Tekst

De isolatie van hun woning door Isolatie.com levert Salva en Roos veel voordelen op. De energiekosten gingen omlaag, het huis is comfortabeler en ze wisten het energielabel van de woning te verbeteren van B naar A. “Daar profiteren we zelf van en het is gunstig voor als we de woning straks willen verkopen”, vertelt Salva.

 

Waarom lieten jullie je woning isoleren?

“We wilden ons dak aanpakken omdat we last hadden van vocht en tocht. Het dak was al voor een klein deel geïsoleerd. Maar dat was nat geworden en moest eruit. Als we dan toch alles gingen strippen, wilden we meteen nieuwe isolatie aanbrengen. We vonden het ook belangrijk om ons energielabel te verbeteren. De woning had al dubbel glas en we hadden zelf al zonnepanelen gelegd. Met dak-, muur- en vloerisolatie was het pakket compleet.”

 

Waarom kozen jullie voor Isolatie.com?

“Isolatie.com was vorig jaar al langs geweest voor een gratis woonscan en een offerte. De prijs vonden we interessant, ook in vergelijking met andere partijen. Dat we persoonlijk contact hebben gehad, was voor ons vooral belangrijk. Dat geeft vertrouwen, je weet dan wat voor soort bedrijf je in huis haalt. Dat de gemeente Breda ook nog eens 50% subsidie gaf op verduurzaming van huizen in onze wijk, zorgde dat we er niet langer over hoefden na te denken.”

 

Tevreden?

“Zeker. Het werk is netjes gedaan en het team was heel vriendelijk. Ze waren steeds binnen een dag klaar.”

 

Al profijt van? 

“We hebben nog geen winter meegemaakt. Maar volgens ons bleef het in de zomer al koeler in huis. En volgens de inschatting van Isolatie.com gaat ons gasverbruik op jaarbasis 15 tot 30% omlaag. Door de maatregelen heeft onze woning nu ook energielabel A, waardoor het meer waard is geworden. Met de maatregelen dragen we bovendien ons steentje bij aan het klimaat: we hoeven alleen nog maar van het aardgas af, dan wonen we energieneutraal.”

 

Advies voor mensen die twijfelen over isolatie?

“Als mensen twijfelen, zal het vaak een geldkwestie zijn. Ik zou zeggen: als het even kan, toch doen! Het heeft veel voordelen, waardoor je die investering weer terugverdient. Informeer ook bij je gemeente of er misschien regelingen zijn waar je gebruik van kunt maken.” 

 

Tot slot: heb je nog tips?

“Allereerst, zorg dat je met een betrouwbare partij in zee gaat. Wij hadden Isolatie.com al gezien tijdens een informatieavond met Ennatuurlijk en bij ons thuis. Dan kun je mensen in de ogen kijken en vragen stellen. Je hoeft ook niet alles te isoleren om er voordeel van te hebben. Omdat wij een tussenwoning hebben, zou spouwmuurisolatie ons bijvoorbeeld het minste opleveren. Daarmee hadden we kunnen besparen op de kosten, als we dat hadden gewild.”

Tekst

Vraag ook direct een gratis woonscan aan

Ook jij  kunt ook nu direct een afspraak maken voor een gratis woonscan via isolatie.com/ennatuurlijk. De experts van Isolatie.com komen dan bij je thuis en geven je een vrijblijvend advies over de isolatiemogelijkheden. Isolatie is nu ook financieel aantrekkelijk: je krijgt ruime subsidie van de overheid en er zijn voordelige financieringsmethoden. Daarnaast krijg je als klant van Ennatuurlijk ook nog een mooie korting.

Meer over de woonscan