Over Ennatuurlijk

Tekst

Welkom bij ennatuurlijk

Tekst

Wij zijn Ennatuurlijk. Doorpakkers in lokale energie

Wij helpen met het verduurzamen van Nederland. Met energie uit de buurt, voor de buurt. Comfortabel, betaalbaar én vertrouwd. We werken dagelijks samen met gemeentes, woningcorporaties, bedrijven, bewoners en bouwers om onze bestaande warmtenetten te verduurzamen. Ook leggen we gezamenlijk nieuwe netten aan voor het lokaal verkoelen en verwarmen van huizen, bedrijven en scholen. Dat doen we door wijken en buurten te koppelen aan lokale bronnen. Van aardwarmte tot warmte uit de industrie. Iedere oplossing vraagt om een specifieke lokale aanpak. Graag nemen we je daarom bij de hand. Delen we onze kennis, kunde en ervaringen. En willen we jou en je omgeving beter leren kennen. Dat doen we door de juiste vragen te stellen en vooral door heel goed te luisteren. Zodat we precies begrijpen wat er nodig is. Alleen zo zorgen we voor meer dan tevreden opdrachtgevers en bewoners. En versnellen we de toegang tot duurzame en lokale energie voor iedereen in Nederland. Wat kunnen we voor jou betekenen?

Tekst

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder.

Bekijk hier onze contactgegevens

Tekst

Missie van Ennatuurlijk

Sneller naar lokale en duurzame energie voor iedereen in Nederland.

Visie van Ennatuurlijk

Onze klanten zijn fan van Ennatuurlijk; van onze producten, onze aanpak en onze medewerkers.

Media
Tekst

Zomers en ’s winters comfortabel

Voor nieuwe wooncomplexen en grote bedrijfspanden bieden we ook krachtige standalone oplossingen. Daarmee wekken we de benodigde warmte en koude decentraal, dus ter plekke, op. Bijvoorbeeld met een warmtekoude-opslag (WKO), eventueel in combinatie met warmte uit oppervlaktewater (aquathermie). Zo combineren we de levering van duurzamere warmte met duurzamere koude en zorgen we dat het binnenklimaat ’s winters
en zomers altijd aangenaam is.

Op weg naar 100% CO2-neutraal

Op dit moment hebben we ruim 85.000 klanten. Het leeuwendeel krijgt warmte (of koude) van een van de 62 warmtenetten verdeeld over 40 dorpen en steden door heel Nederland. Soms is de warmte die zij ontvangen al heel duurzaam, soms nog niet. Ons doel is 100% CO2-neutrale levering van warmte en koude in 2040. Overal. Wij organiseren deze opgave met minimale impact voor onze klanten. Elk warmtenet maken we zo duurzaam en efficiënt mogelijk. Daarvoor werken we samen met kennispartners en met de slimste en meest creatieve ontwikkelaars in de branche, waarvan er overigens ook een flink stel bij ons werken.

Kracht van lokale warmte en koude

Iedere oplossing, elke wijk en elke regio vragen een eigen specifieke aanpak. Daarom willen we onze lokale partners en hun omgeving beter leren kennen. Dat doen we door de juiste vragen te stellen en vooral door goed te luisteren. Deze lokale kennis combineren we met landelijke slagkracht. Wat we in Leeuwarden leren over aardwarmte (geothermie), kunnen we bijvoorbeeld ook op andere plekken toepassen. En met de ervaringen die we opdoen met verduurzaming van wijken in Tilburg, kunnen we meters maken in Eindhoven.

Samen verschil maken

Binnen Ennatuurlijk werken we met ongeveer 200 collega’s aan lokale oplossingen die het verschil maken in de overgang naar duurzamere energie. Dat doen we voor de klant, maar onze eigen omgeving mag niet achterblijven. Daarom hebben
we een jaarlijks duurzaamheidsbudget, waarmee we de beste verduurzamingsplannen van collega’s kunnen omzetten in actie. En werden we in april 2022 partner van JINC om jongeren een betere start op de arbeidsmarkt te geven. Met alles wat we doen versnellen we de toegang tot duurzame en lokale energie voor iedereen in Nederland.

Klanten en partners van Ennatuurlijk

Tekst

We leveren warmte en koude aan circa 85.000 consumenten en ruim 1.200 zakelijke klanten. Klanten van Ennatuurlijk zijn klaar voor de toekomst! Zij hoeven de overstap van gas naar een alternatief niet meer te maken. Voor onze klanten leveren wij betrouwbare en comfortabele warmte. 

Voor onze zakelijke partners zoals gemeentes en woningbouwcorporaties leveren wij duurzamere warmteoplossingen! U mag met Ennatuurlijk rekenen op een partner die net zo ondernemend is als u. 

Ennatuurlijk in cijfers

We laten je graag in feiten en cijfers zien waar we voor gaan en waar we voor staan.

Media
Klanten van Ennatuurlijk - koken
Gebouwen

Ons hoofdkantoor staat in Eindhoven. Ook hebben we nog een vestiging in Steenwijk. 

werken bij enn

Met zo'n 200 medewerkers zetten wij ons dagelijks in om Nederland te verduurzamen. 

klanten

Wij leveren warmte en soms ook koude aan ruim 85.000 klanten verspreid over heel Nederland. 

Huis Ennatuurlijk

Onze warmtenetten leveren jaarlijks ruim 5.300.000 GJ warmte. 

Linker kolom

Meer feiten en cijfers zien?

We zetten ze graag voor je op een rijtje.

Alle feiten en cijfers

Rechter kolom

Locaties warmtenetten

Ennatuurlijk heeft in 40 gemeentes in Nederland warmtenetten. We werken hard aan het uitbreiden en verduurzamen van onze bestaande warmtenetten en het realiseren van nieuwe netten. We praten niet alleen over duurzaamheid, wij werken eraan. Zo maken we Nederland klaar voor een duurzame toekomst. Bekijk of er een warmtenet van Ennatuurlijk bij jou in de buurt ligt.
Locaties Warmtenetten

Wat vind jij van Over Ennatuurlijk

Wat vind jij van Over Ennatuurlijk

Bedankt voor het geven van jouw waardering!
Deze staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door een van onze website beheerders.
Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.

Sluit dit venster