Tekst

“Dankzij de gratis woonscan weten we welke isolatiemaatregel het meeste oplevert” 

 

Salva en zijn vriendin Roos overwegen een verbouwing van hun zolder. Ze willen onderzoeken of het handig is om dan ook gelijk hun woning te isoleren. Maar welke maatregelen kunnen ze dan het beste nemen? En hoe zit het met subsidie? Via Ennatuurlijk vroegen ze een gratis woonscan aan bij Isolatie.com.  

Salva: “Omdat we toch al op zolder aan de slag wilden gaan, zijn we gaan kijken of we meer dingen aan het huis konden verbeteren. Isoleren zou voor ons interessant kunnen zijn. Wij zijn geen experts, dus we gingen op zoek naar meer informatie. Toen we van Ennatuurlijk een uitnodiging ontvingen voor een isolatiebijeenkomst met Isolatie.com, zijn we gegaan. De bijeenkomst was heel interessant en gaf ons al veel inzicht in de mogelijkheden. We konden daar ook vragen stellen over onze situatie, maar we hadden behoefte aan meer informatie. Ennatuurlijk bood ons toen een gratis woonscan van Isolatie.com aan. Die kans wilden we niet laten lopen. We konden gelijk een afspraak maken.” 

Tekst

Waarom hebben jullie gekozen voor een woonscan?

“Het grote voordeel van de woonscan is dat we inzicht kregen in alles dat we qua isolatie kunnen doen aan onze woning. Ook wilden we graag goed geïnformeerd zijn voordat we iets beslissen. Dan is het fijn dat we niet alles zelf hoeven uit te zoeken. Dat de woonscan gratis werd aangeboden via Ennatuurlijk maakte de keuze nog makkelijker.” 

Media
Media
Tekst

Waarom wil je je woning verduurzamen? 

“Verduurzaming is voor ons belangrijk. Door isolatie wordt onze woning een stuk comfortabeler met minder energie. Dat is beter voor het klimaat en we besparen ook geld. Bovendien krijgt ons huis een beter energielabel, wat de woning aantrekkelijker maakt voor de verkoop.” 

Tekst

Hoe gaat zo’n woonscan? 

“Een expert van Isolatie.com vertelde aan de keukentafel eerst alles over muur-, vloer- en dakisolatie. Daarna liepen we samen door het huis en deed hij een paar tests. Bij elke test vertelde hij wat hij bekeek, waarna hij de bevindingen met ons besprak. Daardoor kregen we inzicht in de mogelijkheden van verduurzaming voor ons huis. Het advies was deskundig en uitgebreid. Alles wat hij vertelde, konden we later ook teruglezen in een rapport.” 

Media
Media
Tekst

En de subsidie-mogelijkheden? 

“We hadden ons zelf al ingelezen over subsidies. Op dit moment kun je subsidie aanvragen als je twee of meer isolatiemaatregelen neemt. Maar wat betekent dat voor ons? Het is het fijn om deskundig advies te krijgen.” 

Tekst

Gaan jullie aan de slag met isolatie? 

“Dankzij de woonscan hebben we alle opties op een rij. Het advies is om met dak- en vloerisolatie te beginnen. Wij kunnen daarmee de grootste energiebesparing behalen tegen relatief lage kosten. Dat komt omdat we hiervoor subsidie kunnen aanvragen. Over spouwmuurisolatie denken we nog na. Dat is een relatief grote investering dat in ons geval weinig rendement oplevert. Voordeel is wel dat het huis dan helemaal geïsoleerd is.” 

Media
Media
Tekst

Tevreden? 

“Absoluut. De expert van Isolatie.com was goed voorbereid en deskundig. Hij vertelde heel duidelijk wat onze opties zijn en hoe hij tot bepaalde adviezen kwam. Dat is heel prettig, want je kunt je geld maar één keer uitgeven. We willen keuzes maken die we begrijpen en waar we helemaal achter kunnen staan.”  

Tekst

Vraag ook direct een gratis woonscan aan

Ook jij  kunt ook nu direct een afspraak maken voor een gratis woonscan via isolatie.com/ennatuurlijk. De experts van Isolatie.com komen dan bij je thuis en geven je een vrijblijvend advies over de isolatiemogelijkheden. Isolatie is nu ook financieel aantrekkelijk: je krijgt ruime subsidie van de overheid en er zijn voordelige financieringsmethoden. Daarnaast krijg je als klant van Ennatuurlijk ook nog een mooie korting.

Meer over de woonscan