Tekst

Wil je de verwarming en verkoeling van je onderneming verduurzamen, zodat je voldoet aan de eisen van de toekomst? Doe het samen met Ennatuurlijk! Of het nu gaat om een brandweer­kazerne of een bowlingbaan. Wij bekijken samen de mogelijkheden en leggen je passende en betaalbare alternatieven voor. Ligt er een warmtenet in de buurt, dan kan collectieve verwarming en verkoeling met energie uit lokale bronnen een perfecte oplossing zijn. Wij nemen je alle zorg uit handen: van ontwerp tot installatie en onderhoud. Schakel ons in en profiteer van onze expertise.

Tekst

Ben je klant van Ennatuurlijk

Wij helpen je graag.

Alle informatie voor klanten

Media
Brandweer Breda
Media
Warmtesingel Breda Warmtenet
Tekst

Ontdek waar wij warmte leveren

Ennatuurlijk heeft op verschillende plekken in Nederland warmtenetten. En we werken hard aan het uitbreiden van onze bestaande warmtenetten en het realiseren van nieuwe netten. Kijk vooral even op de kaart of er een warmtenet van Ennatuurlijk bij u in de buurt ligt. 

Bekijk waar wij warmte leveren

Tekst

Jouw pand verduurzamen

Wist je dat je met een aansluiting op het warmtenet heel eenvoudig en snel jouw pand verduurzaamt? Er is namelijk geen aardgas meer nodig. Ennatuurlijk denkt graag mee over de mogelijkheden. Als eerste bekijken we hoe we ervoor kunnen zorgen dat je zo weinig mogelijk warmte nodig heeft. Eerst besparen, dan verduurzamen. Dat vinden wij logisch. En dat kan vaak al met relatief eenvoudige oplossingen. Denk aan een zuinige instelling van jouw warmte-installatie en isolatie van het pand. Hoe eerder we in het traject betrokken worden, hoe meer we voor je kunnen betekenen.

Meer informatie

Media
Tekst

Voordelen van warmte voor bedrijven

Met warmte van Ennatuurlijk boek je met één duurzamere, relatief eenvoudig te realiseren oplossing meerdere interessante bedrijfsresultaten. De praktische voordelen spreken voor zich: technische installaties nemen minder ruimte in beslag, het is veiliger doordat er geen gasinstallatie nodig is, je hoeft je niet met onderhoud bezig te houden en er is geen risico op onverwachte onderhoudskosten of herinvesteringen. Bovendien is jouw bedrijf toekomstproof.

Meer informatie

Tekst

Het warmte-etiket

Wij geven je graag inzicht in de duurzaamheid van onze warmtenetten. Op het warmte-etiket kan je in één oogopslag zien welke warmtebronnen Ennatuurlijk gebruikt en hoe duurzaam het betreffende warmtenet is. Klanten, woningcorporaties en gemeenten willen weten waar hun warmte vandaan komt. Is het warmte van de industrie of warmte uit de aarde? En wat is de CO2-besparing ten opzichte van verwarmen met een cv-ketel op aardgas? 

Bekijk onze warmte-etiketten

Media
Tekst

Binneninstallatie optimaliseren 

Als warmteleverancier vinden wij het belangrijk om klanten te informeren over het optimaliseren en verduurzamen van het warmtenet. Dit vraagt partijen namelijk om samen te werken. Wij zijn druk bezig met de verduurzaming van onze bronnen en we werken aan een nieuwe generatie warmtenet. Alle gebruikers hebben invloed op het verder optimaliseren en verduurzamen van het warmtenet. Dit komt met name door de uitkoeling van de verwarmingsinstallatie en daarmee de retourtemperatuur. Dat is de temperatuur van het warme water dat na verwarmen van gebouwen terugkomt naar onze bron. Een lage retourtemperatuur is essentieel voor het optimaliseren van de efficiëntie van het warmtenet.

Meer informatie

Meer weten over warmte-oplossingen?

Sjors of een van zijn collega's helpen je graag verder.