Tekst

Wetgeving energielabel C voor kantoorpanden

Vanaf 2023 houden gemeenten streng toezicht op de naleving van de verplichting op het energielabel C voor kantoren. Deze wetgeving is bedoeld om de energie-effici├źntie van kantoorpanden te verbeteren en een belangrijke stap te zetten richting verduurzaming. Kantoren die nog niet aan deze eis voldoen, moeten actie ondernemen om hun energielabel te verbeteren. Het verbeteren van het energielabel van een kantoorpand hoeft geen ingrijpende en kostbare operatie te zijn. Wij geven graag een aantal tips voor het verbeteren van het energielabel.

Tekst
 • LED-verlichting
  Vervang traditionele gloeilampen en TL-buizen door energiezuinige LED-verlichting. Dit verlaagt niet alleen het energieverbruik, maar verlengt ook de levensduur van de lampen.
 • Isolatie
  Verbeter de isolatie van het gebouw om warmteverlies te minimaliseren en de warmte in de winter beter vast te houden. Goede isolatie draagt bij aan een stabiel en comfortabel binnenklimaat.
 • Zonnepanelen
  Overweeg het installeren van zonnepanelen op het dak van het kantoor. Zo wordt er groene energie opgewekt en kunnen energiekosten worden verlaagd.
 • Energiezuinige apparaten
  Vervang oude apparatuur en machines door energiezuinige varianten. Moderne apparaten hebben vaak een lager energieverbruik en bieden dezelfde, zo niet betere, prestaties.
 • Energiebewust gedrag
  Stimuleer bewust energieverbruik onder werknemers. Kleine gewoonteveranderingen, zoals lichten uitschakelen wanneer ze niet worden gebruikt en computers afsluiten na werktijd, kunnen een merkbaar verschil maken.
Tekst

Heb je hulp nodig bij het verduurzamen van je pand en het verbeteren van het energielabel? Dan denken wij graag met je mee. Neem contact op met onze zakelijke klantenservice via zakelijke-klantenservice@ennatuurlijk.nl.