Subsidies voor aansluiting op een warmtenet

Tekst

Voor verduurzaming bestaan diverse subsidieregelingen. Ennatuurlijk bespreekt graag voor welke subsidies voor verduurzaming met warmte of koude uw bedrijfspand in aanmerking komt. Een advies van Ennatuurlijk is duidelijk, laagdrempelig en transparant. U mag dan ook rekenen op een heldere vertaling van de subsidieomschrijving vanuit de overheid naar uw plannen. Samen nemen we alle mogelijkheden door en bespreken we alle belangrijke zaken. Zo weet u zeker dat u niets mist.

Tekst

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)

Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunnen woningeigenaren subsidie aanvragen voor o.a. isolatiemaatregelen of een aansluiting op een warmtenet. De subsidieregeling is bedoeld voor zowel particuliere woningeigenaren, zakelijke gebruikers en VvE’s als tegemoetkoming voor de aansluitkosten. In totaal trekt het kabinet in 2021 €164 miljoen uit voor de ISDE, waarvan € 124 miljoen is gereserveerd voor isolatiemaatregelen en warmtenetaansluitingen.

Kijk hier of u in aanmerking komt voor de ISDE

Tekst

Energie-investeringsaftrek (EIA) voor ondernemers

Wij ontwikkelen en beheren warmte- en koudenetten verspreid over het hele land. We moeten soms flink puzzelen om investeringen hierin rendabel te maken. De Energie-investeringsaftrek (EIA) kan hierbij het verschil maken met een fiscaal voordeel van soms wel 10%. De Energie-investeringsaftrek helpt om positief te besluiten over investeren in warmtenetprojecten.

Onze collegas Frank Soons zegt in een interview: "Enkele jaren geleden ontdekten we deze fiscale regeling van RVO. Hiermee kunnen we voor diverse projecten een netto voordeel van ongeveer 10% krijgen. Dat kan in sommige gevallen de doorslag geven, zeker bij grote infrastructurele projecten."

Lees het hele interview 

Investeert u als bedrijf in CO2-reductie, energiezuinige technieken en duurzame energie? Maak dan gebruik van de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). Voor uw investering kunt u dan 45,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Voor 2021 is er een budget van € 149 miljoen.

Meer over EIA

Meer weten?

Accountmanager Jeroen of een van zijn collega’s helpt je graag verder.

 

085-2734559
zakelijke-klantenservice@ennatuurlijk.nl

Wat vind jij van Subsidies voor aansluiting op een warmtenet

Wat vind jij van Subsidies voor aansluiting op een warmtenet

Bedankt voor het geven van jouw waardering!
Deze staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door een van onze website beheerders.
Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.

Sluit dit venster

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • 6x per jaar sturen wij onze nieuwsbrief naar je
  • 1x per jaar ontvang je ons gratis magazine
  • Ruim 1900 zakelijke connecties gingen je voor