Tekst

Voorkom verrassingen op je jaarafrekening. Check regelmatig of je voorschot nog klopt met wat je verbruikt en pas het bedrag aan als dat nodig is. Je kunt je voorschotbedrag heel eenvoudig controleren, herberekenen en aanpassen via www.mijnwarmte.nl. We nemen je stap voor stap mee.

Tekst

Stap 1:  Ga naar www.mijnwarmte.nl

Open je internetbrowser en typ www.mijnwarmte.nl. Mijn Warmte is het online klantenportaal van Ennatuurlijk waar je al jouw energiezaken kunt regelen, zoals meterstanden doorgeven, facturen bekijken en dus ook je voorschot aanpassen

Tekst

Stap 2: Log in op www.mijnwarmte.nl.

Ben je al vaker op Mijn Warmte geweest, log dan in met je e-mailadres en wachtwoord. Is het je eerste keer, klik dan op de oranje knop ‘Bestaande klant’ (dus niet: ‘Nieuwe klant’). Er komt een nieuw scherm waar je je e-mailadres invult, druk vervolgens op ‘Check’. Is het e-mailadres al bij ons bekend, dan ontvang je een link om een wachtwoord aan te maken. Is het e-mailadres niet bekend, bel dan onze klantenservice om je e-mailadres door te geven: 085-27 34 567.

Tekst

Stap 3: Druk op ‘Mijn voorschot’

Je bent nu ingelogd op jouw ‘Mijn Warmte’-pagina. Druk op ‘Mijn voorschot’. Vervolgens verschijnt het voorschotbedrag dat je maandelijks betaalt.

Tekst

Stap 4: Druk op ‘Voorschot controleren’

Druk op de knop ‘Voorschot controleren’. Je hebt nu twee mogelijkheden*.

  1. Je kunt je voorschotbedrag laten herberekenen door een nieuwe meterstand in te voeren. Klik op de knop ‘Nieuwe meterstand invoeren’ en ga naar stap 5.
  2. Je kunt een herberekening laten maken zonder dat je een nieuwe meterstand doorgeeft. Klik op de knop ‘Doorgaan zonder nieuwe meterstand’ en ga naar stap 6.  

*Voor het meest nauwkeurige voorschotadvies adviseren we een nieuwe meterstand in te voeren.

Tekst

Stap 5: Voer een nieuwe meterstand in

Je bent nu op de pagina waar je de meterstand kunt invullen. Ga naar je warmtemeter en schrijf de meterstand op. De warmtemeter zit meestal in de meterkast. Vul dan de opnamedatum en de meterstand in en druk op ‘Verzend’.

Tekst

Stap 6: Bekijk je nieuwe voorschotadvies

Je ziet nu ons nieuwe voorschotadvies. Bovenaan staat het nieuwe voorschotbedrag dat we je adviseren. Daaronder staat je huidige bedrag. Het nieuwe voorschotbedrag kan lager uitvallen: misschien heb je bewust zuinig aan gedaan. Maar het kan ook hoger zijn.

Je hebt nu drie keuzemogelijkheden:
1. Je accepteert het nieuwe voorschot: druk op ‘Nieuw voorschot accepteren’.
2. Je besluit om het voorschotbedrag dat je nu hebt te houden. Er verandert dus niets: druk op ‘Huidig voorschotbedrag behouden’.
3. Je kunt ook zelf een voorschotbedrag bepalen. Klik daarvoor in het witte balkje en vul het bedrag in dat je maandelijks wilt betalen. Je kunt hier een voorschotbedrag invullen dat maximaal 10% lager ligt dan het voorschotadvies. Druk vervolgens op ‘Nieuw voorschot accepteren’.

Ons advies: ga niet onder ons voorschotadvies zitten, anders moet je misschien bij de jaarafrekening bijbetalen.

Tekst

Stap 7: Je ontvangt een e-mail met je gewijzigde voorschot

Als je gekozen hebt je voorschotbedrag te veranderen, dan ontvang je een e-mail waarin we de wijziging bevestigen. Wil je je voorschot over een paar weken nog eens checken of aanpassen, begin dan weer bij stap 1.

Tekst

Hoe wordt je voorschot berekend?

Samen met expert Willem bekijkt Opa Joop in deze video hoe het voorschot wordt berekend en wat de datum van je jaarafrekening hiermee te maken heeft. Als tip krijgt opa om regelmatig het voorschot te checken zodat hij niet voor verrassingen komt te staan als de jaarafrekening komt. Bekijk de video.

Media
Telefoon klant
Tekst

Download het stappenplan

Alles rustig lezen?

Download het stappenplan