Uw pand of project koelen

Tekst

Koude van EnnatuurlijkDe zomers worden steeds warmer. De vraag naar een structurele en duurzamere oplossing voor koude en koeling van bedrijfspanden en woningbouw groeit. Het liefst een oplossing die degelijk en betaalbaar is, goed aansluit bij de wensen van u, als projectontwikkelaar, eigenaar of beheerder, en waar u nauwelijks omkijken naar heeft.

Elk pand en elk project vraagt om maatwerk. Graag denken we met u mee over de oplossingen die het beste bij uw situatie passen. We kijken daarbij breder dan ons eigen portfolio en zetten de voors en tegens van elke optie op een rij. Aan de hand van dit totaalplaatje kunt u een afgewogen beslissing maken. Kiest u voor een concept van Ennatuurlijk, dan kunnen wij het hele traject van ontwerp tot exploitatie uit handen nemen. Zo kunt u zich concentreren op andere prioriteiten die uw aandacht vereisen.

Duurzamere koude-oplossingen in de woningbouw

Als projectontwikkelaar heeft u bij bouwprojecten veel beslissingen te maken. Hoe regelt u bijvoorbeeld de energievoorziening? En hoe zorgt u dat uw project aan de steeds strengere energieprestatie-eisen voldoet? Die vragen zijn steeds lastiger te beantwoorden. Want tegenwoordig gaan die eisen niet alleen over duurzaamheid, maar ook over maatregelen die oververhitting in de zomer tegengaan. Wat is een goede en duurzame oplossing voor uw project? Als er een warmtenet van Ennatuurlijk in de buurt ligt, dan kan een combinatie van collectieve warmte en koude heel gunstig uitpakken. We kijken graag mee wat voor u de beste optie is.

BENG en TOjuli

Sinds 1 januari 2021 moeten nieuwe woningen niet alleen aan de strenge eisen voor bijna energieneutrale gebouwen (BENG) voldoen, maar ook aan de nieuwe TOjuli-eis. Deze norm moet de kans verkleinen dat een woning oververhit raakt. Dat kan met passieve oplossingen, zoals zonwering of een bouwkundige aanpassingen als kleinere ramen. Maar ook met actieve koeling, zoals airconditioning of duurzame bodemkoeling. We kunnen ons voorstellen dat u veel vragen heeft. Wat is de juiste oplossing voor uw project? Wat is de impact daarvan op uw ontwerp? En welke investering hoort daarbij?

Speelveld in kaart

Bij de juiste keuze voor een koude-oplossing spelen vele factoren een rol. Een gezonde balans tussen duurzaamheid, kwaliteit en kosten (TCO) staat voorop. Daarnaast kijken we naar het ruimtebeslag van de oplossing in de woning en naar de mogelijkheden voor uitbreiding in het gebied. Ook hebben we oog voor de behoefte van de gebruiker en de klanttevredenheid onder meer door de mogelijke geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken.

Kies voor zekerheid en gemak

Kiest u voor een koude-oplossing van Ennatuurlijk, dan kiest u voor zekerheid en gemak. We gebruiken robuuste technieken, die zich de afgelopen decennia hebben bewezen, net als Ennatuurlijk. Wij bieden kwaliteit en een systeem dat doet wat het moet doen. Niet alleen bij oplevering, maar ook op termijn. Wilt u de exploitatie uit handen geven, dan hebben wij daar als warmte- en koudeleverancier ruime ervaring mee. Ook voor eventuele storingen en onderhoud beschikken we over een gedegen proces. Onze partners zijn zorgvuldig geselecteerd op vakkundigheid, betrouwbaarheid en ervaring. Zo investeren wij in een netwerk waar u op kunt bouwen.

Wij denken graag met u mee

Koude van EnnatuurlijkWaar moet u beginnen als u start met de ontwikkeling van een gebouw? Welke keuzes moet u maken? En hoe zorgt u ervoor dat u de beste keuze maakt voor een betaalbare energieoplossing? Ennatuurlijk kan u helpen. Om u van het beste advies te voorzien gaan wij graag met u om tafel. Liefst al in een zo vroeg mogelijk stadium. We hebben inzicht in meerdere technische oplossingen en maken de beste match tussen uw behoefte en wat het beste past in de omgeving en het pand. Met ons weet u zeker dat u een goede keuze maakt voor de lange termijn. 

Samen sparren?

Welke techniek het best bij uw pand past, is afhankelijk van verschillende factoren zoals de nabijheid van een warmtenet of de aanwezigheid van industriële restwarmte binnen uw pand, het financiële plaatje en de hoeveelheid koude die er nodig is. Allemaal zaken die duidelijk worden tijdens een gesprek met een van onze collega's. U kunt uw vraag over koude dan ook altijd bij ons neerleggen. Vul het bel-me-terug formulier in en we nemen binnenkort contact met u op.

Bel me terug

Meer weten over warmte én koude?

Salesmanager Bas of een van zijn collega’s kan u alles vertellen over het verduurzamen van uw pand.

 

085-2734559
zakelijke-klantenservice@ennatuurlijk.nl