco: “Voor SBB en de voortgang van het project is het noodzakelijk dat Ennatuurlijk naadloos aansluit op ons proces. De inzet en flexibele houding van Ennatuurlijk zorgen daar uitstekend voor.” Ijen: “Door samen met SBB en hun adviseur intensief alle mogelijkheden te onderzoeken zijn we tot het beste eindresultaat gekomen.” Onze ervaring en kennis van hoogwaardige techniek is daarbij onmisbaar. Zo maken we op detailniveau het verschil. Remco: “Tijdens het proces ontdekten we samen wat het beste werkt.”

Media

Meer weten over warmte- en koude-oplossingen?

Ijen of een van zijn collega's helpen je graag verder.