Tekst

Een warmtenet in jouw gemeente

U weet het als geen ander: het is tijd geworden om van beleid over ambitieuze CO2-doelstellingen naar een concrete oplossing te gaan. Duurzamere warmte biedt interessante mogelijkheden mét enorme slagkracht. Biedt uw gemeente de ideale omgeving voor de aanleg van een warmtenet? Dat is eenvoudig na te gaan aan de hand van drie voorwaarden. Is er een bron van restwarmte in de buurt, zoals een datacenter, industrieel productiebedrijf of waterzuiveringsinstallatie? Is de bebouwingsgraad relatief hoog? En heeft u het lef om vooruitstrevend te zijn? Dan is een verkennend gesprek met Ennatuurlijk de eerste stap naar een voorbeeldfunctie binnen Nederland.

Ervaren in pioniersrol

U weet het misschien al: maar liefst 60 procent van het energieverbruik gaat naar warmte. De aansluiting van een woning bespaart circa 2250 kilo op de CO2-uitstoot in vergelijking met een traditionele cv-ketel op aardgas. Een warmtenet is dus heel interessant voor gemeentes. Ennatuurlijk heeft brede ervaring met technieken én waterdichte adviezen voor projecten zoals het verduurzamen van de binnenstad. Daarbij bekijken we ook hoe u de investering aanzienlijk kunt verlagen en houden we rekening met de Warmtewet en Omgevingswet. Maar we weten ook hoe we met doordachte, laagdrempelige communicatie draagvlak creëren voor het warmtenet bij bewoners. Bovendien zijn we snelle investeerders. Want net als u zijn wij heel ondernemend.

Geen restwarmtebron of hoge bebouwingsgraad?

Een hoge bebouwingsdichtheid en een bron van restwarmte: deze twee voorwaarden maken een warmtenet een interessante optie. Beschikt uw gemeente niet over een of beide zaken? Misschien biedt geothermie mogelijkheden!