Uw bedrijf koelen

Tekst

EnnatuurlijkWist u dat Ennatuurlijk uw bedrijf op een duurzamere manier kan verwarmen én koelen? Dat kan op meerdere manieren. Met een warmte-koudeopslag (WKO) bijvoorbeeld. Of denk aan absorptiekoeling.
 

Warmte-koudeopslag (WKO)

De basis van een warmte- en koudeopslagsysteem bestaat uit een aantal warme en koude grondwaterbronnen. Deze bronnen bevinden zich op een diepte van ongeveer 80 meter onder de grond. Het grondwater wordt hier aan de boven- en onderkant begrensd door een laag klei. Ideale omstandigheden om koude en warmte vast te houden. 

Hoe werkt het?

In de zomer pompt het systeem het water uit de koude bron op en geeft het water de koude af aan het gebouw. Vervolgens gaat dat water de warme bron in. In de winter werkt het systeem de andere kant op. Dan wordt het warme water opgepompt om zijn warmte af te geven, en wordt het weer naar de koude waterbron geleid. Het water uit de warme bron wordt met een warmtepomp opgewarmd tot 55 °C en eventueel met een ketel bijverwarmd, zodat ruimteverwarming en warm kraanwater in de woningen en bedrijven mogelijk zijn. Onder meer het hoofdkantoor van Ricoh in 's-Hertogenbosch maakt gebruik van WKO.

Techniek WKO


Meer informatie

Welke techniek het best bij uw bedrijf past, is afhankelijk van verschillende factoren zoals de nabijheid van een warmtenet of de aanwezigheid van industriële restwarmte binnen uw bedrijf, het financiële plaatje en de hoeveelheid koude die u nodig heeft. Allemaal zaken die duidelijk worden tijdens een gesprek met een van onze salesmanagers. U mag uw vraag over koude dan ook altijd bij ons neerleggen.

Bel me terug

Meer weten over warmte én koude?

Salesmanager Bas of een van zijn collega’s kan u alles vertellen over het verduurzamen van uw pand.

 

085-2734559
zakelijke-klantenservice@ennatuurlijk.nl