Tekst

Elk pand en elk project vraagt om maatwerk. Graag denken we met je mee over de oplossingen die het beste bij jouw situatie passen. We kijken daarbij breder dan ons eigen portfolio en zetten de voors en tegens van elke optie op een rij. Aan de hand van dit totaalplaatje kun je een afgewogen beslissing maken. Kies je voor een concept van Ennatuurlijk, dan kunnen wij het hele traject van ontwerp tot exploitatie uit handen nemen. Zo kun je je concentreren op andere prioriteiten die jouw aandacht vereisen.

Duurzamere koude-oplossingen in de woningbouw

Als projectontwikkelaar heb je bij bouwprojecten veel beslissingen te maken. Hoe regel je bijvoorbeeld de energievoorziening? En hoe zorg je dat jouw project aan de steeds strengere energieprestatie-eisen voldoet? Die vragen zijn steeds lastiger te beantwoorden. Want tegenwoordig gaan die eisen niet alleen over duurzaamheid, maar ook over maatregelen die oververhitting in de zomer tegengaan. Wat is een goede en duurzame oplossing voor jouw project? Als er een warmtenet van Ennatuurlijk in de buurt ligt, dan kan een combinatie van collectieve warmte en koude heel gunstig uitpakken. We kijken graag mee wat voor jou de beste optie is.

Tekst

BENG en TOjuli

Sinds 1 januari 2021 moeten nieuwe woningen niet alleen aan de strenge eisen voor bijna energieneutrale gebouwen (BENG) voldoen, maar ook aan de nieuwe TOjuli-eis. Deze norm moet de kans verkleinen dat een woning oververhit raakt. Dat kan met passieve oplossingen, zoals zonwering of een bouwkundige aanpassingen als kleinere ramen. Maar ook met actieve koeling, zoals airconditioning of duurzame bodemkoeling. We kunnen ons voorstellen dat je veel vragen hebt. Wat is de juiste oplossing voor jouw project? Wat is de impact daarvan op jouw ontwerp? En welke investering hoort daarbij?

Media
Ennatuurlijk Breda
Tekst

Speelveld in kaart

Bij de juiste keuze voor een koude-oplossing spelen vele factoren een rol. Een gezonde balans tussen duurzaamheid, kwaliteit en kosten (TCO) staat voorop. Daarnaast kijken we naar het ruimtebeslag van de oplossing in de woning en naar de mogelijkheden voor uitbreiding in het gebied. Ook hebben we oog voor de behoefte van de gebruiker en de klanttevredenheid.

Kies voor zekerheid en gemak

Kies je voor een koude-oplossing van Ennatuurlijk, dan kies je voor zekerheid en gemak. We gebruiken robuuste technieken, die zich de afgelopen decennia hebben bewezen, net als Ennatuurlijk. Wij bieden kwaliteit en een systeem dat doet wat het moet doen. Niet alleen bij oplevering, maar ook op termijn. Wil je de exploitatie uit handen geven, dan hebben wij daar als warmte- en koudeleverancier ruime ervaring mee. Ook voor eventuele storingen en onderhoud beschikken we over een gedegen proces. Onze partners zijn zorgvuldig geselecteerd op vakkundigheid, betrouwbaarheid en ervaring. Zo investeren wij in een netwerk waar je op kunt bouwen.

Media
Ennatuurlijk denkt met je mee
Tekst

Wij denken graag met je mee

Waar moet je beginnen als je start met de ontwikkeling van een gebouw? Welke keuzes moet je maken? En hoe zorg je ervoor dat je de beste keuze maakt voor een betaalbare energieoplossing? Ennatuurlijk kan je helpen. Om je van het beste advies te voorzien gaan wij graag met je om tafel. Liefst al in een zo vroeg mogelijk stadium. We hebben inzicht in meerdere technische oplossingen en maken de beste match tussen jouw behoefte en wat het beste past in de omgeving en het pand. Met ons weet je zeker dat je een goede keuze maakt voor de lange termijn. 

Tekst

Samen sparren?

Welke techniek het best bij jouw pand past, is afhankelijk van verschillende factoren zoals de nabijheid van een warmtenet of de aanwezigheid van industriële restwarmte binnen jouw pand, het financiële plaatje en de hoeveelheid koude die er nodig is. Allemaal zaken die duidelijk worden tijdens een gesprek met een van onze collega's. Je kunt jouw vraag over koude dan ook altijd bij ons neerleggen. Vul het bel-me-terug formulier in en we nemen binnenkort contact met je op.

Bel me terug